Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kérdés az hogy az...

Miért kérdés az hogy az anyuka vagy a baba élje túl?

Figyelt kérdés

Filmekben szokott lenni, tipikus jelenet, hogy szül az anyuka de valami komplikáció lép fel és az apukának kell döntenie, hogy a feleség vagy a baba életét mentsék meg.

Szerintem (nem akarok durvának tűnni), de mindenképpen az anyuka maradjon életben. Hisz kisbaba talán lehet még később is, de az anyukát nem pótolhatja senki... főleg nem a babó számára...

lehet az apuka nem tudna mitkezdeni egyedül a gyerekkel... és rossz életük lenne.

ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.

Nagyon gonosz vagyok amiért ezt így látom?:S Szerintetek mi a helyes?

(persze ez csak feltevés, a filmekre visszautalva)

2010. febr. 8. 22:53
1 2 3 4 5 6 7
 1/69 anonim ***** válasza:
95%

Én még sose láttam olyan filmet, amiben az apuka a babát választotta volna ilyen szituban. Alapjaiban igazat adok neked, mert így "logikus".

Persze én ezt nem tudom ilyen reálisan megmondani, mert én nem apuka vagyok, hanem anyuka, és mióta megvan a lányom, az első naptól kezdve bármikor gondolkodás nélkül odaadnám őérte az életemet. Nehéz kérdés.

2010. febr. 8. 22:57
 2/69 anonim ***** válasza:
64%

ha az anyuka túléli akkor pár év alatt talán elfelejtik vagy legalábbis megbékélnek a baba halálával és talán újrakezdhetik és lehet másik gyermekük.

abba már belegondoltál,hogy ilyen esetben anyuka sokszor csak úgy maradhat életben ha eltávolítják a méhét? Vagy esetleg sérül valamelyik nemző szerve? És meddő marad? Nem igaz, ohgy majd újra lehet gyerekük.

2010. febr. 8. 22:58
 3/69 anonim válasza:
89%
Nem vagy gonosz, régen is így volt ez. a mamám mesélte hogy alap volt hogy az anyát mentsék. És igen, azért, mert ő még szülhet gyereket, meg sokszor előfordult hogy a babát ha mentették, pár nap múlva úgyis meghalt. A természet így döntött. ma nem tudom hogy van, de szerintem itt is elsősorban az anyát mentik, de ha nagyon nincs esélye, akkor természetesen a baba a fontos. Mérlegelnek, hogy mi van. Ha pl tudják, hogy az anya meghal órán belül, gyorsan kiveszik a babát, hogy legalább ő megmaradjon.
 4/69 anonim ***** válasza:
36%

jesszusom, hát ez egyértelmű, hogy az anyuka maradjon életben!!!

ha én lennék ilyen helyzetben is inkább azt akarnám, hogy engem mentsenek meg, nem halnék meg a gyerekemért ilyen szituban.

5/69 anonim ***** válasza:
66%
4. fogadjunk hogy neked nincs gyereked... Ha lenne, (akár még csak a pocakban is), igenis odaadnád érte az életed.. (De itt most nem az anya, hanem az apa döntése a kérdéses).
2010. febr. 8. 23:03
 6/69 anonim ***** válasza:
66%
Igazából nem az szokott lenni a kérdés, hogy anyuka vagy baba, hanem hogy biztosan anyuka és talán baba, hiszen egy gyerek ritkán éli túl a születését, ha az anyja meghal. Ilyen szempontból egyértelműen az anya maradjon értelmben. Persze az egyház szerint nincs szebb dolog, mint hogy egy anya az életét adja a gyerekéért még így is...
2010. febr. 8. 23:04
 7/69 anonim ***** válasza:
52%
Ilyen alapon a nő is pótolható, mert a férfi újra is nősülhet. Ez egy jó dilemma különben, minek hagyják ki? Nem is olyan unalmas, mint a többi klisé-fordulat.
2010. febr. 8. 23:05
 8/69 anonim ***** válasza:
91%

A Faun labirintusában is van egy ilyen szitu, és a diktátor a fiát választja, az anya meg meg is hal.

Én is 100 %-ban egyetértek, hogy az anyát kell választani. De szerintem a valóságban ezt nem is kérdezik az orvosok, nyilván próbálják mindkettőt megmenteni, de csak nem áldozzák már fel az anyát!

2010. febr. 8. 23:07
 9/69 anonim ***** válasza:
77%

Erre a kérdésre nem lehet objektíven válaszolni. Ha egy férfit kérdezel, valószínűleg a feleségét választja. Ha egy nőt kérdezel, gondolkodás nélkül odaadná a gyermekéért az életét. Ettől nehezebb döntést el sem tudok képzelni.

De egy pici kis ártatlan lelket hagyni meghalni.... - nem tudom, soha nem szeretnék ilyen választás előtt állni.

2010. febr. 8. 23:09
 10/69 anonim ***** válasza:
63%
akkor max örökbefogadnak. Inkább élek a szerelmemmel mint a gyerekemmel...persze még én sem szültem, közelében sem voltam, de....sztem is aza logikus amit kérdező leírt, és nem minden esetben roncsolodnak a nő szervei
2010. febr. 8. 23:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!