Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mitől lehet kellemetlen szagú...

Mitől lehet kellemetlen szagú a köldököm?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, már több éve áll fenn, hogy kellemetlen szagú a köldököm. Ha megmosom elmúlik, minimális folyadék van benne (semmi szín, szerintem izzadtság) inkább mintha nyirkos lenne. Nem fáj, nem duzzadt, nem piros, és nyáron, vagy keményebb munkánál hamarabb "előjön" a probléma. Lehetséges, hogy csak az izzadtság "pállik be" és csak rendszeresebben kellene mosnom?

A kérdéshez tartozik, hogy mély köldököm van, valamint túlsúlyos vagyok (110 kiló).

2011. máj. 19. 12:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak izzadság. De ha túlságosan zavar és gyakori, megmutathatod bőrgyógyásznak. Lehet valami fertőzés, főleg gomba.
2011. máj. 19. 12:41
 2/18 A kérdező kommentje:

Azért nem hiszem hogy gomba, mert 16 évesen vettem először észre. Ha 4 éve gombás lenne, az már fájna, nem?

Én is izzadtságra gondolok, kössz a megerősítést!

2011. máj. 19. 12:43
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az izzadság csak. Fültisztító pálcikával szívasd fel.
2011. máj. 19. 12:48
 4/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
2011. máj. 19. 12:49
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen az orvosom azt mondta, mert nem törlöm szárazra a köldököm, azért van. Szóval, csak mindig töröld szárazra a köldököd, fültisztítóval, ahogy a többiek is írták!!!
2011. máj. 19. 12:52
 6/18 anonim ***** válasza:
91%

igen, bepállik sajnos, de van megoldás.golyós dezodort

a kisujjaddal kenjél bele minden fürdés után,amikor már szárazra törölted. rövid idő múlva ott sem fog izzadni hidd el.

2011. máj. 19. 12:53
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mély köldököm van, ami hasonlóan szokott enyhén büdi lenni, de más tüneteket nem produkál. ^-^ Én ezt csak tavaly vettem észre. Van egy kis "sörhasam", de igazából az én súlyom kevés a magasságomhoz.
2011. máj. 19. 12:56
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezt kihagytam: 22 éves vagyok, és szerintem is csak bepállik ^-^ Ha más tünetet nem produkál, akkor szerintem nincs vele semmi. Legalábbis semmi komoly.
2011. máj. 19. 12:59
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Hali!

Egyik ismerősömnek is mély köldöke van és uerre panaszkodott. Megnéztük,... sokminden nem látszott szabad szemmel, ezért sikerült egy kis gyűrűszerű akármivel kicsit kijjebb terpeszteni, akkor tárult fel a "köldök alatti világ"...! Tele volt neki összeállt zsírszerű akármivel, és csipesszel kellett kiszedegetnem, majd átöblítenem többször is, majd megint csipesz, megint átöblítés... majd a belsejének a faláról is lekapargatni óvatosan mindent, majd megint átöblíteni, végül kifertőtleníteni. Ezzel az egésszel való "szórakozás" elég hosszú ideig eltartott, úgy durván félóra--3/4órát vett igénybe, egy kb 2decis poharat meg simán megtöltött a felhasznált vatta és fültisztító pálcika mennyisége.

Onnantól kezdve ő is jobban odafigyel a köldökhigiéniára.

Uakkor sajna ez is jellemzően inkább a túlsúlyos fiúk/férfiak problémája, mert náluk a has zsírszövete előrehúzódik, alagútszerű üreget képez a köldökcsonk köré, így simán a víz nem biztos, hogy be tud érni a belsejébe.

Azt tudom tanácsolni, hogy a zuhanyrózsával spriccelj a mélyére, majd tusfürdővel mosd ki jóó alaposan, végül megint öblítsd át zuhanysugárra, és havonta 1-2x legalább nézd át a köldöködet ha kell csipesszel, és fültisztítő pálcikával, ekkor Betadine-nal vagy esetleg sebbenzinnel/alkohollal tamponáld ki a köldöködet! Akkor majd nem lesz büdös.

Üdv: EE

2011. máj. 19. 13:52
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

@ Előző (18:17-es):

Sztem az teljesen be van forradva, csak nem úgy hogy behúzódott (csücsöri köldök), hanem úgy hogy anno a köldökzsinór leválódása után kidüdörödött/kidudordott. (düdöri köldök). Az meg nem normális, ha váladékozik a köldököd, és az a váladék szemmel lát6óan nem izzadtság. Akkor uis sebészt kell felkeresned és nem a háziorvost!

Üdv: EE

2011. máj. 21. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!