A körömgombát hogyan lehet házilag kezelni?
Nagyon szegyenlem magam a körömgomba miatt. Egészen fiatalon vedtem észre, hogy gombás a körmöm a lábamon. Nálunk a családban senkinek nincs, így nem értem miként kaptam el. Szedtem valami gyógyszert rá, de nagyon drága volt és abbahagytam a szedését.
Most 18 hetes terhes vagyok. Félek, hogy ha nagy pocim lesz, nem tudom megfelelően ápolni a lábam, és senkire nem akarom ezt a nem túl gusztusos dolgot hagyni.
Nem merek zokni nélkül járni, és egyre csúnyább. Van valami házi recept rá?
Segítsetek. A páromnak se merem mondani, hogy ez a problámám.
Házi receptet nem tudok, de nekem egy gyógyszertárban kapható, Nagelprotektor nevü ecsetelőtől múlt el!
Megjegyzem, a körömgombának számtalan fajtája létezik, és nem biztos, hogy az általam ajánlott, a biztos recept.
Erre csak a bőrgyógyász tud jó választ adni, akit minden szégyenkezés nélkűl felkereshetsz!
Voltam vele bőrgyógyásznál, ő elküldött vérvételre, és utána írt fel gyógyszert, ami nekem nagyon sokba került 8000Ft. 4 hónapig szedtem, nem volt hatása, pedig egy körmöm, ami nagyon gombás, a többi csak kezd.
Nem tudom fizetni ezt a drága gyógyszert. A többi körmöm még fehér, nem sárgult be, de félek, az lesz a következő.
Köszö a tanácsot.
Körömgombát nem igazán lehet házilag kezelni, gyógyszeres kezelés ajánlott, a bőrgyógyászhoz kell vele fordulni.
Nekem egy műtét után lett körömgombám, és a dokim Lamisil tablettát írt fel, nem egy olcsó mulatság (5000.-), de fél évembe került míg teljesen elmúlt. Nekem használt, neked nem biztos, hogy ugyan ez fog beválni.
A NAILNER stift árát rosszul írtam: nem 300, hanem 3000.
Bocsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!