Mivel kezelheto a keratosis pilaris (apro pottyok a karon, esetleg combokon)?
nekem is KP-m van, es a ferjemnek is, igy a gyerekunk is persze KP-vel szuletett, neki az arcan, es a karja hatan a leghangulyosabb.
Nekunk csak azt mondtak, hogy mivel csakis esztetikai gondot okoz, dorzsoljuk furdesnel, es hidrataljuk allandoan, napozzunk es igyunk sokat. A 4 eves gyerekunk olajos furdetot kapott, es szinten a hidratalast mondtak, ezen kivul semmi, hisz nem faj, nem viszket, kit erdekel, ki mit gondol.
Kaparni nyomogatni tilos. mikor mar nagyon hegyes a potty a gyerek arcan, akkor a kormommel lekaparom egy mozdulattal es azonnal bekenem Sudocrem-mel, es masnapra mar nincs is helye.
Nehezebb vele elni, mert allandoan kenni kell es nem szabad tul szaraz levegon lenni, stb stb, stb, de meg lehet szokni, es szerencsere csak esztetikai.Azt mondta a doki hogy allergias szuloknek gyakrabban lehet KP-s gyereke, mi mindketten por es parlagfu allergiasok vagyunk, es mindkettonk csaladjaban jelen van tobb helyen a KP, szoval ennyi, eleve elrendeltetett:) De elvileg 30 eves kora korul elmulik, en 32 vagyok, nekem mar alig van a karom hatoldalan, nem latszodik mar, en erzem neha.
Szoval HIDRATALAS, hidratalas, es hamlasztas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!