Szökésnek minősülne?

Figyelt kérdés

A barátom külföldön van, és eddig ő járt hozzám, és megbeszéltük, jövő hét végén én megyek. Eddig egyszer voltam kint nála, a szüleim akkor is nagyon nehezen engedtek el. Legutóbb a mamám azt mondta, ha még egyszer meglépek, felejtsem el, hogy valaha volt családom.

Holott nem léptem meg, szóltam nekik 3 hónappal előtte, hogy ki szeretnék menni, addig döntsenek.

Úgy tettek, mintha soha nem mondtam volna. Aztán nagy nehezen belementek. Mikor már ott voltam, megkaptam, hogy megbocsáthatatlan, amit tettem, mert megszöktem. Apukám gyűlöl érte. (Nem mintha eddig jobb lett volna a viszonyunk).

Egyetemre járok, koleszos vagyok, 1-2 havonta szoktam hazamenni, ha már muszáj.

Anyu gyakran felhív, hogy ellenőrizze, hol vagyok. Ha meglépnék akárcsak a szomszéd városba is koliból, az végzetes következményekkel járna. Ha kiakarok menni a barátomhoz, a szüleimnek nem szabad tudnia róla. De ha anyu felhív, rájön, hogy külföldön vagyok. Ez pedig kitagadással, vagy még rosszabbal jár.

Végleg ki szeretnék menni, de még nem a jövő héten.

Csak egy kis ismertetés a szüleimről:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

20l

2014. febr. 6. 13:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális, amit a szüleid művelnek veled. Én már rég dolgoznék és menekülnék!

Inkább tagadjanak ki, ha nekik ennyit jelentek, mint hogy lelki nyomorékká tegyenek! De arra vigyázz, hogy legyen pénzed, legyen hova menned! Ne legyél meggondolatlan!

2014. febr. 6. 13:27
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem a kitagadással csak nyernél, legalábbis nyugodt életet. Sajnos a családod nem normális, már bocsi.
2014. febr. 6. 13:31
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ez nem szökés. Felnőtt nő vagyok, csak a családod képtelen elfogadni, hogy elmúltál már 12.
2014. febr. 6. 13:32
 4/17 A kérdező kommentje:

Májusig mindenképp van hol laknom, koliban vagyok, és van egy kevéske pénzem is. Na, nem annyi, hogy hátralévő életemben ellegyek, de annyi hogy nyárig kihúzzam belőle valahogy.

A barátom megígérte, hogy nyárig szerez saját lakást, és mehetek hozzá. (Ki nem állja a szüleim)

Aztán keresek munkát. Igaz, hogy csak érettségim van (most kezdtem az egyetemet), de 3 nyelven beszélek folyékonyan, egyen alapszinten, 2-n értek (abból az egyiket most kezdtem el tanulni is)

5/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, felnőtt nő VAGY*! :)
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem tartalékolj anyagilag és próbálj valami munkát találni. A nyelvekkel kicsit könnyebb, akár idegenvezetőként, akár fordítóként, keresgélj ezeken a területeken!
2014. febr. 6. 13:33
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
Vagy megoldod ennyi idősen, hogy önellátó legyél, vagy, amíg a szüleidtől függsz, el kell fogadnod a feltételeiket. Ez van. Valamit-valamiért.
2014. febr. 6. 13:34
 8/17 anonim ***** válasza:
74%
Nem értem minek foglalkozol a szüleiddel. Fogod magad, és elmész. Kész.
2014. febr. 6. 13:36
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem felejtsd el a szüleid! Pakolj és menj, addig is próbálj pénzt keresni, és takarékoskodj. 20 éves vagy, nagykorú. Nem szökés lenne ha meglépnél, hanem menekülés. Én biztosan lépnék ilyen esetben. Azért azt gondold végig: a barátod megbízható? Jól ismered? Eléggé rá leszel utalva, ha kimész.

Kíváncsi vagyok pár év múlva, írsz-e hogy a szüleid magukra maradtak, mert a tesód valamelyik pasijával meglépett, és már csak te maradtál anyádéknak, és most próbálnak visszaédeskedni vagy segítséget kapni tőled. Nem lepnél meg!

Sok sikert!

2014. febr. 6. 13:36
 10/17 A kérdező kommentje:

A barátommal nagyon jó a kapcsolatom, jelenleg távkapcsolat, de laktunk már együtt is egy kis ideig.

Komolyan tervez velem (a kezemet már megkérte, gyakori téma az esküvő is, de addig amíg nem lesz mindkettőnknek munkája meg saját lakás, nem esedékes)

2014. febr. 6. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!