Hogy végzik az orvosi altatást?
minden műtétnek (beleértve az altatásnak is) van kockázata.
normál esetben nincs mellékhatása, esetleg hányás, hányinger előfordulhat ébredés után pár óráig, de hamar mérséklődik.
Az én férjemet altatták keresztszalag műtétnél.1. mellékhatás:alig tudták felébreszteni,pedig 30év alatt van.
2.mellékhatás,hogy amikor ébredt még nem volt a szervezetében semmiféle fájdalomcsillapító,így minden vágást stb érzett!!!Csak mikor már kb 15 perce ébren volt,akkor kezdték el neki adagolni a fájdalomcsillapítót!!!Nagyon gáz volt!
Nekem injekciós altatás volt 1 órás műtét.
Utána minden oké volt, csak egy nem napokig köhögtem.
Milyen „megnyugtató” válaszok!
Persze ez sok mindentől függ, hogy a szervezeted hogy reagál rá, és gondolom az orvositeamtől is!
Eddig 4x altattak (gerincműtét)!
Nekem szerencsém van, semmi probléma nem volt.
Este adtak altatót, hogy nyugodt éjszakám legyen. Reggel megint adtak enyhe nyugtatót, és mielőtt bevittek a műtőbe, a szobába adtak egy szurit.
Rögtön műtét után felébresztenek, de én erre nagyon halványan emlékszem, visszaaludtam, kb másfél óra múlva már teljesen éber voltam.
A torkom fájt egy kicsit, de nem volt vészes. Hányingerem, émelygésem nem volt.
Kockázata természetesen van, de éppen ezért van előtte konzultáció az altatódokival, hogy minden betegséget megbeszéljetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!