Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért lesz nagyon hamar olyan...

Miért lesz nagyon hamar olyan a bőröm mint az öregeké, ha vízben van a kezem?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan mi a jelenség neve, amikor a víztől olyan "ráncos" lesz a bőőr...de nekem nagyon hamar olyan lesz, és nagyon zavaró...ha csak elmegyek zuhanyozni, már olyan lesz, és strandon még zavaróbb..:(

Nem tudom mitől lehet:(

17/L

2011. aug. 29. 00:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nagyon furán hangzik, de ez a bőr dehidratálódása
2011. aug. 29. 00:56
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok, nekem csak azt szokták mondani, hogy kiázott a vízben a bőröm, azért ilyen.
2011. aug. 29. 01:05
 3/15 anonim ***** válasza:
29%

Kedves első. Segítek a fogalomzavarodon, ha nem bánod. Ne használj külföldi szavakat, ha nem tudod a jelentésüket, pusztán azért, mert tetszik vagy okosan hangzik.

dehidratálódás: kiszáradás

2011. aug. 29. 07:46
 4/15 anonim ***** válasza:
69%

07:46

Igen, tudtam, hogy jönni fog majd egy ilyen "okos", mint te, aki az élő fába is beleköt, mert azt hiszi, hogy ő okos... ezért is írtam, hogy furcsán fog hangozni a válaszom, de ha kicsit.

"A fürdés tízedik percétől a bőröd dehidratálódik, azonban újabb húsz perccel később ez a folyamat megáll, majd visszafordul, és bőröd újra hidratált lesz. Ebből következik, hogy a fürdőzés legyen vagy tíz percnél kevesebb, vagy húsz percnél több, mert a bőrödnek így ideális."

Tudod, a víz - akár milyen furcsán és hihetetlenül is hangzik - kivonja belőlünk a vizet... És ha hiszed, ha nem, ezt dehidratálódásnak hívják.

Szóval attól, hogy ismered idegen szavak jelentését, de nem tudod, hogy melyek azok a konkrét esetek, amikre alkalmazzák, akkor nem kellene az észt osztanod, mert a fél tudás rosszabb, mint a nemtudás.

2011. aug. 29. 09:39
 5/15 anonim ***** válasza:
26%
OMG erre a szerteágazó tudásra hol tettél szert? Google?
2011. aug. 29. 22:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

OMG

Be nem ismernéd, hogy tévedsz, inkább újra támadsz.

Na ilyen emberekkel le sem állok vitázni.

2011. aug. 29. 23:00
 7/15 A kérdező kommentje:

Ne vitázzatok...

Második: igen, nem jutott eszembe az a kifejezés "kiázik a bőr" :D

Tudom hogy ez természetes dolog, de nekem azzal van a bajom, hogy nagyon gyorsan megtörténik...amíg másoknak talán még jele sincs ennek, nekem már szinte teljesen olyan:/

2011. aug. 31. 21:59
 8/15 anonim ***** válasza:

lehet, hogy eleve vízhiányosabb a bőröd, mint az átlagnak

ismerek egy lányt, akinek az is elég, ha hosszabb ideig törölgeti e kezét a nedves törlőkendővel

szerintem használj naponta többször hidratáló kézkrémet, igyál több vizet, hátha segít

2011. aug. 31. 22:08
 9/15 A kérdező kommentje:
köszii, a tanácsot, mondjuk az igaz, hogy nagyon keveset iszok..:/ :)
2011. szept. 3. 23:56
 10/15 reptoid ***** válasza:
0%

# 4 2011-08-29 09:39

Kár, hogy csak egy év múlva láttalak meg, de így is ordít rólad a sületlenség.

Kiázáskor a szó szoros értelmével ellentétben pont hogy beszívja magába a vizet a bőr, ettől lesz ráncos. Kivéve persze ha tömény sós vízben áztatod magad, az ozmózis nyomás miatt. Teljesen igaza volt a harmadiknak.

2012. szept. 2. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!