Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületem van ami oly...

Fitymaszűkületem van ami oly mértékű. (alább)?

Figyelt kérdés
Fitymaszűkületem van ami olyan mértékű, hogy nyugalmi állapotban sem tudom hátrahúzni teljesen. Pontosabban egy éve sikerült, de beszorult a makk mögé és kegyetlen nehezen tudtam csak visszaakasztani. Szóval azóta nem próbálkozok, nehogy elszirítsa a makkot. Ez miatt nem tudom a fityma alatt tisztítani. Meg akarom műtetni, viszont csak annyit engedek vágni, hogy mosni tudjam rendesen, nem akarok körülmetélést semmiképpen. Ha az orvosnak elmondom, hogy csak a rövid fékemet vágja, plusz egy bemetszést csináljon hogy ne szoruljon a fityma akkor köteles nem átvágni szószerint, és fityma nélkül ballagkjak haza? Azt tudom hogy az orvosok seperc alatt körülmetélnek, de ha nekem kikötéseim vannak akkor mit szolnak hozzá szerintetek? A kecskeméti kórházban lenne a műtét amúgy. Ja és 32 éves vagyok, de mostmár nincs tovább, elhatároztam hogy megműtetem. Viszont, ha ki*asznak velem akkor nem is tudom mi lesz. Nem akarok elcseszett farokkal az imotenciát súrolva éldegélni tovább!
2011. júl. 13. 18:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hali!

Látom, a te eseted kifejezetten nehéz, mert parafimotikus a fitymád (beszorul a makk alá), emiatt gátlásos le7sz, eleged van ebből a dologból, de rettegsz, hogy ki és mit fog veled csinálni, ha megműtenek!?

TKM-et nem akarsz, pedig ha semennyire sem jön hátra az első körben más megoldást (pl. bemetszést) mindenképpen kizár. Félreértés ne essék, én sem támogatom az urológusok zömének le1xűsített hozzáállását, és jelenleg is vannak olyan sorstársaid, akik kapcsolatban állnak velem, mivel nekik is pontosan uez a bajuk, uakkor láttam a szűkületüket, de sokmindent ott se le7 tenni.

Arra a kérdésre keresem a választ, hogy a makkodra rásimuló belfityma bőre vajon ép le7-e? Mert ha igen,... és le tudod, DE LE IS MERED HÚZNI A FITYMÁDAT a makkodról, akkor esélyes le7 még az RKM. De ha hozzá van tapadva a makkodhoz, akkor ha feltépik, esélyes hogy újabb mikrosérülések alakul6nak ki a belfitymán, amikből később újabb szűkület kialakulása eredményeződik. Az ilyen esetekben -- hiába minden, és minden lebeszélés róla -- csak a TKM hoz6 megoldást. Max annyit le7ne tenni érted, hogy -- mivel feltételezem, a péniszed merev állapotában is a makk végéig van a bőr -- hogy a külfitymából minél többet (bojt aljáig) meghagyni,... azonban a belfityma egészét el kell távolítani. A kevés maradék bőrt, ami megmarad6, azt pedig -- ha mindenképp ragaszkodnál némi fitymához -- vissza le7 nyújtani kböző erre specializált eszközök segítségével. A visszanyújtott fityma kb. 9-12-16 hónap után ér7i el azt a méretet, ami már az egész makkodat visszafedi, ráadásul nem is szűkül vissza. Erre eszközöket azonban csak az USÁ-ból le7 importálni postán xtül.

Nagyon szívesen segítenék, de ehhez neked is segítened kell abban nekem, hogy pontos képet kap6sak a fitymád jelenlegi állapotáról. DE! Hiú reményeket nem fogok ébreszteni benned, ha vállalod, hogy beavatsz, és a helyzetedről kiderül, hogy ment7etlen... dO.ob

Még 1 fontos dolog,...

Sokan hiszik azt itt a fórumon, hogy orvos vagyok... pedig nem. Csak segítek,... ha tudok. Uakkor a negatív meglepik, csalódások zöme,... (mint minden elbaxott dolog is...) ...úgy kezdődik(k), hogy...

"--Azt hittem,...!" :-s

"--Úgy gondoltam,...!" :-s

"--Abban bíztam, hogy...!" :-s

Így sokan meglepődnek, amikor mdom, h. nem doktorizálok, bár van egészségügyi végzettségem. Szeretném elkerülni a félreértéseket, és szeretem ha vki nem misztifikál, nem gkodik/okoskodik a tett halálára (Madách), hanem két lábon áll a földön, és reálisan látja a dolgokat, ködösítés nélkül, leplezetlenül. Ennek érdekében én szeretek mindenről PONTOSAN meggyőződni, mert az emberek 85%-a sajna hazudik, mert neki úgy kényelmes.

