Lehet az epilepszia miatt memória zavarom, illetve beszédzavarom?
3 éve állapították meg,hogy az vagyok. Szeriintem,viszont olyan 10 éve lehet,mert folyamatosan voltak rohamain,de lerendeztek azzal,hogy pánikbeteg vagyok. Mind1. A lényeg,hogy másfél éve nem volt egy rohamom sem. Lamolep 100mg szedek minden nap. Pár hónapja nagyon sok minden kimegy a fejemből. Mit hova teszek,bevettem-e a gyógyszert, mondjuk elmondtam-e a páromnak amit akartam, vagy éppen megcsináltam-e amit megszerettem volna.
A beszédembe nagyon sokszor összemosok 2 szót ami egymás után következik és nem tudom folytatni a mondatot. Illetve sokszor nem jutnak eszembe a szavak.
Lehet köze a betegséghez? Érdemes orvoshoz menni vele?
Lehet fáradságtól,kimerültségtől is?
22/L
Mindegyik kérdőmondatodra "igen" a válaszom.
Lamolep "zavarodottságot" okozhat , de ennyi infóval ne elégedj meg: mindenképpen osszad meg szakorvossal a tapasztalataidat ! Minden mindennel összefügg , a "zavarodottság" is rendkívül tág fogalom.
Jómagam következetesen cserélek betűket írás közben és mindig ugyanott "vétek". Pontosan tudom , mit és melyik szóval akarok kifejezni, de amíg "azt" a szót "keresem"másodpercekre leblokkolok beszéd közben , sokkal "szétszórtabb"és ingerültebb vagyok.
Írd össze , mik a "tapasztalataid" , milyen konkrét dolgok között vélsz összefüggést, mi mindent szeretnél megtudni , mert épp az orvos előtt lehet , nem jut eszedbe éppen az , amit megtudni igen fontosnak gondoltál.
Ezzel az állapottal egyébként együtt kell élned : szokjad , mert ellene tenni nem nagyon tudhatsz.
Ne szégyelld , egy próbát megér:a lakás több pontján noteszt teszel ki ( konyha , asztali szoba , bejárati ajtóhoz olyan, számodra feltűnő helyre, hogy tévedésből se tudd figyelmen kívül hagyni , mielőtt a lakásból kimész..stb) . Egészítsd ki a memóriád a mobilodéval: nálam naptári bejegyzések , dátumok hangjelzésre beállítva...és a telefon "szól" , figyelmeztet az aktuális időben. Magadnak kell a saját "rendszeredet" újraszervezni , mert találhatsz itt "tutihalálbitztos" tippet , ha neked nem válik be.
Gyógyszeradagoló nem megoldás ? ott egyértelműen látszik , hogy "hétfő-kedd", "reggel , este"...stb.
Sok sikert: biztosan megtalálod azokat a megoldásokat , amivel "kicselezheted" sok problémádat.
Nem "Mind1" ! : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!