Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi van az ájulás után?

Mi van az ájulás után?

Figyelt kérdés

hány percig marad ájult vki?és ugyanúgy felébred mint reggel,álmosan vagy hogy?és álmodik vmit?

tapasztalatokat várom :D

2010. márc. 18. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor egyszer elájultam, utána zavartan tértem magamhoz, homályos volt a látásom, inkább csak sejtettem a dolgokat, tárgyakat, mint láttam, és gyengének éreztem magam. Pedig csak pár másodpercig tartott, még elesni sem tudtam, mert annyira tömve volt a villamos, bár nem mintha valaki foglalkozni akart volna velem, le se sz.rtak :(.
2010. márc. 18. 19:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy meddig marad ájlt valaki, az változó. Lehet pár másodperc, vagy akár 3-4 perc is ( vagy több).

Én sosem keltem fel úgy, mintha álmos lettem volna. Csak teljes képzavar. Egyszer, amikor elájultam, úgy ébredtem, hogy a francba megint reggel van ? Aztán meglepődtem, mert nem a szobám plafonját láttam, hanem az aula tetejét. Megpróbáltam visszapörgetni az eseményeket, de nem sikerült, aztán rájöttem, hogy hoppá, még mindig ma van. Van, hogy érzed a becsapódást, meg hogy segítségért kiáltanak. Van olyan is, hogy amint felébredtél, rögtön tudod, hogy elájultál. Teljesen változékony az egész.

Amúgy én álmondtam is. Teljes baromságot, de valami vicces volt. Mesélték is, hogy amíg feküdtem a földön, mosolygtam :D.

Elég vicces érzés, bár ha nem kanak el, akkor nagyon tud fájni a fejed.

2010. márc. 18. 19:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Életemben kétszer ájultam el. Egyszer gyerekként, akkor ilyen álomszerű, csak élesebb képekben újra lejátszódott a jelenet a fejemben, és arra eszméltem, h ordítok.... A szemüveg szára beleállt a fejembe, ezért ordítottam :D.

Másodjára pár pillanat volt csak, teljes sötétség és az álomnál is mélyebb öntudatlanság, ami ébredés után szédelgéssel, hányingerrel, bizonytalan járással, illetve rövid ideig járásképtelenséggel végződött, de öt perc alatt elmúlt

2010. márc. 18. 19:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát én ha egyszer is elájulnék, onnantól egész életemben be lennék tojva, hogy mikor esik meg megint.

Pl volán mögött?

2010. márc. 18. 19:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Amikor először ájultam el, akkor kizárólag azt éreztem, hogy baromi álmos vagyok. Úgy kellett összekaparni a konyhakőről, magamtól nem akartam felállni, sőt, még arra is emlékszem, hogy azt hajtogattam, hogy "hagyjatok már, jól vagyok, csak hadd aludjak már...". Végig hallottam magam körül az embereket, viszont azt, amikor elestem, és koppant a fejem, egyáltalán nem éreztem. Szóval olyan volt az egész, mintha félálomban lennék. Ez az állapt kb. 5 percig tartott, aztán egész nap elég gyenge voltam. Másodszor az ágyra ájultam, akkor úgy fél órát fekhettem magamban. Senki em keltett fel, egyedül voltam. Amikor felkeltem, teljesen éber voltam, és szidtam magam, amiért "elaludtam" :D
2010. márc. 19. 18:12
 6/10 anonim válasza:

Én nagyon gyakran ájulok.

Ájulás közben fehér köd, és átszűrődő zajok...Utána hányinger, tompa fejfájás.

2010. márc. 21. 20:16
 7/10 anonim válasza:

Én egyszer ájultam el.

kb 1 percig tartott de ugy hogy fél perc után tudtam h mi történik velem.

az volt a legrosszabb hogy hallottam körülöttem hogy szólongatnak viszont se beszélni se mozogni nemtudtam!

2010. nov. 19. 20:18
 8/10 anonim válasza:
Többször is elájultam már, mostanában csak a közelébe kerülök. Ilyenkor érzem, ahogy lemegy a vérnyomásom, gyengülök, rám tör az émelygés, van,hogy a fejem is zúg. Ilyenkor igyekszem gyorsan lefeküdni olyan helyre, ahol fel tudom polcolni a lábam. Ha nem, akkor összecsuklok vagy kidőlök,mint a bowling bábu. Van, hogy semmit sem érzékelek,csak arra emlékszem, hogy elindulok kifelé, de olyan is volt már, hogy a zúgáson keresztül átszűrődött néhány szó.
2015. jan. 28. 09:20
 9/10 anonim válasza:
Én hirtelen felálltam, minden sötét lett, picit szédültem és már csak arra emlékszek, mellesleg ez tegnap történt, hogy fekszek, teljesen kiesett , hogy hol feküdtem. A hörcsög ketrec levolt döntve. Minden forgács a földön. Asztal és a szék eltolva. Először nem fogtam fel, hogy mik azok a tárgyak és hogy hol fekszek. Azt se fogtam fel, hogy elájultam. Egyből felpattantam ami veszélyes is lehet, megnéztem él e a hörcsögöm. Reszkedtem, fájt a bord ami véraláfutásos is lett. Még most is nagyon fáj. Egyből helyre raktam mindent. Anya a szomszéd szobából hallotta h vlmi leesik de nem gondolta, hogy én vagyok. Aztán én amikor feküdtem nem tudtam mi van. Mivel nem vltam eszméletemnél csukott szemmel csak azt éreztem, hogy fáj vlmim. Most már az oldalam és a combom is véraláfutásos. Nem emlékszem, hogy eshettem el de szerintem nekivágódtam az asztalnak. Ritka rossz érzés. Velem most volt először. És elég durva hogy nem emlékszek hol kelltem fel, hogy feküdtem... ne akard megtudni milyen. Igaz bárkivel előfordulhat.
2016. júl. 21. 15:23
 10/10 anonim válasza:
Felkeltem egy nagy alvásból, kimentem cigizni a kertbe, visszajottem es levettem a kabatot, kozbe baratnom mar csinalta a kajat, ugy hogy kimentem a konyhaba, hogy majd segitek behozni a kajákat a szobába, amint beértem a konyhába azt éreztem, hogy nekem le kell dőlnöm, mondom ennyit kibirok neki dőltem a pultnak, és egyre furábban éreztem magam, nehezen kaptam levegőt, tiszta fáradt voltam. Odahúztam magamhoz barátnőmet átöleltem és elkezdett csillagosodni a kép.... aztán mintha egy mély alvásból álom lesz hallottam, hogy szólnak nekem hogy hahó hahó, de egyszerűen nem bírtam felkelni az álomból, emlékszem hogy mindenemet megkellett feszíteni, aztán sikerült kettőt pislogni a valóságba abból meg fel tudtam kelni. Nagyon megijedtem mikor felkeltem, az első látvány, hogy mindenki körülöttem és hát azért ritkán kell arra az ember, hogy mindenki őt nézi. Aztán utána egyből tudtam, hogy elájultam. Első kérdésem nevetve, hogy mennyi ideig voltam ko? Aztán utána tök jól voltam, mondtam is hogy jó volt leszámítva az álomból nem felkelős részt. Azóta fekszem az ágyba és szerintem enyhe agyrázkódásom lett úgy fáj a fejem. Bevertem a pultba.
2020. nov. 15. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!