Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Miért félek...

Mit tegyek? Miért félek ennyire? 23/L

Figyelt kérdés

Nemrég a párommal közelebb kerültünk egymáshoz (nem részletezem). Előttem már volt 1 barátnője.

Azóta mióta közelebb kerültünk egymáshoz, halálosan rettegek az AIDStől. Nem értem miért. Régen volt szorongásom, de szedtem rá gyógyszer. De ez a szorongás miatt van?

Rettegek mert halálos betegség, és amikor egyszer a híradóba meghallottam hogy majdnem találtak ellene vakcinát szinte megörültem. Miért jönnek olyan gondolatok mintha az lennék?:'(

Vizsgálat:

×××××××××××

El akartam menni szűrésre, de nem értem eddig rá. Ha meg is tudnám csinálni az eredményért nem tudnák bejönni, mert egyetem van és mellette dolgozok is. Mit tegyek?:S

Mert az eredményért csak személyesen lehet bemenni...se telefonon se e-mailen nem lehet az eredményt közölni.

Mit lehet tenni?:\

Miért félek halálosan ettől??:S:'( Néha elfeledkezek róla, másszor meg eszembe jut és sírni lenne kedvem.

23/L

2011. aug. 19. 16:41
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Ez a félelem tényleg azért van mert az vagyok?:(
2011. aug. 19. 16:44
 2/33 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy inkább egy pszichológust kellene felkeresned.
2011. aug. 19. 16:46
 3/33 A kérdező kommentje:

de miért? irreális az ekkora félelem?:\ igaz már az is megfordult a fejembe hogy nekem nem kell senki egyedül leszek csak egészséges :S

pszichológusnál voltam, adott gyógyszer addig szedtem ameddig írta :\

2011. aug. 19. 16:50
 4/33 anonim ***** válasza:

Nem hiszem...

Persze innentől úgy kerüljetek közel egymáshoz lehetőleg, ahogy nem kaphatod el, és menj el egy tesztre, hogy megnyugodj. Nem szeretnék sértő lenni, de nem hiszem, hogy ez megoldás a számodra, inkább a szorongásodat kéne kezelni.

2011. aug. 19. 16:51
 5/33 A kérdező kommentje:

De ez szorongás? Vagyis visszatért? :\

de mégis....miért félek ennyire? meg amikor mondták a rádióba h egyre nő Mo.-n is a hív fertőzöttek száma majdnem sírva fakadtam :S

2011. aug. 19. 16:54
 6/33 anonim ***** válasza:
Igen irreális. Szerinted elmúlna a szorongásod, ha a kezedbe lenne egy negatív eredmény?
2011. aug. 19. 16:55
 7/33 anonim ***** válasza:
Nem vagyok pszichológus, de ez határozottan irracionális félelem. Szerintem nem kezeltek ki rendesen, pszichoterápiára is jártál?
2011. aug. 19. 17:01
 8/33 A kérdező kommentje:

Hát ha a kezembe lenne egy negatív eredmény az sztem megnyugtatna :S

Amúgyha pozitívot hozna ki öngyilkos lennék...most komolyan.

Amúgy csak pszichológushoz jártam, meg 1-szer pszichiáterhez aki felírta a gyógyszert....

:\

2011. aug. 19. 17:37
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező:

1. Helyesen "tudnék".

2. Magyarország AIDS szempontjából alulfertőzött ország. Jelenleg kb. 1200 regisztrált esetről tudunk, mindet egy kórházban (Szt. László) kezelik. De előbb elhalnak, semmint hogy szexuális kapcsolatba lépnének veled.

3. A HIV-pozitivitás nem (!) egyezik meg a manifeszt AIDS-betegséggel. Egyes emberek genetikai polimorfizmusok miatt kevésbé fogékonyak a HIV-virus fertőzésre, emiatt bennük egy esetleges fertőzés nem feltétlen hoz létre klinikai betegséget.

4. Virológiai okokból (=sok genomvariáns létezik, ezek pedig hipermutációs készséget mutatnak) az AIDS-re még elég sokáig nem lesz vakcina.

5. Annak az esélye, hogy az amúgy monogám hajlamú barátod akár csak AIDS-hordozó legyen, elenyészően minimális.

6. A közhiedelemmel ellentétben az AIDS-et nem könnyű elkapni. Annak a valószínűsége, hogy egy kórházi dolgozó (orvos, ápoló stb.) elkapja a vírust, csupán 0,3%. Előbb leszel hepatitises (fura, hogy ettől meg nem félsz...).

7. Neked nem AIDS-ed van, hanem szorongásod. Ahogy írtad, ez most ismét manifesztált, ennek pedig a kezelés hiányossága (és persze a megoldatlan lélektani háttér) az oka. Sürgősen keress fel egy pszichiátert, a gyógyszeres kezelés _mellett_ (nem helyett!) pedig pszichoterápiára is szükséged lesz.

2011. aug. 19. 17:40
 10/33 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok pszichológus, de erre előbb-utóbb rámegy a szexuális életed, nem csak a mostani, hanem úgy általában. A féltékeny embernek sem elég semmilyen bizonyíték a párja hűsége mellett, egyre jobban belelovallja magát.
2011. aug. 19. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!