Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Viszketés végbélnyílás körül:...

Ibi86 kérdése:

Viszketés végbélnyílás körül: allergia vagy aranyér?

Figyelt kérdés
1-2 hete sajnos nagyon viszketek ott lent a végbélnyílás környékén. Olvastam, hogy az aranyér okozhat ilyen tünetet. Igen ám, de létezik, hogy csak ez a tünete? Nekem semmi más nincs, csak ez, de nekem bőven elég ez is! Hiába nézegetem magam, semmi kiütés, folt, semmi... a fenistiltől enyhül, de nem 100%os. Sajnos rá kell szánnom magam, hogy orvoshoz menjek, de nagyon kellemetlen :( Bőrgyógyászhoz kellene elsőként, vagy urológushoz? Lehet, butaságot kérdezek, de (szerencsére) nincs tapasztalatom e téren. Valakinek van/volt hasonló problémája? Az is lehet, hogy esetleg allergia vagy ekcéma? Sehol máshol semmi tünet, csak ott, de ott viszont állandó.
2016. febr. 23. 23:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem allergia.

Lehet bélférgesség, aranyér, gomba, egyéb.

1. Ha a végbélnél nem tudsz kihúzni soha semmi szálszerűséget, ha a székletedben nem látsz mozgó férgeket, akkor valószínű, nem bélféreg miatt viszketsz.

2. Nem muszáj azonnal elmenned a dokihoz. Kérj a patikában aranyérre való krémet és majd te kiválasztod, melyiket veszed meg. A legolcsóbb is tökéletes

3. Ha tovább viszketsz akkor válts Canesten krémre vagy kérd meg a patikust, mutasson pár krémet, ami gombára, végbél környéki gombára jobb.

4. Ha nem múlik a panaszod valamelyik krémtől (ennek igen kicsi az esélye), akkor a sebészet foglalkozik a végbél problémáival is. Lehet, ők írnak fel spec. krémet / kúpot vagy adnak beutalót proktológushoz. De az is lehet, egyből tudsz proktológushoz menni vagy a háziorvosodot is megkérdezheted, ad-e beutalót proktológushoz.

Elsőre is választhatod a 4-es pontot.

2016. febr. 24. 00:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ajajj ezzel a bélférgességgel nagyon megijesztettél. Szerintem egyből felkeresem az orvost, az a biztos. :/
2016. febr. 24. 00:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez a legjobb döntés!
2016. febr. 24. 01:00
 4/4 anonim válasza:
XDD
2016. márc. 1. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!