SEGITSÉÉÉÉG (többi lent) (? )
itt láttam a gyakorikérdéseken hogy fürdésnél megkell mosni a makkot de én sohanem mostam meg, mert nekem nem szóltak a szüleim hogy kéne...
és valaki megmondaná v küldene egy képet arrol hogy, hogy néz ki a szűlület mert én nem tudom megálapitani hogy szűkületem van-e
alig tudom hátrahúzni és nagyon fáj,
meg mostam tegnap először fürdésnél a makkot és rohadtul fájt utána :S
1.) Petyhüdt ill. merev állapotban mennyire húzható hátra a fityma? (Jelentkezik-e a két állapotban történő visszahúzáskor különbség a hátrahúzhatóságban? Merev állapotban nehezebb hátrahúzni!
Van-e fájdalom hátrahúzáskor, feszítéskor? Ha igen, milyen erős? nagyon erős
3.) Van-e fitymatúltengés? Tehát a makk végéhez képest hosszabb vagy rövidebb a fityma? nem sokkal de hosszabb
3a.) ___ Mennyire fedi be alap és merev állapotban is a makkot? Kb. mennyivel megy/teng túl a makkodon,... (mennyi fityma "csücsörít" a makkon túl még?) ... ill. rövidebb a makk végéhez képest? kb 4 mm el hosszabb
3b.) __ A fityma vége hogy néz ki? Sima/bojtos szegély, vékonyodott/megvastagodott a bőr? bojtos
4.) Fennáll-e valaha/Most fennáll-e fitymaszűkület? most fennál:\
5.) Mi a helyzet a makkal? Van makki érzékenység? Ha igen, ez milyen? Érintésre hogy reagál? Mit érez? (Fáj, csíp, éget, lüktet, forrónak/melegnek érződik, beduzzad, begyullad...stb.) fáj, forrónak érződik, beduzzad
6b.)_ Szted feszül, ha csak hátrahúzod? Ha igen, mennyire?
____ Petyhüdten, félmereven, ill. teljesen mereven,...
____ A fitymát rendesen hátrahúzva/hátrafeszítve.
6c.) __ Ha hátrafeszíted a fitymát, a fék önmaga alá húzza-e a makkot? Ha igen, mennyire? nem
7.) Mennyire tisztítható a fütyi? Mennyire tűnik a felszíne **szmegmásnak**, vagy húzogatáskor mennyi szmegma jön ki a letapadt részből? ha tisztitom utána nagyon fáj
és elég szmegmás volt
9.) Eddig mennyire törődött a fütyivel? Szokta-e eddigiekben gyerekkorában pl. ő vagy más, a szüleid vagy te, hátrahúzni, húzogatni neki? Tisztában volt-e/van-e ő azzal, hogy a fitymát rendesen és rendszeresen hátra kell húzni???? nemv törődtem, nem húzták hátra, nem tudtam hogy takaritani kell
10.) Körzeti, vagy gyerekorvos, sulidoki szokta-e vizsgálni azelőtt a fütyijét? Ha igen, hátra szokta-e húzni a fitymát annak során? 1x vagy 6 éve
szia EE!
köszi a választ egy kicsit megnyugtattál
de még most sem merem megmutatni anyámnak
Egyébként lenne még1 kérdésem!
Miért áll fel mindig? gondolom ez nem betegség de engem nagyon zavar!
akáhol vagyok számitógépezek,megyek az utcán, de a legrosszab ha a buszon, vagy suliban áll fel:(
mindig elkell takarnom valahgy
A válasz a szűkületre:Ha ágaskodik a répa,a makkodnak teljesen látszódnia kell!Ellenkező esetben bizony elképzelhető a szűkület!
Gyanítom hogy lehet,mert a mosás hiánya miatt, már észrevetted volna merev állapotban, hogy miért kell tisztítani a szerszámot!
Ha "gyakorlatozol" vele,de továbbra is nehéz,fájdalmas a fityma hátrahúzása, meg kell mutatni dokinak!
Ne hagyd soha felhúzva a bőrt,mert akadályozhatja a makk vérkeringését,és abból csak baj lehet!
Semmi gond pajti,fiatal vagy még,ezeket a problémákat meg kell oldani,ha vannak!Ebben anyudnak kötelessége segíteni,szólj neki bátran!
Minden jót!
öregem te ezt megszívtad!!
ezeket már 2-3 éves korban kell műteni...
meghúza a bőrt a makkodon,az orvos, hetekig nem birsz majd hozáérni!!!
itt körülmetélés lessz!! ez gáz
igen rohadt fájdalmas!!
Szóltál anyádnak a műtétről??
borogasd be a farkadat kammillával!!!
az a baj hogy anyám nem is tudja hogy szűkületem van..
nem tudom hogy mondjam meg neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!