A makkom alján körbe vannak valami fehér pont szerű micsodák. Nem fáj! Ezek mik lehetnek? Másoknak is van ilyen?
Mivan? Hogy látod a makkod alját?
lyukas a zacsi:O?
nekem is van d e bőrömön néha faszomon is
Hali!
Igen, ezek a kis fehér pontocskák, amik egyeseknél lehet látványosabb, míg másoknál alig-alig látható, ezek a fityma alatti faggyúmirigyek. Ezek vannak a makkárkodban (azt a domborulatot hívják így, ahol a makk felszíne véget ér és összeér a fityma végével) neked is meg mindenkinek. Ezek biztosítják a makk nyálkahártyafelszínének nedvességtartalmának a megőrzését, amit a fitymád oszlat el egyenletesen a makkon. Ha a fütyköst nem tisztítod megfelelően, ez a zsiradéktartalom enyhén szólva állagra "túróssá" válik, amit a makkodat morzsolgatva ilyen száraz összegyűrt miniatűr papírzsebkendő-foszlányokra hasonlít. Ha sokáig hanyagolod a helyi higiénét, úgy ez az túrós anyag (a neve: szmegma) kellemetlen szagúvá válik, és könnyen megtelepednek benne a baktériumok és a gombák, vmint - mivel a fityma oszlatja el a faggyút a felszínen, így - az alatt. (Körülmetélt férfiaknál ez a veszély nem fenyeget annyira, ez pl. a körülmetélés egyik kevés előnye.)
Szóval ne zavarjon, ilyen mindenkinek van, és teljesen természetes. :)
Hali. Szerintem neked faggyúmirigyek vannak a makk peremén. Nekem is van sajnos és elégé idegesít engem is. Bőrgyógyász azt mondta nem betegség. Netten is utána olvastam, ha sok pénzed van leszedethető lézerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!