Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy nem tudok napi 10 órát dolgozni heti 6 napot?

Figyelt kérdés

A munkahely sajnos nem "rendes" munkahely: nem vagyunk bejelentve, a bér 500FT/óra, és nincs lehetőség feljebblépni, mert ez egy arab fószer mobilosbolttal összekötött pénzmosodája...

Mivel két hétre lebetegedtem, így anyám ugrott be a helyemre (azelőtt napi 4-7 órát dolgoztam, a főnöktől függött, mikor küldött haza), de anyám ragaszkodott a napi 10-12 órához. Ő két hétig dolgozott így-mert ő is álláskereső volt, már talált állást, de csak jövő héttől kezd. Ő most már azt mondja, hogy 6x10 órát röhögve ki lehet bírni, amikor mindketten tudjuk, hogy ez nem igaz: sok a meló, egész nap cirkuszolnak a vevők,a főnök, a főnök haverjai, ott ordibálnak egész nap arabul, ugráltatnak, elvárja, hogy egyszerre legyél 3 helyen, a saját pénzeden utazgass a belvárosban mobilalkatrészeket venni neki, ja és pluszban a boltban még vigyázz a 2 éves gyerekére, aki bűn rossz: átpakolja a holmikat 1 óra alatt min. ötször, harap(!), turkál és kivesz a kasszából (persze az nap végén hiány, de mivel alig ért magyarul, órákig kell neki magyarázni, miközben azt hajtogatja, hogy "biztos megloptál". Anyám napi szinten hívott fel sírva, hogy nem bírja, kellene a pénz (minden nap végén kifizet a főnök), de inkább hazajön. Én mindig mondtam, hogy oké, ha nem bírod, hagyd ott a francba, vagy dolgozz fél napot, etc. Nem, ő a mártír (tényleg, mindig imádott mártírkodni), és mindig mondta, hogy úgyis már csak egy kis idő, és kezdhet normális munkahelyen-ráadásul élből vezetői pozícióban.

Na, ebből kellene szerinte napi 10 órát lehúznom 6, de akár 7 napig szabadnap nélkül...Persze, nehogy fizetésemelést merjek kérni, meg ne ugráljak, hagyjam a főnökre a dolgokat...Csakhogy mivel pályakezdő vagyok, hiába küldöm el heti szinten 20-50 álláshirdetésre a CV-m, nagyon ritkán hívnak be, és akkor is a tapasztalt kollegát veszik föl. Így meg, ha beis hívnak,nem tudok elmenni állásinterjúra, mert nincs időm.

Sőt, most még hozzátette, hogy amíg ő meg nem kapja az egy havi fizetését a másik helyen, addig ne is keressek másik állást, mert kell a napi 5000 FT. Igen kellene, de ha heti 40 órát dolgoznék,akkor is kijönne a szerinte "tök normális, hogy annyit kapsz mások is annyit keresnek" (ezt tudom, de attól még nem normális) 80.000 Ft, heti 20.000FT, abból tök normálisan-beosztással ugyan-, de meg lehetne élni (jó, parfümöket meg egyebeket nem fog tudni venni...).Na így már az is kevés, mert neki kellenek ezek meg azok...(mikor mellesleg tele van minden ilyesmivel, nekem egy sincs, mert belátom, hogy most nem telik rá)

A legnagyobb baj, hogy együtt lakunk...pályakezdő lévén ennyi keresettel nem tudok albérletbe menni (+van egy macskám, akit utál, így őt is vinném magammal, mert vele rossz sora lenne, de állattal még nehezebb albit találni-vagy szobát...) Most azzal fenyeget, hogy kib...sz a lakásból (igen, szó szerint idéztem), és az a baj, hogy meg is tenné...Tudja, hogy nem tudok hova menni (család nincs, barátok elmaradtak), és ezzel eddig is a végletekig visszaélt (lelki terror, stb., sorolhatnám napestig).

Hogy hassak az eszére, hogy nem tudok ennyit dolgozni, pláne úgy, hogy még ki sem gyógyultam a tüdőgyulladásból, amit a melóhelyen szedtem össze? Bármilyen tippért nagyon hálás lennék!

2016. nov. 1. 18:00
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

Intelligensnek tűnsz nekem. Ha jól beszélsz angolul, diploma nélkül is felvesznek IT-snek, azzal jól keresnél.

