Ki tartja undorítónak a hálapénzt?
Lassan szülni fog a párom, és nem tudom, hogy adjak-e. Undorítónak, gyomorforgatónak tartom.
Nem akarom bántani a dokikat, de mi jogon teszi el fél vagy 1 havi fizumat csak úgy zsebbe?
Tudom, hogy keveset keresnek, de ennek nem ez a módja. Fizetem rendesen az adómat, és miért fizessek mégegyszer, ha tényleg orvosi segítséget veszek igénybe.
Köszi, végre valaki. Az ismerőseim között sajnos mindenki dugja a borítékot. A babát már úgysem fogja visszadugni.
:)
Ez nem csak anyagi kérdés, de nekem elvi is.
Szerintem ha egy paraszt, bunkó az orvos, aki nem is figyel a mamára és a babára, akkor természetesen én sem fizetnék.
De ha mégis normális, korrekt, figyel a babára és a mamára, akkor sem egy havi keresetet, max 10.000 Ft-ot adnék..
hát ezelég necces ugyanis abban igazad van h te fizeted az adókat meg stbstb, ez nem a te feladatod lenne h az ő megélhetését biztosítsad egy félhavi fizetéseddel. ez ennek a szar országnak a hibája. én azt tartom gusztustalannak amikor az orvos elvárja a hálapénzt. én ha adok, akkor nemazért adok, mert elvárja, és csak annak adok aki megérdemli és sajnálom is szegényt h halálra dolgozza magát az állam meg szarik a fejére és csak kizsigereli ahol tudja.
és van/volt az államnak ez a fékezzük meg a hálapénzt "programja"...hát fékezze a tököm...én sajnálom az orvosokat és ha tudok adni és megérdemli akkor adok neki. márcsak azért is, mert ezzel az államnak ártok, h leadózhatatlan formában juttatom pénzhez az orvost. most lehet rám mondani h ge-ci vagyok, de akkoris...én sajnálom őket, és sajnálom h itt kell élniük, ahol leszarják magasról az ő feladataikat.
Én ezért írtam, hogy "korrekt orvos".
Az ilyen dokitól meg vissza is venném azt az 5000Ft-ot..
2. voltam
Attól, hogy jól végzi a munkáját, miért kell plussz juttatás? Ki kap még ezért pénzt?
Ha nem végzi jól az ember a dolgát, akkor általában kipenderítik az utcára, és vesznek fel újat helyette.
Az igaz, hogy az orvosok keveset keresnek, de csak papíron, és még megkeresik annak sokszorosát adómentesen.
"A sógornőm orvosa kijelentette hogy 5000egy vizsgálat, 80egy sima szülés 120 egy császáros, ha nincs komplikáció!Ha valami közbejön akkor csak nő a tarifa!"
Nem lehet az ilyet feljelenteni mondjuk az APEH-nél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!