Csak nálunk ilyen szar a karácsony is?
Anyám mindenkivel ordibál, a konyhába egész nap nem engedett be minket, mert főzött, de közbe szidott is minket, hogy miért nem mentünk segíteni...persze mikor segíteni akartunk, már el voltunk küldve a p.csába, hogy nem fér el tőlünk. Apám meg tesómék esznek, de én még abból is kimaradok, mert igaz, hogy évek óta ezt mondom anyáméknak, hogy nem szeretem sem a rántott húst, sem a halat, de csak azért is mit csinált? Rántott húst meg rácpontyot. És ezeken kívül nincs semmi más főtt étel itthon, hogy azt egyek, szóval..Ajándékot anyámék egyáltalán nem is vettek, csak húgom mondott el annyit, hogy nővéremmel vettek valami ruhadarabot, ami fekete...már jól kezdődik, amúgy is utálom a feketét...Kb. minden ruhám fekete, mert anyám már egy sima kék ruhára is olyanokat mond, hogy milyen undorító, meg ki fognak benne röhögni, szóval csak fekete meg szürke ruháim vannak..
Csak nálunk ilyen gáz a hangulat?
Valahogy a legtöbb háziasszonynál decemberben beindul egy folyamat. Nagytakarítás, aztán bevásárlás kimerülésig. lehetőleg 3x-os mennyiségben. 24-én estére meg csak és kizárólag aznap lehet megfőzni a "karácsonyi étket". Mire elérkezik az este, kivan merülve mindenki, aki megjárja ezt az utat.
Nem lehet ellene tenni szinte semmit. Van, aki lazább, az nem görcsöl ennyire. Ezt sajnos tudatosan nehéz megváltoztatni.
1. Kibírjatnád évente egyszer és megehetnéd...
2. Nálunk évek óta nics úgy ajándék mint másoknál. Mi egybe kapjuk a szüli és névnapunkkal.
3. Légyy türelmesebb. Te nem csináltál végig még olyat, hogy egésznap takarítasz, főzöl stb. Ha már egésznap ezt csinálja ilyenkor ezt tényleg megtehetnéd legalább ilyenkor.
És az enyémnél egyáltalán nem rosszabb a karácsonyod.
22:38 sajnálom, elég rosszul eshetett :((
10:17 honnan tudod, hogy évente ez az egyetlen ilyen alkalom? kb. mindig csak olyan kaját csinálnak, amit én vagy nem szeretek, vagy allergiás vagyok rá, legalább ilyenkor csinálhatna olyat is, amit én is ehetek...amúgy csak szólok, ez nem egy verseny, hogy most kinek a legrosszabb és kit kell leginkább sajnálni..
Tudom, hogy "alig" 11 éves a kérdés és hogy a kutya sem fogja elolvasni a válaszom, de hát éppen ráérek, mert itt is elég fos a karácsony. És elég régóta. Szal miért ne? :)
Remélem, részben ez a probléma megoldódott, ha máshogyan nem, hát úgy, hogy közben felnőttél. :D. Láthatod, az idő sok minden problémát megold. :D. Ha akarod, ha nem.
A karácsony, vagy bármilyen más ünnep olyan, amilyenné te és a hozzád közel állók teszik. Tök felesleges rágörcsölni, megszervezni, készülni rá már hónapok óta, ha jön a Murphy aztán egy "kézmozdulattal" sztbssza a pcsába.. Most velem pl. ez történt. Hisztizzek? Verjem a seggem a földhöz? Minek. Ez van. Ismét lett egy szar karácsonyom. Nem az első, és valszeg nem is az utolsó. Persze minden évben azt hiszem, hogy NA MAJD MOST!..na majd idén minden más lesz. A lófszt. De innentől elengedem, elengedtem ezt az egész karácsonyos telibevert kamu, műanyag ünnepet..is. Sodródni fogok. Megveszem bőven előtte annak a baromi kevés embernek az ajándékot, és ha lesz karácsony, odaadom, ha nem kibszom a francba. Ezért nem is fogok értékes ajándékot adni, mert általában én is fost kapok. Akkor meg minek? Amúgy ne legyenek illúzióid, a legtöbb családban legalább ilyen, vagy ennél szarabb a karácsony. Az egyetlen pozitív oldala az, hogy nem kell mennem dolgozni, a többi szart sem ér. Remélem, lett egy családod ahol jól érzed magad és még egy darabig legalább igazi karácsonyt varázsolhatsz magatoknak.. Úgy sem tart semmi sem örökké. Élj a mának, légy boldog, amikor csak tudsz, ameddig tudsz, aztán ha meg vége, ne bánkódj, mert a 6 perc boldogság is több a nullánál..
Annak is megvan a maga "bája", ha egyedül töltöd az ünnepeket. Nem ugat be senki, azt eszel, iszol amit akarsz, nem baszklódsz a kajával napokkal előtte, hanem rendelsz egy pizzát, aztán mindenki bekaphatja. Mosogatni sem kell. Azt csinálsz, amit akarsz. És ott, ahol akarsz. Good luck! ;).
ps:
Ha esetleg mondjuk 11 év múlva válaszolnál, valszeg addigra én már nem élek, szal ezt vedd figyelembe. :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!