Akik azt írják minden probléma esetén, hogy "költözz el! ". Szerintetek ez hova vezet? Hogy látjátok?
Így majd jó/ jobb lesz a kapcsolat két ember között? Szerintem ez a felfogás eredményezi ezt a magas válási arányszámot, mert a problémákat nem megbeszélik az emberek, hanem eltagadják, elmenekülnek a probléma elől, ami így csak gyűlik és a kapcsolat teljes összeomlásához vezet. És ezt nem csak a szülő- gyerek együttélésére értem, hanem a párkapcsolatokra is.
Két egészséges felnőtt embernek igenis kell kommunikálnia egymással, méghozzá úgy, hogy kompromisszumot kell kötni.
Abszolút egyet értek veled. A különköltözés / válás egy problémás helyzet megoldásában a legeslegutolsó, elkeseredett megoldás kellene, hogy legyen. Ehhez képest nagyon sokan homokba dugják a fejüket, és más, hasonló szituációban lévő embereknek is ilyen tanácsot adnak. Ez nem vezet jó irányba.
Tudod, én mikor "oldanám meg" így a helyzetet? Ha megütne a férfi.
Minden más esetben a lehiggadás, beszélgetés az első.
Ez teljesen igaz, hogy kommunikálni kell, a problémákat meg kell oldani. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor csak az egyik fél lenne hajlandó tenni bármit is a kapcsolatért. Úgy meg nem megy. Mindkét félnek kell akarni és tenni azért, hogy jól működjenek a dolgok.
Az meg, hogy mit írnak ... Hát könnyű másnak tanácsot adni, úgysem neked kell a következményeket viselni. Gondolom, más lenne sokak véleménye, ha a saját életükben kerülnének olyan helyzetbe, mint amire válaszolnak.
Megbeszélni csak két ember tud valamit. ha a másik fél még megbeszélni se hajlandó semmit, akkor a költözés az egyetlen megoldás.
És megoldja a problémát: Helyed ad valaki másnak, olyannak, akinek számitunk...
tegnap vagy tegnapelőtt volt itt egy kérdés, ahol én is azt írtam, hogy jó ötlet az elköltözés.
De én ezt olyan esetben látom jónak, ha már hosszú kapcsolatról van szó, és már próbálták, de sehogy nem sikerül megoldani a problémákat. Ilyenkor szerintem jobb tovább lépni, mint benne maradni a "jó meleg kakiban".
De házasság, vagy gyerekek mellett sokkal bonyolultabb az egész.
Szerintem sokan nem is első megoldásként javasolják a költözést, hanem utolsó lehetőségként, ha már semmi más nem segít.
Szerintem a gyk-ból nem kellene messzemenő következtetéseket levonni.
Amúgy az ide írók nagyon nagy része olyan problémával jön ide, amire már tényleg nincs más gyógyír, csak az, hogy váljon. Az alkoholista, a megcsalós, a játékszenvedélyes, az agresszív stb.... Ezek azért olyan problémák, amik gátolják a másik boldogságát. Természetesen meg kell próbálni megoldani a problémákat, azonban ha a másik részéről süket fülekre talál minden megbeszélés, akkor mást nem lehet tanácsolni, csakis azt, hogy váljanak el. Ez kell ahhoz, hogy boldogok tudjanak ismét élni. Természetesen ahol mindkét fél akarja a problémák megoldását, ott nem is szabad válásról beszélni, ott mindent meg kell tenni, hogy helyrejöjjenek a dolgok. Számomra két dolog lenne, ami azonnali válás eredményezne. Az egyik az agresszivitás a másik pedig a megcsalásnak az a formája, amikor rendszeresen csalja az egyik fél a másikat (mindegy, hogy egy emberrel vagy többel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!