Ha vállalod, hogy PONTOSAN beavatsz a problémádba, ennek érdekében segítséget kérsz tőlem, dobj egy >>privit nekem, hivatkozz erre a topikra és add meg benne SkyPE/MSN-címed! Akkor bexél7ünk.

Fel a fejjel! ;-)

Üdv: EE

2011. júl. 13. 19:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Nincs letapadás mert akár hátra is menne a fityma(alatta a szmegma van ami mint egy réteg megakadájozza), de tuti vissza lehet nem, vagy csak eröszakkal ami ugye további sérülések forrása lehet. Olyan mint egy egér csapda. Bemenni enged de ott beszorul. Főleg hogy a fék rövid, a makk teteje ettől megemelkedik és így jobban beakad. Én biztos vagyok benne, hogy a fék átvágása, és a fityma lazítása bemetszéssel már elég lenne. Egyébként merev állapotban a makk harmada, lankadtan a két harmada látszik ki.
2011. júl. 13. 22:23
 3/12 A kérdező kommentje:
Még valami. Azt modják sokan hogy a szmegmától balitisz, gyulladás lehet. Én azt vettem észre, hogy a 20 év alatt max párszor volt gyulladt, de akkor is a húgycső ami csípett, fájt inkább. Lehet ez alkati kérdés, vagy a pénisznek bizonyos szintig van egy öngyógyító ereje? Az urológus a szmegmához mit fog szólni, meg ha hátrahúzza erővel attól is tartok. De legalább ott "jó" kezekben leszek, nem egyedül a zuhany alatt a félelmemmel. A szex eddig kimaradt az életemből, de ha a masztinak is vége (Tkm-nél ugye nagyon más a dolog) akkor kész, végem.
2011. júl. 13. 22:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Úgy vélem elég sok a fitmyám, mert nyugalmi állapotban 2 centire is kinyúlik. Szinte adja magát a dolog hogy egy ollóval egyszerűen lenyisszantsam a felesleget, mint egy gumikesztyű ujját:)Bár ha jól látom ez csak a külső fitmya réteg, és a belső az ami szorul, vagy ilyesmi.
2011. júl. 13. 22:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Menj el minnél előbb orvoshoz és normális,kulturált hangnemben mond el,te amennyire csak lehet megszeretnéd tartani a fitymád és hogyan tudna segíteni ezen.És akkor majd elmondja a lehetőségeidet és még lesz időd végig gondolni mi is legyen,mit válasz.De menj el még a héten.
2011. júl. 15. 12:03
 6/12 anonim ***** válasza:
A google-ba még betudod írni orvostudakozó és ott orvosválaszolra menj rá,és urologus szakorvosnak is tudsz írni,de ne várj sokáig,hanem cselekedj.
2011. júl. 15. 12:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

OFF:

Az előző két hszs írójára (67%-osra) ne hallgass, mert neki nem volt ilyen problémája, amit ír, azt úgy írja, hogy semmit nem tud a témáról, mert ilyen baja nem volt, ill. kiragad 1-1 darabot az egészből, amit mindeddig leírtam korábbi hszsaimban, abból koppint le mindent. Egy ideig bele volt szerelmesedve a Z-plasztikájába, azzal etette itt a nagyközönséget, amikor azt csak kisgyermek-gyermekkorban végzik, nem felnőttként, ezen felül több kérdezőt már korábban is az őrületbe kergetett a hülyeségeivel, -- engem nem is említve, -- sosem tudja/érzi, mikor kell csöndben maradnia. Az orvostudakozóval viszont azért nem mész semmire, mert ott is mit mondanak?

"--Fáradjon el az orvoshoz!", ...azzal előrébb vagy? NEM. :ON

Sz'al, mérlegeld... ha hallgatsz rá, abból te jól hogyan jössz ki!? Jól vagy esélyesebb, hogy pórul jársz? dO.ob

És most hozzád.

A tegnapelőtti 3 kommentedből számomra kiderül az, hogy

> van némi fitymatúltengésed,

> rövid a féked,

> vmiért petyhüdten sem látszik ki teljesen a makkod.

Ezzel azért már le7 vmit kezdeni, de még ez így is elég kevés információ. Az alábbi topik legalján megtalálod az idevágó KÉRDÉSSOR-om linkjét. Na, azt töltsd ki, de ne ide! Kövesd a KÉRDÉSSOR topikjában közölt instrukciókat!

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..

