Milyen okok állhatnak a szemkontaktus kerülésének hátterében?
Autizmus, vagy asperger szindróma.
Itt az is szerepel a tünetek közt hogy az illető kerüli a szemkontaktust. Én is kerülöm általában, nekem megfájdul a fejem ha sokáig a szemembe bámulnak.
Én csak zavarban érzem magam tőle.
Csak a nagyon közeli emberek szemébe nézek bele.
A kérdés tekintetében az Utolsóval értek egyet!
Lenne Nekem is ebben a témában egy kérdésem,remélem nem vagyok túl pofátlan,de hiába kerestem hasonlót a gyakon és itt ez a friss kérdés több válasszal.Értelmes felnőtt emberek jószándékú válaszát várom.:) Komoly párkapcsolatban, házasságban gondolom Másoknál is előfordult már,hogy elhétköznapiasodtak a dolgok és például kimarad már,ami például egy kapcsolat elején kulcsfontosságú,a szemkontaktus fenntartása,konkrétan a "szemezés".Tehát nem arról beszélek,amikor kommunikálunk.
Mostanság épp a kapcsolatunk fellendítésén vagyok és így nagyon jó irányba mozdultak el a dolgok.:)
Valamelyik nap,"csak úgy" belenéztem a szemébe,minden szó nélkül néztük egymást pár másodpercig,ez olyan ritka pillanatok egyike volt és iszonyú jó érzés volt,de végül Ő kapta el a tekintetét egy nagy igazi mosollyal az arcán,még picit nevetett is olyan boldog volt.De elkapta a tekintetét,mit jelenthet ez,ebben a konkrét esetben? Csak zavarba jött a Drágám? Jó pár éve élünk pedig már együtt,de a szerelem még mindig megvan,meg is lesz.:)
Azóta nem volt alkalmam szemezni Vele.:) Várom a véleményeket,köszönöm! Ha itt nem kapok,majd kiírom egy új kérdésben,szóval nem gond.:) Köszi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!