Minden a gyomorproblémámra utal?
Refluxos vagyok szerintem. Gyerekkorom óta szenvedek gyomorsav problémák miatt, de csak késő kamaszkorra tudtam meg, hogy a tünetek gyomorsav problémára utalnak.
Több, mint egy hete nagyon sokszor böfögök egy nap (nem szénsavas üdítő, mert azt nem iszok) De ezt már beazonosítottam, hogy gyomorsav miatt van. Pár napja fémes ízt kezdtem el érezni a számban, már ezt is beazonosítottam, hogy ez is a gyomorsav miatt van, ahogy a kellemetlen szájszag is részben emiatt lehet. Másrészt sajnos most vettem észre, hogy sok a fogkövem is, már kértem is időpontot fogorvoshoz, de sajnos oda csak 9.-én megyek.
De amit még nem tudok biztosan, de egyre biztosabban tudok:
Pár éve kirepedt a szám széle, hónapokba telt, mire kiderítettem, mi az oka. A vitamin hiány volt. Szedtem is rá vitamint, meg is oldódott. Most megint előjött. A vitamint próbáltam, de csak kirepedt. Utána olvastam megint, kiderült, hogy lehet, hogy B vitamin hiányom van. Akkor elkezdtem B vitamint, majd emelt szintű multivitamint szedni (terhesvitamin, mert közben próbálkozunk), de ebben nincs A vitamin. Csak nem segitett, majd újra hozzávettem pluszba az A vitamint, de sajnos ma megint kirepedt a szám, és begyógyúlni még a vitaminok szedése óta nem gyógyult be teljesen. Talán a szájrepedésem is a gyomorsavam miatt lehet?
Kituno lugosito a friss zoldseg, amit lehet preselni es rendszeresen fogyasztani, igy a vitaminhianyt is megelozod pl.
S.repale lugosit es vitaminok meg asvanyi anyagok gazdag forrsa. A zeller, spenot, cekla, paradicsom, alma stb.
TEhat ezeknek lugosito hatasa van, de tapertekuk is magas, viszont ha stresszes is vagy, azt szinten kezelni kell, mivel a savtultengesnek okozoja ezis lehet. A repedeseknek is a rossz emesztes vgy tul sok sav az okozoja, de lehet belso gyulladas is.
Hasznosabb lenne egy orvosi kivizsgalas, mivel itt te keresgelsz, de talan orvos nem allapitotta ezt meg.
Elmegyek dokihoz, már tervbe van, hogy hétfőn kérek időpontot. Csak szerintem nem fognak nekem csinálni semmit.
Angliában élek, itt a betegápolásról megvan a véleményem. Viszont jó hír, hogy július utolsó 2 hetében hazamegyek magyarba 2 hétre, már tervbe van az is, hogy kérem tőle, hogy kérjen időpontot dokinál. Bőrgyógyászhoz is mennem kell, mert pikkelysömörös a fejbőröm, és ami használ hajsampon, most nem használom, mert terhesség alatt nem ajánlott és most próbálkozunk. Idekinn csak azt mondták rá, hogy terhesség alatt ne használjam, de mikor kérdeztem, hogy mit használjak akkor, akkor csak megismételte, hogy ezt ne...kösz. Egyéb nőgyógyászati vizsgálatok is tervbe vannak véve, mert itt...(elvetéltem majd 2 hónapja, szeretném átnézetni magam, de ezekben nem bízom, mikor elkezdtem barnázni csak legyintettek rá, több hét barnázás után csak akkor foglalkoztak velem, mikor már elöntött a vér és elvetéltem, szóval emiatt nem bízok bennük, ezek nem adnak gyógyszert barnázásra, még csak meg se néznek) Így most 2 hét alatt egy csomó vizsgálatra el akarok menni. Talán az összes problémám valamilyen szinten összefügg egymással. Pl a savam a stressz miatt is lehet, de stressz miatt a pikkelysömöröm is kialakult.
Nem tudom mit tehetnék a stressz ellen, de most kijut belőle bőven, hogy tudnám megakadályozni, hogy ne legyek stresszes, mikor izgulok amiatt, hogy hazamegyünk, összeházasodunk, babát szeretnénk, de túlvagyunk egy vetélésen, van egy 3 éves rosszcsontunk, aki szintén okot ad az idegeskedésre, most vagyunk házvásárlóban, és akármennyire is kiszámoltuk, hogy szépen minden belefér, közbejöhet valami, szóval izgul az ember....de bogyót gondolom nem szedhetek idegességre, ha egyszer babát szeretnék...bocs, hogy hosszú voltam.
Szóval ezek mind összefüggésben lehetnek ezekkel a bajokkal, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!