Hétvégén lányomat fogorvosi ügyeletre kellett vinnem, felhívtam őket, hogy mehetünk e? Igen de fizetni kell mert a város nincs szerződésben a mienkkel. Elkérték a Taj kártyát, kihúzták a fogát. Amint végzett az orvos, közölték hogy 6000 ft.
Figyelt kérdés
Nem kellett volna számlát adniuk, mellé betegellátási lapot,hogy milyen ellátásban részesült?14 év alattinak nem ingyenes az ellátás?Minek a Taj kártya ha fizetni kell?2010. máj. 11. 07:57
2/12 anonim válasza:
De kellett volna. Mindenképpen kellett volna kapnod erről valami papírt. Amúgy szerintem is ingyenes gyereknek a foghúzás bármelyik sztk-ban. Jó kis doki. Szerintem legalább írd ide a nevét, hogy mindenki tudja. Megérdemli.
3/12 anonim válasza:
HA területileg nem oda tartozik akkor elképzelhető hogy fizetni kell.
A foghúzás a felnőtteknek is ingyenes
4/12 anonim válasza:
ha területileg nem tartozik oda az ingyenes ellátás mindenhol ingyenes....a sürgősségi ellátás meg pláne....legközelebb nem kell fizetni, kérj áfás-számlát, ha fizettetni akar, most meg panaszold be a betegjogi képviselőnél és az apehnál
5/12 anonim válasza:
Számlát nyilvánvalóan kellett volna adniuk, akkor kellett volna szólni, hogy mért nem adtak. Ha magán rendelő, amely nem áll szerződésben a TB-vel, akkor kortól függetlenül fizetős, hiszen ők is pénzből élnek, mért dolgoznának ingyen. Betegellátási lapot illett volna adniuk, ennek hiánya esetleg a számla hiányával áll összefüggésben. A TAJ kártyához pedig semmi közük ez esetben, én nem is adtam volna oda, valószínűleg visszaélés céljára kell, arra a számra felírnak TB támogatott gyógyszereket, esetleg máshol elvégzett kezeléseket, aminek a TB térítését felveszik.
6/12 anonim válasza:
Szia!mindenképpen tegyél panaszt, mert jogellenesen jártak el, de lehet, hogy az önkormányzat egészségügyi osztályánal kellene, mert a dokik nagyon védik a mundér becsületét. értem ezalatt a betegjogi képviseletet..ne hagyd az esetet szó nélkül semmiképp.
üdv.
7/12 A kérdező kommentje:
Ez a rendelő Kiskunhalason van. Dr. Bogdán Gusztáv
Miután hazaértünk férjem felhívta Őket de nem kapott érdemleges választ. Írom a leveleket az OEP-nek és az APEH-nak.Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 11. 09:21
8/12 anonim válasza:
Ez szerintem magánrendelő,és akkor természetes hogy kért pénzt a doki
9/12 anonim válasza:
helyes! drukkolok Nektek, valamelyik csak meghúzza a fülét
a drága doktorbácsinak.
üdv.
10/12 anonim válasza:
A halasi kórház ügyeletén lett volna ingyenes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!