Jogosan érzi azt a férjem hogy a lányunk leszégyenítette őt a főnöke előtt?
Lassan 24 éves lesz a lányunk, jelenleg tanfolyamra jár, párja külföldön állt munkába pár éve.
Közös udvaron van két lakás, a miénk és amit ők építettek és rendeztek be.
Tudom hogy a lányomnak lett (miattam is) 1.5 millió forint pénzbüntetése de ebbe ne folyunk bele.
Meg ugye 1 hónapja lett meg a fűtés rendszer ami bele került párszáz ezerbe, és januárban fog letelni az utolsó részlete.
A telefonszámláját, és a gázt ő fizeti ami 3000 ft de úgy hogy én csak főzők, ő pedig meleg vízre és főzésre használja.Másba nem pótolnak. Viszont apróságokat kapok, vagy egy új mikró, esetleg ruha, dísztárgyak stb
Na szilveszterkor és apja mi ittunk picit és kicsússzant a szánkon hogy azért eléggé fogy a fa, és ugyan mi 2 helyen fűtünk (kb 60-65nm) ő egyre az 36nm de azért kellene pótolni stb.
Nem nagyon akartak azóta begyújtani, csak délután, és akkor szombaton a vejem ment a férjem főnőkéhez (illik tudni hogy faiparban dolgozik, mi is így vesszük a fát) és hogy kellene fa, aztán ma telefonált a lányom az apja főnőke fiának hogy hozzák a fát stb stb hiába mondta azt hogy az apja mondta van itthon, ő akkor is mondta hogy kell a fa.
Férjemnek meg mondta a főnöke hogy mi az nem adsz a lányodéknak fát? Kicsit zokon vette.
Lányom azt mondta ő nem mondott semmit hogy minek, vagy mi miatt olyan sürgős csak hogy hozzák meg az árát tudja mert kifizeti. Férjemtől mindig csak levonják.
Szerintem nem.
Ha a férjed munkahelyéről veszitek a fát, és mindig ő szokta venni, akkor nem értem, miért kértétek meg erre most a lányotokat (elég lett volna, ha intézi a férjed, és csak arra kéritek meg, hogy adjon bele a költségekbe - számomra így lett volna logikus... ha már...). A lányod meg elintézte, ráadásul kevesebb, mint egy munkanap alatt:) ezt igazán nem lehet felróni neki:))
A főnököt is megértem, hogy furcsállta, hiszen eddig nem így rendeztétek.
El lehetne ütni valamivel, pl. hogy a férjednek sok dolga volt, és megkérte, most a lánya intézze, vagy a lánya látta, hogy fogytán a fa és meg akarta lepni vagy félreértés volt vagy valami.
Szóltak a lánynak, hogy szálljon be a fűtésbe, erre rendelt fát az apja munkahelyétől, meg is sürgette, hogy hozzák, külön kifizeti. Mindezt az apja főnökénél.
Megszégyenítette, igen, de bocs, ezt magatoknak kerestétek. Ha sáros vagy a lányod 1,5 milliós büntetésében, eleve nem kérnék a rezsibe "pótlást" a helyedben, pláne ilyen nevetséges, néhány ezer forintos összegeket.
Fordítok:
Egy telken két ház, a nagyobban a szülők, a kisebben a lányuk. Fával fűtenek mindkettőben, de csak a szülők vesznek a fát a lányuk az ő fájukból fűt (miután anyunak része van 1,5 millás büntetésben amit a lányra róttak ki). Apu, anyu betintázott, és bódult állapotukban sajnálni kezdték a lányuktól a fát, amit szóvá is tettek. Ezután a lány az apa főnökétől rendelt tüzelőt, ami a kedves szülőknek szintén nem tetszik, mert szégyellik más előtt, hogy a saját gyereküktől sajnálják.
Nem érzi jogosan,mert semmi megszégyenités nincs ebben.
Ti szóltatok a lányotoknak a fáról,de most meg az a probléma,hogy rendelt.
:O
Húha, nem nagyon tudsz fogalmazni... Alig értettem meg miről van szó, ráadásul a szöveg első fele teljesen felesleges.
Nem hinném, hogy ez olyan szörnyű tett lett volna lányodtól, szerintem nem lett megszégyenítve a férjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!