Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben a...

Ti mit tennétek a helyemben a mostohagyerekekkel?

Figyelt kérdés
A párom elvált, van két gyereke. Egy kisebb és egy kamasz. A volt feleség és annak családja évek óta azon van, hogy minél jobban megutáltasson a gyerekekkel. Az elején szerettek hozzánk jönni, sokáig jóban voltunk. Ahogy ezt észrevették, egyből kitaláltak dolgokat, amiért egy ócska senkiházi sz..nak gondolnak minket.Megtiltották, hogy az én főztömből egyenek, azt is, hogy beszélgessenek velem. A párom azt ígérte, hogy ha ilyen lesz, kiáll mellettem és közbelép. De nem tesz semmit, hiába beszélek vele. Most a két gyerekkel ott tartunk, hogy már ők is kitalálnak dolgokat, aminek semmi valóságalapja nincs, de az anyjuknak panaszkodnak. Pedig megkapják a vastag gyerektartást, meg bőven költünk rájuk azon kívül is. Itt el vannak kényeztetve, mert a párom mindent megenged. A kamasz meg nem mozdulna, egész nap vereti a facebook-ot, visszabeszél, bunkó és beképzelt. Nem jól tanulnak, lusták, a nagyobbnak több kapcsolata volt már, mint nekem egész életemben. Elfogadom, hogy kamasz és előjönnek érdekes dolgok....De már többször tudtuk meg, hogy az anyjuknak gusztustalan dolgokat mond rólam, megver és majd ő jól kicsinál. Itthagynám az egészet, de született egy közös gyerekünk és nem tudnék hová menni. A gyerekemet elhordák (a gyerekek és az anyjuk is) mindenféle görcsnek, tehénnek. Az ex nem is féltékenységből csinálja, mert már rég férjhez ment újra és ott is lett egy ikerpár. Egyszerűen csak élvezi...és már a gyerekek is. Próbáltam beszélni velük, de kussolnak olyankor és flegmán a vállukat vonogatják.

2014. szept. 9. 11:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
A párod,hogy reagál amikor hallja,hogy beszélnek a gyerekei?Vagy,hogy miket mondanak rólad?
2014. szept. 9. 11:47
 2/26 anonim ***** válasza:
90%

Ne hagyd magad. Ne szépen szólj rájuk, hanem magabiztosan, erősen. Mutasd meg, hogy ott nem ők a főnököd. Ha a férjed is ilyen nyomorult, hogy nem véd meg, akkor rá is eréjesen rászólni, hogy idefigyelj... És nem elengedni, hanem szépen elmondani neki mindent, hogy vagy csinál valamit, vagy egyedül marad.

Az ext meg simán feljeletheted rágalmazásért.

2014. szept. 9. 11:53
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen csak elkerülném őket. Megkérném páromat, hogy szóljon, ha jönnek agyerekei és arra az időre elmennék otthonról Vagy magamra zárnám valamelyik szoba ajtaját és megvárnám míg elmennek. És mondjanak amit akarnak.
2014. szept. 9. 11:54
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondanám, hogy nyugodtan csinaljon házon kívüli programot a gyerekeivel, nem kell őket haza hozni.m
2014. szept. 9. 11:59
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
A párod a legnagyobb hibás ebben. Állítsd választás elé. Vagy megneveli a kölykeit vagy te lelépsz.
2014. szept. 9. 11:59
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg pont ezt akarják elérni, hogy lelépj, vagy dühöngj, ill. veszkedj a férjeddel.

Szerintem sz.ard le!

Hatalmas önuralom és lelkierő kell ahhoz, hogy ha éppen ott vannak és szemétkednek, akkor te nevess velük a gúnyokon, ha kitalált hülyeségekkel jönnek, tegyél rá jókedélyűen még egy lapáttal (pl:persze, még gyerekeket is áldoztál az öreg-hegyen), ha meg nem ehetnek ott nálad, amikor jönnek készülj valami extra finom menüvel. Süti, torta, minden legyen,nekeik persze ne teríts, hiszen úgysem hajlandóak náluk enni. Legyél nagyon laza, nagyon nyugodt. Kezd el élvezni, fogd fel úgy, mint egy színdarabaot. Az ilyen emberekkel másképp nem lehet. Ez a tapasztalatom.

2014. szept. 9. 12:12
 7/26 anonim ***** válasza:
87%
Sz** ugy nagyon semmit nem tudsz kezdeni veluk mert ha a paroddal osszevesznek teged fog hibaztatni hogy a gyerekekkel nincs joban. Egyebkent gyanus nekem hogy ez a helyzet nem hirtelen alakult igy miert nem leptel le idoben?
2014. szept. 9. 12:13
 8/26 anonim ***** válasza:
89%

Én a helyedben keresnék egy jól fizető munkát és lelépnék. Mert ez már csak rosszabb lesz. Főleg, hogy a férjedet nyilvánvalóan nem zavarja, hogy bántanak.

Most kell ez neked? És ne költs rájuk, mert nem érdemlik meg. Az apjuk vegyen a sajátjából.

És kezdj el készülődni az egyedüli életedre a gyerekkel, mert minél nagyobb lesz a két gyerek, annál keményebb ellenségeid lesznek.

2014. szept. 9. 12:17
 9/26 anonim ***** válasza:
74%
És a gyerekednek is.
2014. szept. 9. 12:18
 10/26 anonim ***** válasza:
85%
Látod, te mondod: "el vannak kényeztetve, mert a párom mindent megenged." Ez itt a baj.
2014. szept. 9. 12:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!