Túllépni a határt, azzal bizonyítani?
Feltételezzük, hogy édesanya nem enged meg valamit, de te nagyon szeretnéd, és mégis kiccccsit hajlasz afféle, hogy megtedd, az vezet valamire?
Gondolok arra, pontosan hogy nem engedi hogy ott aludj a barátodnál aki jóval messzebb van (400 km) mint te, és ez az egyetlen megoldás, hogy ott aludj nála, akkor megtennéd? Ha igen, akkor vajon változtatna-e pozitívan, hogy nem történt semmi baj a lányoddal és mégis épségben hazaért másnap?
19 N... :/
Nem attól leszel felnőtt, hogy titokban "elszöksz", hogy eközben halálra aggódják magukat a szüleid...
Vállald a döntéseidet (és azok következményeit - akkor is, ha emiatt esetleg azt mondják, nem is kell többé hazajönnöd)!
Egyébként pedig az együttélés egyik alapszabálya, hogy szólok, hogy hová megyek, mikor jövök! Nem azért, mert gyerek vagy, ez egy felnőttre ugyanúgy vonatkozik.
Nem, attól hogy átvered nem fog pozitív irányba változni.
Aludjon nálad a barátod.
Én édesanyám egy ilyen után lazán kidobott volna otthonról, mondván ha nagylány akarok lenni, tessék, nem áll az utamba. A bizalom már oda.
(Illetve anyu olyan, hogy akármit tettem, örökké elmegeti. Bele sem merek gondolni, egy ilyen eset után mikor csitult volna el, hogy azért, mert nem történt nagy baj, még nem jelenti azt, hogy nem is történhetett volna, annyit hallani arról, hogy fiatal lányokat rabolnak el, erőszakolnak meg.)
Tudja, hogy szeretnék elmenni. Győzködtem, de 1 nap alatt oda vissza 6-7 ora és 2 ora naluk lehetetlen. Ő is látta, gondolkozik. De nagyon szeretném mégis 2 év után az első karácsonyunk igy együtt. Nem megbántani akarom ne értsétek félre, csak segitséget varok. Nagyon védeni akar engem mindentől, még az utcátol is innen, csak mégis egy idő után már nem 13 éves leszek... nem azt mondtam, hogy hu de nagylány vagyok, de más lány már hetekig alszik a barátjánál.
Ui.: parom most nem tudja megoldani az idejövetelt
Hasonló tapasztalatom volt, mivel rendkivül konzervativ keresztény családba születtem. Teljesen elitélték a házasság előtti szexet, és még az esélyét sem adták meg annak hogy megtörténjen.
Lehet hogy nem ezzel kellett volna kezdeni ("ottalvásnak" szex a vége mindenképp), ennek ellenére szép lassan egyre inkább feszegettem a határokat és szerintük "felháboritó" dolgok megtételére vetemedtem.
Egy idő után hozzászoktak, és bár a morális és erkölcsi értékrendünk még mindig különbözik, és nem értenek vele egyet, most már szabadon mozoghatok. Nekik is fel kell fogni hogy ha túl szoros a póráz, az állat elszalad.
Attól függjön hogy megteszed-e ezt vagy sem, hogy NEKED ér-e ez ennyit. A megfelelési vágyad, és a szüleid iránt tanúsitott túlzott engedelmességed ne engedd be itt a mérlegelésbe.
A privátodra:
ne haragudj, de még közel se nőttél fel!
Ha így lenne, nem készülnél hazugságra, hanem elé állnál és közölnéd: "Anya, lehetetlent kérsz tőlem! 2 óráért nem éri meg ennyit utaznom, ennél többet szeretnék a barátommal tölteni, ezért csak holnap jövök".
Majd kisétálnál az ajtón és a SAJÁT (megkeresett) pénzeddel elindulnál, vállalva, hogy később nem enged vissza.
Így tesz egy felnőtt. Nem úgy, ahogy te.
Utolso: köszönöm a választ.
A saját pénzemből megyek, és irtam azelött, győzködtem és minden indokot elmondtam neki, miért nem lenne jo az 1 napos oda-vissza ut. Együtt néztük meg a lehetöségeket. A "hazugsag" egy kosza ötletnek indult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!