Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ennyire "nyuszikák" lettek a...

Ennyire "nyuszikák" lettek a mai tizenéves fiúk? Bővebben lent! (hosszú, de muszáj volt, érdekes egy kérdés)

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy kérdést, amelytől padlót fogtam, nevezetesen, hogy a gimnáziumban iskolaorvosi vizsgálat volt a fiúknak, és a 17-18 éves fiúk azon szorongtak, hogy jézus isten, az osztálytársaik is látni fogják őket meztelenül, mert egyszerre kell bemenni. A fitymaszűkületet akarják kiszűrni, és azt nézik, hogy a herékkel minden rendben van-e. Mellesleg elég durva, hogy ezt csak ilyen korban nézi meg az iskolaorvos, na de nem ez a lényeg.

Pár kisebbségi komplexusos aztán előkerült, h ő ugyan nem fog más fiúk előtt meztelenül állni. Még valami gimis tanár is előkerült, hogy ő az ombudsmanhoz fordult, mert micsoda megalázó bánásmód ez ...

Nekem ezt nagyon durva volt olvasni, és nem tudom rövidebben, pontokba foglalom:

1, Legelőször is jó lenne azt felfogni, hogy ez a vizsgálat a fiúk érdekében történik, és bizony még ilyen korban is kiszűrnek szűkületet.

2, Láttam persze egészséges pszichhéjű srác hozzászólását is, aki erre azt mondta, hogy ugyan már, neki eszébe se jutott ilyen parázás, és a fiatal dokinő még tett is utalást arra, hogy milyen szép a mérete :) És ő még büszke is volt magára. Persze rögtön valaki rákontrázott, hogy ez csakis perverz dokinő lehet.

3, Még ha lányok előtt menne ez az egész, akkor megérteném, na de könyörgöm, egymás előtt a fiúk mégis mit szégyellnek?

4, Kérdezném, hogy úgy mégis akkor ez azt is jelenti, hogy ennyi idősen pl. torna órák után nem tusolnak a fiúk, mert "milyen gáz" ?? Jó kérdés, ugye?

5, Pár szülő meg ez a tanár még adta is a lovat alájuk, hogy majd ők intézkednek, mert az ő gyereküket ne vizsgálgassa senki az intim helyein. Ezektől a szülőktől azért megkérdeném, hogy tisztában vannak-e gyermekük férfiasságának egészséges voltával egyáltalán.

6,Nem sokkal vagyok idősebb, de akkor elmondom, h nálunk még orvosi rendelő se volt a gimiben külön, egyszerűen bejött órára két védőnő, és ott nmindenki előtt ment a dolog, hogy levetkőzni nem kellett ugyan, de egymás után álltunk kint, és aztán aki sorra került, annak gatya le térdig, és érdekes, senkiben nem fogalmazódott meg, hogy őt most mennyire megalázták. Pedig még a lányokat se küldték ám ki, ugyan mondták nekik, hogy na lányok forduljanak el, de szépen végignézték, ahogy a fiúknak megnézik a fitymájukat meg a heréjüket "megtapizzák", aztán gatya fel, és jött a következő. Hangsúlyozom, senkiben nem merült fel h mennyire meg lett alázva, pedig én akkor inkább elmondhatnám ezt, úgy az egész osztály előtt. Senki nem kapott szorongási rohamot, és mindenki túlélte. Ja és bizony szűrtek ki szűkületet.

7, Itt meg azt olvasom, hogy hű de összefognak majd az iskolaorvos ellen, mert ők ugyan nem vetkőznek le, és nem fogják a nemi szervüket más fiúk előtt megnézni.

7, Kérdezném még mindig, hogy tehát a mai tizenéves korosztály még csak nem is tusol se tornaóra se mondjuk egy közös nyári tábor, osztálykirándulás, edzés stb alkalmával? Hogy van ez? Valaki világosítson fel!

8, Tényleg ennyire az önérzetükbe való taposásnak vélik ezt? De komolyan nem értem, mert ahogy olvastam, csak fiúk mennek be együtt, tehát lányok nem látnak semmit. Akkor mire fel ez a hatalmas de sztem indokolatlan szégyenérzet?

