Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mit jelent az hogy relatív...

Mit jelent az hogy relatív fitymaszűkület? És a fityma hátrafeszítése? Akinek volt már ilyen gondja dobjon egy választ pls! Sürgős!

Figyelt kérdés

2012. júl. 25. 02:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Hali!

˙

A RELATÍV FITYMASZŰKÜLET azt jelenti, hogy a fityma beszűkülése petyhüdt (alap)állapotban nem feltétlenül, de erektív állapotában fennáll. Ha viszont még petyhüdten is gondot okoz, na az az ABSZOLÚT FITYMASZŰKÜLET.

Azt azonban tudnod kell a fitymaszűkületről (phimosis), hogy akármilyen is legyen, EZ NEM BETEGSÉG, HANEM egy RENDELLENESSÉG, VAGY ELVÁLTOZÁS, függően attól, hogy az illető ezzel született, vagy csak később, vmiféle külső erőszakos mechanikus behatásra vagy sérülés következtében, neadjasors vmiféle bőrbetegség vagy fertőzés miatt alakult-e ki!?

A FITYMÁT úgy FESZÍTED HÁTRA, hogy hátrahúzod a fitymádat a makkodról, de teljesen, a makkod alá, és továbbhúzod, hogy annyira, hogy a ráncosodás eltűnjön rajta, teljesen kifeszüljön ill. csillogjon a bőr.

Linkelek néhány képet, a könnyebb értelmez7őség érdekében:

˙

~=~=~=~=~=~ =~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~

˙ LINKTÁR:

~=~=~=~=~=~

Ezen képen a fityma hátra is van feszítve meg szűkületes is. Igaz, a jobb képen látszik is, hogy a balhoz viszonyítva már szakszerűen nyújtva lett, tehát a szűkület mértéke vmelyest lecsökkent.

>> [link]

További linktárat a fitymaszűkületről, ill. annak egyéb járulékos elváltozásairól az alábbi összegzéses publikációmban találsz:

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__2..

˙

Az alábbi képen 8 képes sorozatfotót találsz a fityma hátrahúzásáról. A 7. kép (alsó sor utolsóelőtti kép) a fityma HÁTRAHÚZOTT, a 8. kép (alsó sor utolsó kép, jobb alsó sarok) a fityma HÁTRAFESZÍTETT ÁLLAPOTA't mutatja, noha a ráncok nem teljesen simultak ki a fitymán a hátrafeszítés ellenére sem, de a lényeg lát6ó.

>> [link]

Másik kép, ahol a fityma teljesen, ránc ill. felgyűrődésmentesen kisimul a makk alatt a hátrafeszítés 6Ására:

>> [link]

>> [link]

~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~=~

˙

_ Am. mi teszi sürgőssé számodra a válaszkérést? Mi a probléma? Mitől vagy így látszólag megijedve? S:-s

_ Hány éves vagy?

Üdv: EE

2012. júl. 25. 05:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ látom nagyon értesz a témához. Azér vok kicsit beparázva mert nálam is ez a gond, nemrég derült ki de nem érdekelt viszont most érzek valamit és próbálok rákeresni arra amire emléxem hogy a doki mondott.
2012. júl. 25. 09:02
 3/11 anonim ***** válasza:
43%

"Azér vok kicsit beparázva mert nálam is ez a gond (MÁRMINT A REL. FITYMASZŰKÜLET?), nemrég (MIKOR?) derült ki de nem érdekelt (MIÉRT NEM?) viszont most érzek valamit (MIT ÉRZEL?) és próbálok rákeresni arra amire emléxem hogy a doki mondott. (MIKOR VOLTÁL EZZEL ÉS MILYEN ORVOSNÁL?)"

_ Ill. a koroddal még adós vagy...

2012. júl. 25. 12:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi, tök jó hogy vkivel tudok erről most dumálni. 14 vok és tavasszal volt ilyen iskolai orvosi vizsgálat és a végén a farkunkat is megnézte. Azt mondta hogy kicsit nehezem mozog a fityma és feszítsem gyakran hátra. Mintha azt mondta volna hogy relatív fitymszűkület. De én nemvettem semmit észre akkor. Most viszont ténleg nehezen megy a bőr hátra. Megnéztam a képeket amiket küldtél, ott kemény a farkuk amikor hátrafeszítik. Nekem is akkor kéne amikor áll?
2012. júl. 25. 13:19
 5/11 anonim ***** válasza:
43%

Yepp...

