Mik a véradás feltételei?
A google-ben találtam 1-et, de ott azt írják 18. életévet be kell tölteni. Ez tényleg így van? Mennyire veszik ezt szigorúan? (13 nap múlva leszek annyi) Valaki, aki jobban benne van ebben a dologban légyszíves válaszoljon.
Köszönöm.
Hát nemtudom sztem azt a 2 hetet is nézik sajna:SAnno én is majd megőrültem,hogy végre adhassak már vért,3 éve mióta betöltöttem 1x jutottam el,vagyis 2x de másodjára nem adhattam mert meghültem és a doki nem engedte mert az ugye nem jó a velősöknek:S
Szóval 18 plusz ne legyél beteg meg am egy csomó midnen de az a kérdőívből kiderül:)
Köszönöm az eddigi válaszokat, hát akkor kissé kevésbé magabiztosan, de holnap azért elmegyek, megpróbálom.
Mennyi idő volt egyébként ez a dolog? (A vizsgálatokkal együtt)
Elég keményen veszik az ilyeneket, és nem nézik el azt a 2 hetet sem. Volt már rá példa, hogy hazaköldtek valakit emiatt.
Viszont a kérdések fél és egy évre visszamenőleg vannak. Súlyos betegség, gyógyszer, alkohol- és drogfogyasztás, készült-e az elmúlt fél évben tetoválásod vagy piercinged és így tovább 3-4 oldalon keresztül.
Viszont érdemes véradásra jártni, mert felér egy teljes kivizsgálással. A tőled vett vérmintát alaposan megvizsgálják, megnézik van-e hepatitsed, AIDS-ed, stb. és ha találnak valamit, 3 héten belül értesítenek, és nem utolsó sorban a vércsoporotdat is megmondják, ha esetelg nem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!