Szegény cicus! :(

2016. nov. 1. 18:10
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom, hol laksz, de vmelyik egyháznál érdeklődhetnél, hogy befogadnának-e. Hátha... Bár, amilyen helyzet most van, lehet, előre be van telve az a pár kevés hely.
2016. nov. 1. 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha találkoznék egy ilyennel tuti nyakonbassnám. Mármint a mutert.
2016. nov. 1. 18:15
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2-es: régebben már beszéltem az egyik pappal, de valóban, nincs hely, ami esetleg megüresedne, fenntartják vallásosoknak-én ateista vagyok. Mondtam, hogy persze nem ingyen várnám el, takarítanék, előkészíteném amiket kellene, de sajnos nemet mondtak.

Nincs IT-s végzettségem, így sajnos ilyen területre nem tudok menni. Au-pairnek ki akarok menni külföldre, tanulom a nyelvet (nem angol nyelvterület), de így nyelvtanulásra sem lesz időm (plusz oda sem vihetek állatot).

2016. nov. 1. 18:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Szobát se tudnál bérelni? Ha szűkösen is, de arra talán futná a pénzedből.
2016. nov. 1. 19:33
 6/10 anonim ***** válasza:

próbálj minél többet félretenni ,vagy rajtahagyni a számládon. ha már van vagy 150-200 ezred abból már el lehet indulni szoba után nézni.

én mindenképp azt javaslom,hogy egyetemistákkal bérelj szobát közösen. lehet találni olyat,ahova mehet a cica is:)

de a külföld is jó módszer lenne. akkor viszont itthon kéne hagynod a cicát valakinél,akiben megbízol.és ha már biztos helyed van odakint,akkor vinni magaddal a cicut

2016. nov. 3. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:

"Intelligensnek tűnsz nekem. Ha jól beszélsz angolul, diploma nélkül is felvesznek IT-snek, azzal jól keresnél. "

És ezt neked hol mesélték? :D Már miért lenne jó IT-snek (ami egy baromi tág fogalom), ha tud angolul? Mert adatbázisszakértő? Vagy a hálózatokhoz ért? Vagy tud programozni? Tud tesztelni? Ne már.

2016. nov. 4. 21:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

vele sehogy... vannak ilyen szülők

de neked mi a végzettséged? diákmunkát 16 éves kortól tudsz vállalni, ennél az árufeltöltő is 1000-szer jobb és fizet ennyit, sőt...

pl ruhabolti vagy konyhai kisegítőnek is el tudnál menni, nem hiszem, hogy ennél rosszabb lenne

hosszabb távon megtegyél félre minél több pénzt és lépj le otthonról, és anyád meg fulladjon bele az álomunkájával

2016. nov. 5. 03:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez is a te kérdésed, linkelem, hogy a többiek is lássák.

Itt két-három-négy probléma van egymás mellett. A kereset/kiadás, a szülő-gyerek+állat kapcsolat, amiből felvetődik a költözés és a munkahelyi konfliktus.

Az elköltözést én másokkal ellentétben most egyáltalán nem javaslom, mert az növelné a kiadásaidat, és nagyban megnehezítené a megélhetésedet, a munkahelyi váltást.

Anyukádnak annyiban igaza van, hogy addig, amíg nem kapja meg az első havi keresetét semmiképpen nem szabad kilépned. Amikor kezében lesz az első fizetés, látja, hogy nem rúgják ki, és ő is bírja,akkor már ő is jobban biztonságban érzi majd magát, de két munkanélküli ember kereset nélkül mire számítson?

Arról a helyről azonban ha anyukádnak bevált a hely, el kell jönnöd, és gőzerővel másikat kell keresned.

Anyukádnak lehet érvelni, hogy a bejelentés nélküli munka elég hátrányos pláne a leírt körülményekkel együtt.

Hosszútávon előre kell gondolkozni, több fizetésért jobb munkakörülményért...

+ egy tanács: a kasszát mindig zárd kulcsra, ha ellépsz tőle, így a gyerek nem tud belenyúlni. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor mondd meg a tulajnak, hogy vagy csináltasson zárható kasszát, vagy vállalja az anyagi felelősséget.

2017. jan. 17. 09:36
 10/10 anonim ***** válasza:
És miután eljöttél, simán nyomd fel a céget a navnál, hogy feketén dolgoztat... ha téged emiatt nem büntetnek. Ennyit megérdemel.
2017. jan. 17. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!