Mik a cukorbetegség tünetei?
A fenti tünetek, amelyeket leírtatok, helytállóak, de elsősorban 1-es típusú cukorbetegekre igaz.
A 2-es típusú cukorbetegeknél vagy sokáig nincsenek tünetek, vagy nem annyira észrevehetőek. Ott sokszor olyan esetben veszik észre a cukorbetegséget, amikor a diabétesznek köszönhetően kialakult valamilyen szövődmény, és a szövődmény buktatja le tkp. a cukorbetegséget.
Ha például valaki túlsúlyos, érdemes elmennie megnézetni a vércukrát. Hasonló lehet gyógyulni nem akaró bőrbetegségek, sebek (pl. lábon, hajlatokban). Sok nőnél probléma a fokozott higiénia ellenére is gyógyulni nem akaró gombás fertőzés a szeméremtájékon.
Figyelmeztető jel lehet a szomjúság mellett a farkaséhség is, főleg éhomra.
Egyfajta figyelmeztető jel lehet, ha vannak cukorbeteg felmenők, de nem feltétlenül.
Ha valaki (erősen) elhízott, nem mozog, érdemes kivizsgáltatnia magát.
Sokat,eszik,iszik,acetonszagú lehelet,édes szagú vizelet,megnövekedett étvágy,de közben fogyás,állandó étvágy!
Kisfiam sajnos 9 hónapja cukros!
Ilyet még nem hallottam,hogy a pikkelysömör ez miatt alakulhat ki! Elég érdekes!
Férjemnek az van régóta,de nem cukros! Én úgy tudom idegi alapon is kijöhet!
szia, igen, lehetsz, ugyanis a cukorbetegség NEM az édességfogyasztástól alakul ki.
én pl. sosem voltam édesszájú, mégis cukorbeteg lettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!