9, Még annyi, hogy ezt már én is csak idősebbek elmondásából tudom, hogy aztán régebben lehetett szégyenlősködni a sorozáson, mert behívták egy művházba a srácokat, aztán ott meg 200-an voltak meztelenül egy egész délelőtt, és nagy ívben tettek arra, hogy ki mit gondol, sőt még női írnok volt, ill. a segédszemélyzet tagjai között is nem egy nő volt, és mégis egy farokban kellett lenni. Na most akkor a mai 18 évesek nagy része meghalna a szégyentől egy ilyen alkalommal? És megannyi kérdés ...

10, Azért azoknak meg gratulálok, akik ehhez egészségesen álltak hozzá, és olyan véleményeket írtak, hogy ugyan már miért érdekelné, hiszen fiúk vannak csak egymás között. valamiért ezt egészségesebb személyiségnek tartom, és a legdurvábbnak meg azt látom, hogy sokan meg ráadásul még adják is a lovat a sok kisebbrendűségi komplexussal kűzdő fiú alá, és arra bíztatták itt, hogy tegyenek ellene különböző módokon.

Na kérem, ennyi, különösen kíváncsi vagyok, h manapság nem divat-e tusolni tehát a tesi órák után vagy netán azt is egyesével végzik 2 óra alatt?

Engem nagyon meglepett sok válasz, és be kell vallanom, csak a kisebbség volt, aki "normálisan" állt ehhez a kérdéshez. Komolyan, mondjátok fiúk, hogy még az orvos előtt is és egymás előtt is szégyenlősek vagytok ? Mi lesz így ? Mintha régebben nem lett volna ilyen, és bennem pl még soha az életben nem merült fel a megalázás érzete, csak mert más fiúk előtt meztelen vagyok a tusolóban stb. egyéb helyeken.

Mostani tizenévesek adnátok nekem erre választ, hogy is van ez manapság? Csak mert nem akarom elhinni szinte, hogy ilyen létezik. Ennyire megváltozott a világ kb 8-10 év alatt ? Mi az, ami konkrétan megalázó?

Köszi előre is a válaszokat !!!

2011. márc. 30. 10:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/268 A kérdező kommentje:
Bocsi, rövidebben nem ment, de azért áttekinthető sztem.
2011. márc. 30. 10:02
 2/268 anonim ***** válasza:
75%

Én is benne voltam már jó pár ehhez hasonló vitában, mint leendő orvos.

Azzal abszolút egyet kell értenem, hogy nem kellene lázongni a vizsgálatok ellen. Engem az idegesít, hogy sokan azt mondják, hogy ezfelesleges, meg csak a perverz dokik akarják kiélni magukat, nem is szűrnek ki smemit vele, csak statisztikát csinálnak a méretből stb.

Ez baromság. Le is van írva (most nem keresem elő), hogy az iskolaorvosnak KÖTELESSÉGE 2 évente megvizsgálni minden diákot, hogy minden rendben van-e. És ebbe igen is beletartozik a nemi szervek vizsgálata.

Attól, hogy egy 15 éves szerint ebből nem lehet semmit megállapítani, attól még az orvos igen is tud, hiszen ezt tanulta sok sok évig.

VISZONT: Az embernek vannak alapvető jogai az orvosnál. Nem csak a felnőttnek, hanem a diáknak is. Történetesen az, hogy az orvos ne hozza megalázó helyzetbe, egyedül vizsgálja, és csak addig vetkőztesse le, ameddig szükséges.

Igen is van aki szégyellős, és komoly pszichikai sérüléseket szenvedhet egy-egy ilyen vizsgálat miatt.

20 éves vagyok, mindig is szégyellős voltam, nem szeretek senki előtt levetkőzni. Még strandon is úgy öltöztem mindig, hogy törölköző magam köré, hogy ne látszódjon semmi, pedig csak nők voltak az öltözőben.

Azt sem szeretném, hogy az évfolyamtársaim előtt vizsgálgassanak.

