Depressziós vagyok, mit csináljak?
Azt olvastam a neten és tapasztaltam is hogy a sok negatív iont és oxigént tartalmazó tiszta levegő hatékony a depresszió ellen. Ilyen például az erdei levegő. Egy biztos, káros mellékhatása nincs a tiszta erdei levegőnek, ha teheted akkor próbáld ki. Huzamosabb ideig ott tartózkodva a mozgáshoz is megjöhet a kedved.
Véletlenül tapasztaltam hogy a Bakony forgalommentes erdei útjain kerékpározva szinte megfiatalodtam. Először elgondolkodtam hogy mi a fene miatt volt ez és először a városi mókuskerék életmód elhagyásának hatására gyanakodtam. Annak is szerepe lehetett de a jó levegő mégfontosabb.
Nem írtad le, hogy hány éves vagy, de ne aggódj, legtöbbször ez nem orvosi értelemben vett depresszió, hanem egyszerűen csak nem mennek jól a dolgok. Vannak az embernek időszakai, amikor mély ponton van. Mindenkinek.
Az viszont már nem mindegy, hogy milyen tanulságot vonsz le ebből a helyzetből.
Javaslom, hogy tudatosan építsd vissza az életedbe azokat a dolgokat, amik tartós egyensúlyt hoznak. Nem a sikert, az azonnali örömöket kell hajszolni, hanem az egyensúlyt kell megteremteni.
-Keress másik sportágat, lehetőleg olyat, ahol az önfejlesztésen, a mozgáskoordináción van a fő hangsúly, nem a győzelmen. Ilyen lehet valamelyik hagyományos küzdősport, adhat egy normális életszemléletet is. Vagy pl. jógázz.
-Hagyd el a szénhidrátokat, főleg a cukrokat az étrendedből.
-És igen, járj el a természetbe, ha nem akarsz, ne fuss, hanem kocogj, de mozogj! Itt az ősz, itt a gombaszezon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!