Mitől lehet kellemetlen szagú a köldököm?
20 éves vagyok, már több éve áll fenn, hogy kellemetlen szagú a köldököm. Ha megmosom elmúlik, minimális folyadék van benne (semmi szín, szerintem izzadtság) inkább mintha nyirkos lenne. Nem fáj, nem duzzadt, nem piros, és nyáron, vagy keményebb munkánál hamarabb "előjön" a probléma. Lehetséges, hogy csak az izzadtság "pállik be" és csak rendszeresebben kellene mosnom?
A kérdéshez tartozik, hogy mély köldököm van, valamint túlsúlyos vagyok (110 kiló).
Azért nem hiszem hogy gomba, mert 16 évesen vettem először észre. Ha 4 éve gombás lenne, az már fájna, nem?
Én is izzadtságra gondolok, kössz a megerősítést!
igen, bepállik sajnos, de van megoldás.golyós dezodort
a kisujjaddal kenjél bele minden fürdés után,amikor már szárazra törölted. rövid idő múlva ott sem fog izzadni hidd el.
Hali!
Egyik ismerősömnek is mély köldöke van és uerre panaszkodott. Megnéztük,... sokminden nem látszott szabad szemmel, ezért sikerült egy kis gyűrűszerű akármivel kicsit kijjebb terpeszteni, akkor tárult fel a "köldök alatti világ"...! Tele volt neki összeállt zsírszerű akármivel, és csipesszel kellett kiszedegetnem, majd átöblítenem többször is, majd megint csipesz, megint átöblítés... majd a belsejének a faláról is lekapargatni óvatosan mindent, majd megint átöblíteni, végül kifertőtleníteni. Ezzel az egésszel való "szórakozás" elég hosszú ideig eltartott, úgy durván félóra--3/4órát vett igénybe, egy kb 2decis poharat meg simán megtöltött a felhasznált vatta és fültisztító pálcika mennyisége.
Onnantól kezdve ő is jobban odafigyel a köldökhigiéniára.
Uakkor sajna ez is jellemzően inkább a túlsúlyos fiúk/férfiak problémája, mert náluk a has zsírszövete előrehúzódik, alagútszerű üreget képez a köldökcsonk köré, így simán a víz nem biztos, hogy be tud érni a belsejébe.
Azt tudom tanácsolni, hogy a zuhanyrózsával spriccelj a mélyére, majd tusfürdővel mosd ki jóó alaposan, végül megint öblítsd át zuhanysugárra, és havonta 1-2x legalább nézd át a köldöködet ha kell csipesszel, és fültisztítő pálcikával, ekkor Betadine-nal vagy esetleg sebbenzinnel/alkohollal tamponáld ki a köldöködet! Akkor majd nem lesz büdös.
Üdv: EE
@ Előző (18:17-es):
Sztem az teljesen be van forradva, csak nem úgy hogy behúzódott (csücsöri köldök), hanem úgy hogy anno a köldökzsinór leválódása után kidüdörödött/kidudordott. (düdöri köldök). Az meg nem normális, ha váladékozik a köldököd, és az a váladék szemmel lát6óan nem izzadtság. Akkor uis sebészt kell felkeresned és nem a háziorvost!
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!