Ez a szégyenérzet nyilván a társadalom miatt alakul ki. A diákokba belerögzül egy "normális" típus (normális testalkatú, normális mellméretű, férfiban normális péniszméretű, nőnél babapunci stb), és aki ettől eltér, azt piszkálják.

Csomóan panaszkodnak pl., hogy szégyenlik a kis melleiket. Ha soha egyetlen egy férfi sem mondaná, hogy "a nagy mell a jó", akkor eszébe sem jutna ilyenen rágódni.

Szóval kellenek a vizsgálatok, de az orvosban legyen már annyi tisztelet, hogy nem egymás előtt vetkőzteti az embereket pucérra.

Azt viszont nem értem, hogy ha normálisan zajlik a vizsgálat (csak orvos+diák), akkor miért kell lázadni.

2011. márc. 30. 10:27
 3/268 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként bocs, hogy lányként beleszóltam:)
2011. márc. 30. 10:29
 4/268 A kérdező kommentje:
semmi gond, szívesen olvasom lányok véleményét is !!
2011. márc. 30. 10:30
 5/268 A kérdező kommentje:

elolvastam és értelek én kedves leendő orvos, de tudod amikor azt mondod, hogy ez okoz pszichés zavart, én erre azt válaszolnám, hogy aki a saját neme előtt ilyen cirkuszt vág le, na pont ott van már eleve valami nagy pszicés zavar (én meg nem olyan rég végzett, már gyakorló pszichológusként mondom mindezt)

Valóban, fiúknál egy sarkallatos pont a penis mérete kamaszkorban, na de ez a gondolat elakad ott, hogy akkor egész életében tehát így akar élni, hogy ő aztán soha semmilyen körülmények között nen vetkőzik le más fiú előtt, sőt ha ő lát egy ruhátlan fiút, akkor az csak még fokozza a meglévő kisebbrendűségi komplexusait?

Én úgy vélem ezt, hogy aki tisztában van saját magával pszichésen, annak ugyan nem jelent problémát, hogy az ő penise 5 centivel kisebb, mint egy osztálytársáé. És hidd el, az életben ez egy elkerülő személyiségzavart eredményez, amitől pont ő fog legjobban szenvedni. Azért gondolj bele kicsit, semmilyen fiúközösségbe nem megy mert ettől szorong, se edzés se semmi .... (amiket már írtam)

2011. márc. 30. 10:38
 6/268 anonim ***** válasza:
91%

Dettó, mint az első véleménye. Nekem akár a se.ggemben is turkálhat, de ne tegye ezt egy rakás olyan ember előtt, akikkel egész nap össze vagyok zárva 14 éves korom óta az iskolában, ebédnél, tornaórán, hétvégi buliban. Meg én sem vagyok kíváncsi másnak a kukkerjára.

Előbb mászkálnék egy szál farokban a művházban kétszáz ismeretlennel, mint 15 olyan előtt, akikkel több időt kényszerből összezárva együtt, mint külön, évek óta és még évekig. Azon kívül katonáékhoz azért nem kölyköket szokás vinni.

Másik az, attól, hogy te nem érezted úgy, honnan tudod, hogy "senkiben sem merült fel" meg más sem érezte szarul magát. Én sem jelentem be, hogy bazeg Józsi az én pofám úgy égett, hogy pucéran vizsgálnak előttetek...

2011. márc. 30. 10:44
 7/268 anonim ***** válasza:
90%
Az edzés más. Önként odamegyek ledobom a törölközőt és bemegyek zuhanyozni. Ezzel szemben az orvos egy muszáj dolog, ahol eleve kiszolgáltatottnak érzem magam és köszi nem kérek az ismerősök közönségéből ehhez a béna helyzethez.
2011. márc. 30. 10:45
 8/268 anonim ***** válasza:
100%

"aki a saját neme előtt ilyen cirkuszt vág le, na pont ott van már eleve valami nagy pszicés zavar"

Ebben egyetértek. Tudom, hogy a szégyenlősségem iszonyatosan sok gondot és szorongást okoz az életemben.

