Javaslatok, házi gyógymódok torokfájás kezelésére?
-vizes kendő, rajta száraz kendő - borogatás, vagyis nyakra kötés:-)
-Dr. Theiss lándzsás utifűszirup
-ha már köhögsz is, akkor nagyon jól oldja a nyákot a selyemfűméz
-torokfájásra a hársmézet szoktam hársfateával
-ha van biotron lámpád, kék szinnel lámpázni
a könyve azt mondja kék sállal kössük be a torkunkat. Próbáltam, hatásos
-ha meg komolyabb a baj, és ezektől nem műlik el, akkor gyógyszer
Zsályatea, és még valami, ami a gennyes mandulagyulladást is hamar segített meggyógyítani:
Glycosept torokfertőtlenítő folyadék. Patikában lehet venni vény nélkül (nem drága abszolút), vízbe kell csepegtetni x cseppet, és azzal gargarizálni. (le van minden írva a tájékoztatóba, nem emlékszem pontosan)
Hagyma tea!!!! Nálunk nagyon bevált, a kisfiam köhögőrohamait nagyon gyorsan csillapította!
Én így csináltam: kis cukrot karamellizáltam, azt felöntöttem kb. 1-1,5 l vízzel és beleraktam egy jól megmosott hagymát héjastól úgy, hogy a legkülső, nagyon száraz héját lehúztam, de a többi "szép" héját rajtahagytam. Ja a 2 végét levágtam asszem. Kb. 10-15 percig főztem fedő alatt, utána kivettem a hagymát, leszűrtem a teát és tettem bele egy narancsos rooibos tea filtert, majd mézzel és frissen facsart citromlével ízesítettem.
Vagy keress rá a neten, szokták csak a héjából is főzni.
Kakukkfu-utifu tea belso fogyasztasa, amit mezzel edesitesz, napkozben kamilla tea, hagyma tea, es friss f.hagyma fogyasztasa, 2-3 cikket naponta.
Jobbulast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!