Miért kérdés az hogy az anyuka vagy a baba élje túl?
Filmekben szokott lenni, tipikus jelenet, hogy szül az anyuka de valami komplikáció lép fel és az apukának kell döntenie, hogy a feleség vagy a baba életét mentsék meg.
Szerintem (nem akarok durvának tűnni), de mindenképpen az anyuka maradjon életben. Hisz kisbaba talán lehet még később is, de az anyukát nem pótolhatja senki... főleg nem a babó számára...
lehet az apuka nem tudna mitkezdeni egyedül a gyerekkel... és rossz életük lenne.
ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.
Nagyon gonosz vagyok amiért ezt így látom?:S Szerintetek mi a helyes?
(persze ez csak feltevés, a filmekre visszautalva)
Én még sose láttam olyan filmet, amiben az apuka a babát választotta volna ilyen szituban. Alapjaiban igazat adok neked, mert így "logikus".
Persze én ezt nem tudom ilyen reálisan megmondani, mert én nem apuka vagyok, hanem anyuka, és mióta megvan a lányom, az első naptól kezdve bármikor gondolkodás nélkül odaadnám őérte az életemet. Nehéz kérdés.
ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.
abba már belegondoltál,hogy ilyen esetben anyuka sokszor csak úgy maradhat életben ha eltávolítják a méhét? Vagy esetleg sérül valamelyik nemző szerve? És meddő marad? Nem igaz, ohgy majd újra lehet gyerekük.
jesszusom, hát ez egyértelmű, hogy az anyuka maradjon életben!!!
ha én lennék ilyen helyzetben is inkább azt akarnám, hogy engem mentsenek meg, nem halnék meg a gyerekemért ilyen szituban.
A Faun labirintusában is van egy ilyen szitu, és a diktátor a fiát választja, az anya meg meg is hal.
Én is 100 %-ban egyetértek, hogy az anyát kell választani. De szerintem a valóságban ezt nem is kérdezik az orvosok, nyilván próbálják mindkettőt megmenteni, de csak nem áldozzák már fel az anyát!
Erre a kérdésre nem lehet objektíven válaszolni. Ha egy férfit kérdezel, valószínűleg a feleségét választja. Ha egy nőt kérdezel, gondolkodás nélkül odaadná a gyermekéért az életét. Ettől nehezebb döntést el sem tudok képzelni.
De egy pici kis ártatlan lelket hagyni meghalni.... - nem tudom, soha nem szeretnék ilyen választás előtt állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!