Ha elvégzem a sulit és nincs munkám a munkaügyi központba hogyan kell jelentkezni, és hallottam hogy lehet menni továbbképzésre amit finansziroznak! Engem a kéz és lábápoló érdekelne hogy létezik e ilyen? Hogy van ez?
Bemész a területileg illetékes munkaügyi központba, húzol sorszámot (Első bejelentkezés), s várod, hogy szólítsanak. Vidd magaddal az összes bizonyítványodat,ha van, nyelvvizsga bizonyítványt is, s mindenféle adóazonosító, taj-kártya, lakcímkártya, szem.ig stb. iratodat.
Ekkor felvesznek a regisztrált álláskeresők közé, s gyakorlatilag bizonyos időnként meg kell jelenned (ezt egy kis könyvben vezetik), s minden alkalomra vinned kell a kiskönyvet, s benne egy cég/vállalkozás stb. címét,nevét, ahová jelentkezni próbáltál. (több rublika is lesz, de elegendő egyet beírni)
Ők nem fognak neked munkát ajánlani, neked kell keresned. Szoktak ugyan indulni a munkaügyiben támogatott képzések, de ezek általában ilyenek: pék, ápolónő, cnc esztergályos, idegenvezető stb. Sokféle lehet, de hogy pont kéz és lábápoló lesz-e, hát, nem nagyon hiszem. Erre mindenre külön rá kell kérdezned, mert maguktól nem fogják reklámozni.
Próbáld meg figyelemmel követni az egyes iskolák OKJ képzéseit, mert az első OKJ-s képzés 23-24 éves korig ingyenes, esetleg találhatsz olyat, ami tetszik.
Sok sikert és kitartást!
Kéz-és lábápoó nincs a listán. Kizárólag bolti eladó és társai.
Én is így akartam de nem ment, így 149 ezer + 30 ezer vizsgadíj lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!