Van aki szed Paroxat nevű gyógyszert? Okoz valami mellékhatást?
Én találtam egy elég érdekes olvasmányt:
Ha 20 éve vagy pánikbeteg, tudod mi a rosszullét.
Mit veszíthetsz?
Az antidepók tartós mellékhatása amúgy sem a rosszullét, hanem egyebek. Ha ebből bejön az, hogy pl izzadós leszel, vagy időnként fáj a fejed, vagy mit tudom én, még ezek is sokkal jobbak, mint a pánikroham. Arra viszont számíts, hogy szinte mindenkinél és mindegyiknél az első 5-10 nap körül még ront is a helyzeten, nem a mellékhatásaival, hanem az eddigi állapot szorozva kettővel :(, termelni kell mellette rendesen a xanaxot és ezzel átvészelni. Tipikus hibák (ők szokták megbánni):
1. Fenti miatt 1-2 hát után leteszi
2. Tünetmentes lesz, de utána nem szedi még elég ideig, leteszi és ez visszaüt
3. Elég ideig szedi, de nem fokozatosan építi le, az is visszaüt.
4. A vele párhuzamosan szedett nyugtatót teszi le túl korán vagy túl gyorsan, vagy egyáltalán nem is szed.
5. Alul van dozírozva: mellékhatás van, hatás nincs.
6. Tényleg igen peches volt és nem bírja a mellékhatást, de másikat ezután már nem mer kipróbálni.
Még valami. Én Serliftet szedek. Mellékhatás: szívdobogásérzés 2-3 hétig elmúlt, mozgáskényszer (nem tudok nyugton ülni), enyhe libidócsökkenés, más nincs. Na és a 6.napon egy dupla pánikroham (amire ráadásul nem dobtam elég frontint) ez viszont nem mellékhatás, hanem hatás (nézőpont kérdése). 7-10. nap gyengeség a köbön, betegszabi nélkül nem is ment.
4 hét végén vagyok, sokkal jobb. Szorongás még van időnként, de nem a rosszullétes, hanem az olyan sima izgulós, mint másnak (mint pl fogorvos előtt), csak az a bibi, hogy nem a fogorvosi váróban ülök, hanem mondjuk az irodában, de a lényeg, hogy elviselhető. A frontin (ua mint a xanax 4*0,25) az antidepot most kéne emelnem. Teljes tünetmentességet kell elérni, onnantól szedni még jó fél évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!