Ilyenkor ki kőne simulnia a fitymának a péniszen, és nem kéne ilyen homokóraszerűen horpasztó szűkületnek lennie, mint a legeslegelső képen is van baloldalt a két kép közül. Mert a szűkületet valójában egy ilyen gyűrű okozza, ÉS/VAGY társul6 hozzá rövid fitymafék is, akár úgy, hogy egybeolvad vele és az okozza, vagy úgy, hogy attól külön létezik, és a kettőnek nincs köze egymáshoz.

EE

2012. júl. 25. 13:29
 6/11 A kérdező kommentje:
És akkor most mit csináljak?
2012. júl. 25. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
30%

Én csak azt tudom erre javasolni, hogy derítsük ki azt, hogy ez számodra mennyire probléma!? Mert nem minden fitymaszűkületet kell műteni. Vannak olyan esetek, amikor a fityma is képes nem kirepedezni, hanem nyújt6ó, de ezt is csak és kizárólag szakszerűen, nem feltétlenül az itt népszerűsített "melegvizes" módszerrel, amelynek le7nek hátulütői is, ha rosszul csinálják, ill. a fürdővíz -- benne a testedről leázott kosszal, verejtékkel, kórokozókkal -- belemegy azokba a mikrorepedésekbe, amelyeket a nyújtással okozol magadnak. A fityma uis kezel7ő, ha a mikrorepedések nyitva vannak és nem hegesedtek össze, mert innentől kezdve mi magunk tudjuk ezt a folyamatot befolyásolni.

Ha jól csináljuk, és nem "67%-os hülyetomika"-módra ész nélül, melegvizesen, hanem figyelünk a sterilitásra, a megelőzésre is, úgy a fityma valóban képes nyúlni, de úgy, hogy a hegek összegyógyulását/összehegedését a javunkra fordít6juk, ezzel pedig megold6juk akár a fitymaszűkületet is. A dolog azonban BXO ill. LSA esetén nem kivitelez7ő, ill. bizonyos fitymák túlzottan rugalmatlanok a nyújtásra, ezeket sajna műteni KELL. Akármelyik módszerrel az alábbi topikomból a nyújtáson kívül, de más természetes mód nincs (a jelen ismereteink szerint).

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..

˙

Itt nincs sablonos megoldás, itt minden megoldást egyénre kell szabni, hisz ahány ember, annyi féle-fajta testalkat, pénisz- fityma ill. féktípus, vmint ezek problémája létez7. Ezért ennyire bonyolult ez az egész.

Én először kideríteném nálad, hogy mi a helyzet, és csak utána tennék javaslatot magára a megoldásra, amit ha elfogadsz, velem pedig együttműködsz, akkor azáltal remél7őleg egy rövid időn belül... (tőled és a problémádtól, ill. az ahhoz való hozzáállásodtól függően) ...pontot te7ünk a problémád végére, akár műtét nélkül, akár műtéttel.

EE

2012. júl. 25. 13:58
 8/11 A kérdező kommentje:

Mi az a BXO és LSA?

persze hogy szeretném ha megoldódna a gondom. Várom a javaslatod.

2012. júl. 25. 14:30
 9/11 anonim ***** válasza:
30%

A BXO (Balanitis Xeroica Obliterans) és az LSA (Lichen Sclerosus et Atrophicus) bőrbetegségek amelyek a fitymát ill. a makkot is érint7ik. Előbbi gyulladásos folyamat, utóbbi bőrsorvadást okoz. Egyes tanulmányok szerint a kettő összefügg7 egymással.

Ezek azok, amelyek esetében csak a TKM (Teljes KörülMetélés) segít7, ill. a cukorbetegség, amelynek következtében a fityma azért szűkül be, mert a hajszálerek benne ucsak összeszűkülnek, elhalnak, emiatt a terület rugalmatlanná, a lokális (helyi) oxigénhiány miatt cianotikussá vál6, s elhal6. :-(

A javaslatomat illetően pedig nem alaposan olvastad el a hszsomat. S:-o ˙ Én azt írtam,...

"Én először kideríteném nálad, hogy mi a helyzet, és csak utána tennék javaslatot magára a megoldásra," ... tehát javaslatot azonnal ne várj!

Vixont ha benne vagy, hogy kiderítsük a problémád súlyosságát ill. ment7őségét, akkor írj rám >>priviben, és add meg benne SkyPE/MSN-címedet! Ott tudjuk folytatni a beszélgetést az esti órákban, ha továbbra is nyitott vagy erre. :-)

2012. júl. 25. 14:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Szia igen szeretnék erről beszélgetni csak este fele én már nem nagyon szoktam gépnél lenni.
2012. júl. 25. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!