A krumplinak ha zöld a héja az tényleg idegméreg?
Figyelt kérdés
2009. nov. 9. 13:40
1/1 anonim válasza:
A zöld szín glikoalkaloidák, különösen a „szolanin” jelenlétét mutatja. Ha a krumpli zöldül, akkor a szolanin tartalom veszélyes szintet is elérhet, éppen ezért nem javasolt a krumpli zöld részeinek fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!