Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lenkei vitamin, vélemények?

Lenkei vitamin, vélemények?

Figyelt kérdés

A és D vitamint szeretnék szedni, és ugye van ilyen Lenkei vitamin:

[link]

Hallottam Lenkei termékeiről hideget-meleget, én nem tudok nyilatkozni, de az, hogy szcientológus egy nagy mínusz nálam.

Szerintetek jó ez a vitamin? Az RDA kiírásnak megfelel.

2011. ápr. 30. 15:49
 1/9 Tom Benko ***** válasza:
40%
Az RDA kiírásnak nem felel meg, annak a többszöröse található mindegyik kapszulában. Felejtsd el, inkább gyógyszertárban vegyél vitamint.
2011. ápr. 30. 15:53
 2/9 A kérdező kommentje:
De a zsírban oldódó vitaminok bajt okoznak magas bevitelben, nem? Akkor miért engedik, hogy forgalmazza ezeket?
2011. ápr. 30. 15:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy tudtam, hogy be van tiltva.
2011. ápr. 30. 15:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Netről is lehet rendelni, meg boltjai is vannak. Szóval szerintem nem.
2011. ápr. 30. 16:05
 5/9 Tom Benko ***** válasza:
44%
Be van tiltva, de a tiltás konkrét termékekre vonatkozik. Gerinctelen módon másik néven újra ugyanazt hozza forgalomba, kis ideig kaszál belőlük, mire megint betiltják. Utána meg óbégat, hogy gonosz gyógyszeripar... Pedig ugyanaz van betiltva már tizedszer.
2011. máj. 1. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom megnyitni a linket,de sejtésem szerint ez az A+D-vitamin.Nem csak a Lenkei szeretné elérni,hogy szedjük ezeket,hanem már bőrgyógyászok is felhívják a lakosság figyelmét a egyenlítőtől távol eső területek kóros D-vitamin hiányára.Akiről utoljára olvastam bőrgyógyász(Dr.Horváth Béla,melanomablog.hu)felhívja arra is a figyelmet,hogy a 400NE(ami a Lenkeis termékben van)sokszorosát kéne bevinnünk ahhoz,hogy megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre a D-vitamin a vérben.(Lenkeivel nem ért mindenben egyet,de azt bevallja,hogy ezt az adagot,amíg nem kezdett komolyabb kutatásokba Ő is veszélyesnek találta.Nahát...!)

A zsírban oldódó vitaminok kicsit tovább maradnak a szervezetben,mint a vízoldékonyak,de azok sem képesek olyan hosszasan időzni,hogy felhalmozódhassanak,illetve eleve nem viszünk be belőlük annyit.

Aki kételkedik,szépen menjen a körzetijéhez,kérjen egy beutalót D-vit szint vizsgálatra és utána kamillázzon.

Az A-vitaminról is van véleményem:)A ma embere folyamatosan bélproblémákkal,hajhullással,hüvelyfolyással,szemproblémákkal meg reflux-al küzd(ezen tüneteknél szerepet játszik az A-vitamin nyálkahártya védő szerepe,és ha nem áll rendelkezésre elég,akkor annak hiánya)amire olyan gyógyszert kap,ami még a maradék A-vitamint is elvonja a szervezetből,védtelenné téve így a nyálkahártyákat.

A D-vitaminról is most fedezik fel,hogy a ráktól kezdve a fertőzéses megbetegedéseken át még az idegekre is befolyást gyakorol.

2011. júl. 28. 13:26
 7/9 anonim ***** válasza:
És még valami:A zsírban oldódó vitaminokat különösen érdemes étkezés közben,vagy valamilyen hidegen sajtolt olaj/zsír társaságában bevenni,hogy képes legyen valamennyire felszívódni.
2011. júl. 28. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az RDA egy dolog. C Vitaminnál pl. 60 mg, ami amúgy édeskevés. Ha kicsit visszamegyünk a történelemben a második világháború előtt kisérletezték ezt ki, a náci Németország és az angolok is, ugyebár a tengerészeknél régen gyakori volt a skorbut a vitaminszegén étrend miatt. Rájöttek ,hogy hiánybetegség, a C vitamin hiánya okozza. Akkor állapították meg egymástól függetlenül ,hogy 60 mg a minimális adag, ami a skorbut elkerüléséhez kell. Ha pedig itt az RDA ezt tekinti alapnak a többi is nehezen hihető. És nem csak Lenkei árul 500 meg 1000mg-os C vitamin tablettákat. Egy patikába ha bemész és ilyet kérsz kapásból legalább ötöt kiraknak eléd a pultra. Ha tényleg veszélyes lenne akkor ezeket se lehetne recept nélkül árulni. De hát ugyebár C vitaminból kellhet is ennyi, Albert Einstein vagy Szent Győrgyi Albert is megevett 8000 mg C vitamint is naponta és mind a ketten szép hosszú életet éltek meg. Ráadásul ezt nem si tudod túladagolni akármennyit is veszel be, a legrosszabb ami történhet, hogy nagyon drágát fogsz pisilni.
2011. okt. 18. 18:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy ideje szedem az alap vitamincsomagot és nálam bevált. Kevésbé vagyok fáradékony, nem fáraszt le a napi robot, azóta beteg se voltam egyáltalán, régen mindig betegeskedtem, lassan egy éve, hogy szedem az alap csomagot és a C vitamint (napi 2-3 gramm), azóta egyetlen napig sem voltam beteg, mondhat akárki akármit a tények magukért beszélnek, RDA ide RDA oda, de használ, saját bőrömön tapasztalom.
2012. júl. 31. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!