Miért nem hajlandó apukám tudomásul venni, hogy beteg vagyok?
Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok. Hónapok óta járok egy, a szakmájában nagyon elismert orvoshoz több dolog miatt, pl. pajzsmirigy, cukor, mellékvese problémák. Apukám kezdettől fogva azt hangoztatja, hogy mekkora hülyeség ez az egész, nincs nekem semmi bajom, csak a stressz. Egyetemista vagyok, nincs semmivel stresszesebb életem, mint bármelyik másik hozzám hasonló korúnak. És még ha az is lennék, ez azért korántsem ennyire egyszerű. Hiába teszem elé folyton a laboreredményeket, orvosi véleményt, bármit, mindenre csak legyint, hogy "jó az úgy". Ja, és az orvos csak azért írogat fel nekem minél több gyógyszert, hogy vigyem hozzá a sok pénzt. Komolyan magamtól már el sem mondok neki inkább semmi ezzel kapcsolatos dolgot, mert csak a vállát rángatja vagy legyint rá egyet. Meg az ő ismerősei is megmondták, hogy nincs nekem semmi bajom. Mert ők aztán tényleg annyira tudják. Az xy is cukorbeteg (én nem vagyok az még, de hozzá ennyi jutott el), és zabálja kilószámra a cukros tortákat meg süteményeket. De mire jó ez a hozzáállás? Ha becsukjuk a szemünket, akkor nem látjuk, tehát nincs? Hogyan hathatnék rá?2015. szept. 29. 18:26
1/7 anonim válasza:
Nem ismerjük a tüneteket, nem láttuk a laborvizsgálatok eredményét, nem tudjuk a diagnózisokat, így még az is lehet, hogy apádnak talán egyes dolgokban még akár igaza is lehet.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem is azért írtam ki a kérdést, hogy megítéljétek, vajon az orvos jól végzi-e a munkáját. Az a lényeg, hogy apu semminek nem néz utána, azt se tudja egyáltalán, hogy milyen tüneteim vannak, mert amikor egyszer elkezdtem sorolni, azonnal rávágta, hogy nincs is neked olyanod. Na hagyjuk már, most ki tudja jobban, ő vagy én?
2015. szept. 29. 18:44
3/7 anonim válasza:
Apad egy maradi vaskalapos barom. Ez egy olyan betegsegegyuttes ami halalhoz is vezethet, ha nincs kezelve.
4/7 anonim válasza:
Milyen betegsegeid vannak? Nekem is volt egy pajzsmirigyproblemam 5 evig, apam szerint csak kamaszodtam. Csak amikor mar nem birtam felmenni a lepcson 16 evesen akkor kezdte eszrevenni, hogy valami tenyleg van. A gyogyulasomban az segitett, hogy nem alakitottam ki betegseg tudatot. Azt mondogattam, hogy naponta javulok, a gyogyszerek segitenek, en pedig meg fogok gyogyulni...
5/7 A kérdező kommentje:
Én is egyre javulok. De pl. az eddigi ezzel kapcsolatos dolgok nagy részét anyukám fizette, már ő is mondta apunak párszor, hogy jó lenne, ha beleadna egy kis pénzt, de az volt a válasz, hogy ilyen hülyeségekre nem ad.
A 2. válaszolónak pedig kívánom, hogy egyszer legyen olyan agybeteg, hogy bekómáljon a leeső cukorszinttől. ;)
2015. szept. 29. 19:31
6/7 A kérdező kommentje:
:D Kár, hogy ez egy teljesen másról szóló kérdés, úgyhogy nem jött be. :)
2015. szept. 29. 20:14
7/7 anonim válasza:
Lehet egy másik magyarázat is: nagyon is tudatában van a dolgoknak, de retteg a következményektől, és a tagadásba menekül. Persze lehet, hogy tévedek, és egy suttyó :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!