Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Kidörzsöltem WC papírral?

Kidörzsöltem WC papírral?

Figyelt kérdés

WC-zés után törlésnél (jobban nem tudom kifejezni), mindig van 1 véres pötty a papíron. A székletem nem véres. Hogyan hagyjam begyógyulni? (Gondolom csak a hámréteg sérült meg)

16 éves vagyok.

2014. jan. 2. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Megfelelő WC papírt kell használni és nem szabad erősen dörzsölni a nyálkahártyával borított felszíneket. Utána inkább egy bidé használat vagy folyó vízzel történő lemosás ajánlott. Megpróbálható a nedves törlőkendő is. Reparon kenőcs és hasonló gyógyszertári készítmény is alkalmazható. Oda kell figyelni a puha széklet biztosítására megfelelő rendszeres étrenddel. Az ilyen apró sérülések aranyér kialalakulásának lehetnek a jelei.
2014. jan. 2. 19:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez olyan aranyér gyanús .Erre kellene venni kőcsöcsöt és azzal kenegetni .
2014. jan. 2. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:
lehet nem ártana orvoshoz fordulni ne hogy elkapj valami fertőzést
2014. jan. 2. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez nem dörzsöléses baleset. Ez kezdődő aranyér. Gondoskodj róla az étrendeddel, hogy székleted lágy legyen, és minden napi. Igyál elegendő folyadékot. Aranyér kenőcsöt vehetsz a gyógyszertárban. Ez nem játék!
2014. jan. 2. 20:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Nekem ez akkor szokott előjönni, ha valami "meghajt", és utána valószínűleg kidörzsölődik.

Kiegészíteném: Sok vizet fogyasztok (napi 1,5-2 liter legalább megvan, de szerintem több is), gyümölcsöket változóan, évszaktól/lehetőségtől függően. Ősszel/télen napi 1-2 almát szoktam általában.

Szüleim miatt rengeteg (vörös)húst eszek, de ehhez van zöldség köret is, tehát nem olyan vészes.

Mozgani keveset mozgok, de nem tartozom a számítógép függők, TV fotel szobrok közé, csak simán keveset járok el itthonról (suliba megyek, meg havi 1-2szer találkozom valakivel).

(165-170 centi vagyok, 60-65 kiló)

Székrekedésem nem igen szokott lenni.

WC papírból valami átlag multiba kaphatót használok, nem a Crepto féle fűrészporosan kemény papírt, de nem is a selyempuhaságút.

2014. jan. 2. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi lett? Elmúlt? Most nekem is ez van.

Hasmenésem volt, legalább 15-ször kellett kitörölnöm és most már teljesen kidörzsölődött. :( Nem tudom mit tudnék vele csinálni...

2016. szept. 17. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!