A SOTE klinikán hogy kezelik a kollégák a vidéki pl pécsi diplomájú orvosokat?
Nekem a kérdés nagyon furcsa, mivel eddig soha nem találkoztam azért lenézéssel, mert valaki nem Pesten tanul, hanem máshol. Sem a nővérek, sem a medikusok, sem a rezidensek, sem a szakorvosok, sem a vezető orvosok nem nézték, nézik le a máshonnan érkezőket a Semmelweis Egyetem kórházaiban.
Lenézés amiatt volt / van, mert az illető nem szeret mosakodni vagy nem elég a tudása vagy lusta vagy a modora nem megfelelő. De ezekkel az emberekkel éreztetve van, ha nem változtatnak, itt nincs helyük, akár Pesten végzett, akár máshol.
Nem a végzettség helye határozza meg a jobb hozzáállást vagy távolságtartást, hanem a tudás, személyiség, munkához való hozzáállás, megbizhatóság, ilyesmik.
Számos orvost ismerek, aki Pécsen végzett, és SOTE-klinikára ment dolgozni. Nem nézik le őket a kollégák, mivel ők is tudják, hogy mindegyik magyar egyetem világszínvonalú képzést nyújt, tehát nincsenek előítéleteik. Emellett, amikor az illető már valóban ott dolgozik, úgyis hamar kiderül, hogy a Pécsen diplomázottak kiválóan ellátják a munkájukat. Tehát ez később sem változik.
Gondolom, azért kérdezed, mert van egy troll itt az oldalon, aki rengeteg kérdést feltesz, és valótlanságokat próbál meg terjeszteni a SOTE vs. vidéki egyetemek színvonala, valamint a vidéken diplomázottakhoz való hozzáállás kapcsán. De nem érdemes elhinni, mert nem igaz.
Aki ilyet közöl, aki így közöl, az egocentrikus, "hatalmi harcos" nézőponttal rendelkező, magát másoktól felemelni szerető, másokat lenézni jobban kedvelő ember.
Ha valaki ezt mondja neked, " te csak Pécsre jársz?", akkor én ezt válaszolnám: "Igen, abban a gyönyörű városban végeztem, ezen a fantasztikus helyen." .....és pont
Ne adj senkinek "benzint", hogy aztán lenézhessenek bárkit. Benzin pl. érzékenységed, magadra vevés, megsértődés, szomorúság, frusztráció, kimagyarázás, vitába szállás, védekezés, ilyesmik.
"Igen, Pécsen végeztem. Szeretném megtudni, itt mi a rend, a szokás"....és nem mész bele abba, hogy az is egyetem, ott is kell tanulni, miért mondod, hogy csak.....
Tudod, akinek nem inge..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!