Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy végzik az orvosi altatást?

Hogy végzik az orvosi altatást?

Figyelt kérdés
Van mellékhatása ébredés alkalmával,kockázatos?
2010. ápr. 14. 15:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

minden műtétnek (beleértve az altatásnak is) van kockázata.

normál esetben nincs mellékhatása, esetleg hányás, hányinger előfordulhat ébredés után pár óráig, de hamar mérséklődik.

2010. ápr. 14. 15:29
 2/11 anonim válasza:

Az én férjemet altatták keresztszalag műtétnél.1. mellékhatás:alig tudták felébreszteni,pedig 30év alatt van.

2.mellékhatás,hogy amikor ébredt még nem volt a szervezetében semmiféle fájdalomcsillapító,így minden vágást stb érzett!!!Csak mikor már kb 15 perce ébren volt,akkor kezdték el neki adagolni a fájdalomcsillapítót!!!Nagyon gáz volt!

2010. ápr. 14. 15:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Kapsz egy injekciót előtte, ami állítólag ellazít meg ilyesmi..(baromság) betolnak egy kis előtérbe közbe látod,hogy a másik beteget előtted még varrják....üdítő látvány , aztán betolnak téged, infúziót kötnek be abba a braun tűbe amit rosszabb esetbe a kezdő ápolók tesznek be úgy hogy majdnem elindul a piros csík, meglátják a műtőbe, szörnyülködnek,jelentik az orvosnak is..sebaj..rákötik az infúziót, a szád elé maszkot tesznek és alszol..ha kész..szólítanak a neveden...aztán másnapig hánysz...(persze van akinek kutya baja, azok kimennek utánna a wc-re dugiba cigizni, félálomban, de olyat is tudok aki utánna evett csirkecombot a kfc-ből....)
2010. ápr. 14. 15:42
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem csak enyhe hányingerem volt utána, és viszonylag könnyen ébredtem. gondolom attól is nagyban függ, hogy milyen jellegű a műtét, mennyi ideig kell altatásban tartani a szervezetet. az enyém megvolt szűk másfél óra alatt, viszonylag rövid ideig voltam elbódítva. van olyan műtét, ami 5-6 óráig tart, ezeknek a betegeknek biztosan rosszabb utána a közérzetük..
2010. ápr. 14. 15:57
 5/11 anonim ***** válasza:
15:42-es vagyok, nekem is kb. másfél órás műtétem volt, és hiába adtak hányinger csökkentésre való infúziót utána , az egész napot végighánytam. Van akinek bírja a szervezete, van akinek nem. Hát nekem nem.......
2010. ápr. 14. 16:18
 6/11 anonim ***** válasza:
az enyém sem bírja.már sokszor altattak de utána mindig hánytam nagyonnagyon sokszor. nagyon rossz érzés mert a szád íze is olyan hányásizű lesz.
2010. ápr. 14. 17:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Fentiek szerint jobb lenne altatódallal...:)
2010. ápr. 14. 18:03
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem injekciós altatás volt 1 órás műtét.

Utána minden oké volt, csak egy nem napokig köhögtem.

2010. ápr. 14. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem 5 órás műtétem volt és engem nem injekcióval altattak hanem maszkkal! Nos mikor felébredtem csak azt éreztem, hogy nem tudok nyelni és ez miért volt? A műtét közben telement a tüdőm vízzel kómába estem, de mikor felkeltem csak annyit éreztem, h nem tudok nyelni! á rohadt szar volt!
2010. ápr. 15. 05:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Milyen „megnyugtató” válaszok!

Persze ez sok mindentől függ, hogy a szervezeted hogy reagál rá, és gondolom az orvositeamtől is!

Eddig 4x altattak (gerincműtét)!

Nekem szerencsém van, semmi probléma nem volt.

Este adtak altatót, hogy nyugodt éjszakám legyen. Reggel megint adtak enyhe nyugtatót, és mielőtt bevittek a műtőbe, a szobába adtak egy szurit.

Rögtön műtét után felébresztenek, de én erre nagyon halványan emlékszem, visszaaludtam, kb másfél óra múlva már teljesen éber voltam.

A torkom fájt egy kicsit, de nem volt vészes. Hányingerem, émelygésem nem volt.

Kockázata természetesen van, de éppen ezért van előtte konzultáció az altatódokival, hogy minden betegséget megbeszéljetek.

2010. ápr. 15. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!