De szerintem ezeket a kisebbségi komplexusokat akkor is a társadalom hozza elő.

Elmesélek vmit így névtelenül. Kicsit intim téma, de remélem nem veszed zokon, hogy ilyennel traktállak:D De ebből talán érthető lesz.

Serdülőkorom óta kilógnak a kisajkaim. Sok nőnek ilyen, nekem is ilyen jutott.

Anno egyáltalán nem zavart, mer azt sem tudtam, milyen a "normális". Sokszor fürödtem együtt a barátnőmmel (általános sulisok voltunk), kb. megállapítottuk, hogy jééé, nem egyforma", aztán ennyi. Nem zavart, nem érdekelt.

Aztán ahogy növögettem, láttam interneten, filmekben, biosz könyvben, hogy bizony a "szabályos" puncinál a nagyajkak nagyobbak, a kicsik kisebbek, takarva vannak.

Aztán már olyat is olvastam, hogy a kilógó undorító, a pasik nagy része nem szereti, mindenki csak babapuncis lánnyal akar együtt lenni.

Szóval szépen a társadalomnak a megítélése kiváltott belőlem egy baromi nagy komplexust, amit még most sem sikerült legyőznöm.

Más ugyanígy van a kis melleivel, vagy épp a nagyméretű mellbimbóival.

Ezért mondom, hogy ez a társadalom hibája.

Ha nem mondaná senki, hogy vmi nem szép, nem normális, esetleg undorító, akkor a fenét se érdekelné....

2011. márc. 30. 10:45
 9/268 A kérdező kommentje:

Értékes a hsz-ed sztem kiemelnék belőle vmit:

"Ez a szégyenérzet nyilván a társadalom miatt alakul ki. A diákokba belerögzül egy "normális" típus (normális testalkatú, normális mellméretű, férfiban normális péniszméretű, nőnél babapunci stb), és aki ettől eltér, azt piszkálják. "

Nézd, ebben két dolog van.

1, Én nem hiszem h ez a piszkálódás olyan szinten menne, én se rég voltam diák, nálunk is voltak vizsgálatok, mint említettem nálunk olyannyira "szemétkedve", hogy a lányok is végignézték szépen az egészet, és érdekes, mégse lett senki pszichésen sérült 8ahogy tudom).

2, A másik nagy dolog viszont az, hogy pont lényeg lenne, hogy ezen felül emelkedjen, és ugyan ne legyen már kisebbségi érzése amiatt mert neki kisebb a penise vagy a melle, hanem bizony fogadja el önmagát olyannak, amilyen, hiszen ez csak így tud működni, erről szól az élet. Ha már tizenévesen az nevelődik belé, hogy ő különc, akkor ez bizony rögzülni is fog sajnos, és megint jönnének a kérdéseim a közösségi élettel kapcsolatban, legyen az egy egyszerű napi szintű úszás pl egy uszodában. Ott mit fog csinálni? Pont erről beszélek, h ezzel csak rögzül benne az elkerülő magatartás, nem pedig azt tanulja meg, hogy ő olyan amilyen, és kész.

2011. márc. 30. 10:52
 10/268 A kérdező kommentje:

10:45

én ezt tökre megértem:

"Szóval szépen a társadalomnak a megítélése kiváltott belőlem egy baromi nagy komplexust, amit még most sem sikerült legyőznöm. "

na csak az én meglátásom szerint pont az lenne a "feladat", azaz egy egészséges viszonyulás a saját testünk elfogadásához, hogy "olyanok vagyunk, amilyenek", és látod ez kisebb korban még tök jól működik is, ahogy írtad, mert nincsneek olyan erős társadalmi "elvárások", amelyek nagy részéről egyébként meggyőződésem, hogy amolyan "álelvárások", lényeg a lényeg, még mindig az elkerülést látom benne, és ez pedig az egész életet meg fogja ám keseríteni :(

Aki pedig az edzéses dolgot írta, na bevallom, azt félig nem értem, hiszen ha ott le mered dobni atörcsit és gond nélkül tusolsz együtt 50 másik srácal, akkor ez most miben különb ?

2011. márc. 30. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!