Abban van igazságod, hogy a fitymának A BELSŐ lemezében van vhol a szűkület, nem a külsőben. Ez amíg baba voltál, mindenkinek a makkhoz volt tapadva. Régebben azonban a védőnők 1 éves kor után javasolták a fityma feltépését, erőszakkal történő hátrahúzását,... nem is csoda, hogy te is így fitymaszűkületes vagy. Másoknak békén hagyják a 3-5. életévéig a kukin a bőrt, esetleg a végén a bojtot bekenik babakrémmel, vmilyen kenőccsel vagy akár vazelinnel, és ameddig hátra tudják mozdítani, finoman hátramozdítják. Nem is volt náluk gond. :-)

Idézve téged...

"Nincs letapadás mert akár hátra is menne a fityma(alatta a szmegma van ami mint egy réteg megakadájozza), de tuti vissza lehet nem, vagy csak eröszakkal ami ugye további sérülések forrása lehet."

_ Ezt légy szíves közért7őbben, mert ebből nem egyértelmű néhány dolog a zárójel után.

A szmegma önmagában nem okoz gyulladást, csak hosszabb idő után jellemző, hogy elsősorban balanitis-t vagy balanoposthitis (nemcsak makk-, de a fitymagyulladást is) alakul ki, akkor is inkább a külső fertőző tényezők le7nek a ludasak. Húztam már hátra olyan fiatal fitymáját is, aki a gyerekkori feltépése óta NEM MERTE hátrahúznia a fitymáját, annak én takarítottam ki teljesen az egészet, viszont a látvány és a szag az egyaránt SZÖRRRNYŰŰ volt! >>X<8

Én ugyan nem vagyok urológus, de amikor feltűnt a szmegmatenger, mit szól6tam volna hozzá? :-O Szegény srác annyira be volt rezelve előtte, örültem, hogy meg tudtam nyugtatni. Elfogadom: Félt, nem tudta, nem merte. Ennyi. Hátrahúztam, az ő engedélyével körbefotóztam, mert ritka eset volt, majd kitisztítottam onnan mindent, végül lefertőtlenítettem. Csak a letisztítás közben tűnt fel a gyulladás okozta élénkpiros bevérzések tömkelege a makk felszínén.

Amit mondasz, hogy inkább a húgycsöved gyulladt, mintsem a fityMAkkod-köze, az is alátámasztani látszik a fertőzés esetleg kórokozó megjelenésének gyanúját. A péniszednek nincs öngyógyító ereje, azonban a vizelet az egy steril folyadék. Ha sokat ittál, >> sokat csöveltél is, akkor a kórokozókat voltaképpen "kipisilted" a húgycsövedből. Ennyi.

A szmegma inkább csak akkor okoz6 hátrahúzási gondokat, ha már megszilárdult ill. kötőanyagként hozzáragasztotta a fitymát a makkhoz. Sztem az "egércsapda"-szindrómáért a szűkületed parafimotikus szorítása felel, nem feltétlenül az.

Az meg nem feltétlenül igaz, hogyha esetleg körülmetélnének, akkor véged. NEM! Akkor sincs veszve minden! Ha marad egy kis bőr, akkor vannak kböző módszerek, amelyek segítségével egy 3/4 év-1 év alatt újra tudod nyújtani a fitymád akár egészét, ha elég kitartó vagy. Ebben egyébként módomban áll segíteni is neked némiképp. Sz'al...

FEL A FEJJEL! FŐ AZ OPTIMIZMUS, TESÓ! ;-D

A félelmeddel most sem vagy egyedül. Számos sorstársad van, náladnál még 1000x bátortalanabb sráccal is találkoztam. Nem kommentálnám, -- ha le7 -- milyen volt szerencsétlen... Illetve most is azon igyekszem, hogy vhogy megnyugtassalak. De így nyilvános közegben ez egyáltalán nem könnyű feladat.

˙ Ezért szeretek beszélgetni az emberekkel közvetlenebbül, ha erre le7őséget adnak maguknak és nekem is, akkor akár verbálisan/személyesen ill. webcamon xtül. Mert az emberi hangnál, és az emberi szónál nyugtatóbb NINCS! Egyetértesz? :-)

Üdv: EE

2011. júl. 16. 06:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Bemetszés, részleges metélés vagy plasztika nem segíthet? A teljes körülmetélés gáz, ezt aláírom, nekem is megcsinálták és tényleg nagyon gáz, most bőrt nyújtok, hogy legyen valami védelem a makknak, szóval az tényleg nem járható út, nem civilizált :(

De ezzel a helyzettel valamit kezdeni kell, ez egyértelmű

2011. aug. 1. 21:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Na ez nekem kicsit meredek

32 évesen észreveszed, hogy nem látod a makkodat már mióta? Hát te jó ég

2011. aug. 31. 15:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, csak lettél volna a helyemben az elmúlt 32 évben. Akkor nem pofáznál itt.
2011. szept. 2. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!