Mit tennétek ebben a helyzetben?
hát elég hülye helyzet....Te szegény...nem lehet könnyű Neked. szerintem anyukád nagyon félt Téged, félt a csalódástól és attól hogy végleg elveszítheti a kislányát. azt nem írtad, van-e testvéred, vagy egyke vagy-e (utóbbit feltételezem) mert amennyiben egyke vagy, nehezebb elengednie "egyetlen kicsi babáját". ebben egyáltalán nem Te vagy a hibás. édesanyád nagyon szeret Téged, de sajnos nem tud elengedni. valahogyan le kellene ülnöd vele megbeszélni ezt a dolgot, akkor amikor épp nyugodt periódusban van. mondd meg neki azt, amit itt is leírtál, hogy az utóbbi időben mit gondolsz róla, és a viselkedéséről. a csalódástól és a "kirepüléstől" egyetlen anya sem tudja megóvni a gyermekét, bármennyire szeretné is. ez a világ rendje, a kisbabákból gyermek lesz, a gyermekekből felnőtt, és elhagyják a szülői házat. ez így természetes! mindenképp, minél hamarabb beszélj édesanyáddal, hogy voltaképpen mi az amit kifogásol esetleg Veled vagy a partnereddel szemben. és ne hagyd hogy elfajuljon a beszélgetés, vitába torkolljon, mert nem ez a cél. a cél a közös nevező, hogy tudd mit szeretne az édesanyád, és ő pedig tudja hogy mit szeretnél Te.
Beszéljetek, mihamarabb. ezt tudnám tanácsolni.
Köszönöm a válaszod! Van egy 17 éves öcsém, ő tartós beteg (szívbeteg), tulajdonképpen olyan neki, mintha nem is lenne, csak fáradékonyabb. Fizikailag abszolút nem látszik rajta, hogy beteg (192 magas, izmos). De ő a szent és sérthetetlen öcsike, őt mindig babusgatják, neki nem kell semmi házimunkát csinálni, mert ő más. A hátuk mögött meg szidja őket sokszor. Apámat is nemtom hányszor lehülyézte a szemébe, meg egyszer még egy f*sz is elhangzott, én rendszerint f*szsz*pó k*rva vagyok, ha mérges rám. De amúgy megvagyok vele. Azt még nem írtam le, hogy mamám velünk lakik, anyám soha nem repült ki otthonról, ide született, itt lakik 42 éve. Mikor összeházasodtak, apu költözött ide. Talán ez is probléma, hogy sose engedte el a családi fészket, nem tudja elképzelni milyen az.
Egyébként próbáltam anyámmal beszélni, mindig sértődés és bőgés lett a vége. :(
Köszönöm nektek is :)
Hát igen, sajnos lehet nagyon félt, de ez már beteges szerintem...és nem érti meg, nem érdekli másnál hogy mennek a dolgok. És akármikor próbálok ellenkezni, ha valahová nem szeretnék velük menni, mindig az van, hogy én már nem is szeretem őket, lesz*rom őket és már teljesen megváltoztam...közbe csak nem akarok egy kis anyámasszony katonája lenni, hanem saját véleményem van, el tudom dönteni mi jó nekem meg mi nem, mihez van kedvem, meg mihez nincs...
hát igen, semmiképp ne légy anyámasszony-katonája és csak az ő kedvükért ne légy "anyuci kicsi lánya" légy önmagad, és ha kell, sajnos meg kell mondanod a véleményed anyukádnak. így már érthető, hogy nagyon félt téged az "igazi" élettől, hogy majd kirepülsz és az ő óvó karjai nem tudnak megvédeni.... igazából nem is kell, hiszen így nyersz élettapasztalatot...ezt kellene valahogyan tudatosítani anyukádban. hogy igenis, értelmes, felnőtt nő vagy, nem vagy szellemi fogyatékos és meg tudsz állni a világban! hogy engedjen utadra végre, és attól még ugyanúgy az ő kislánya maradsz...de ha szükséged lesz rá, mindenképp hozzá fogsz fordulni (gondolom ezzel nem hazudnál úgysem). most úgy kell vele beszélned, mintha ő lenne a kislány, te pedig az okos, nagy felnőtt....mert te is láthatod, hogy ez a helyzet sokáig már nem mehet így tovább. ez neki és nektek sem jó a pároddal, ugye. szóval, sírás-sértődés ide vagy oda, szépen fogalmazd meg a mondókádat -ha kell vesd papírra néhány gondolatod- és állj édesanyád elé, és kérd, hallgasson végig, s ne szóljon bele. ha befejezted a mondókádat, reagálhat, de akkor viszont te ne szólj közbe. ha beleszólna esetleg (nem bírná megállni) akkor hallgass el. nálunk a családban bevált ez a módszer, s így valamelyest toleránsabban tudjuk a nézeteltéréseinket tisztázni.
remélem hamarosan közös nevezőre juttok. én nagyon szurkolok Neked, hiszen nem érdemelnéd meg ezt a bánásmódot édesanyádtól. de Te talpraesett lány vagy (különben nem találtad volna meg a módját, hogy ide írj) és biztos vagyok benne, hogy ügyesen megoldod ezt a beszélgetést anyukáddal. sok sikert!
egy szintén nagy lányos anyuka
Állj a sarkadra, te lány, hát felnőtt ember vagy!!!
Esküvőre megkérdeztem volna az ifjú párt, hogy honnan gondolták, hogy nem jön a párod. És nem mentem volna el.
Nyaralásra nem mentem volna el a párom nélkül.
Amíg hagyod, hogy anyukád érzelmi zsarolással MINDENT elérjen nálad, addig ne panaszkodj. És párod pedig megérdemelné, hogy kiállj mellette. Állítólag vele szeretnéd leélni az életedet, csak fel szeretném hívni erre a figyelmedet, hát állj ki érte!!!
Tanuld meg azt mondani neki, hogy "NEM, anyukám, ez NEM így lesz, hanem így. Lehet, hogy ez neked nem tetszik, de akkor is így lesz."
Én a helyedben mellesleg elköltöznék a páromhoz. Nem vitát nyitnék róla, hanem KÖZÖLNÉM.
Ha vitatkozni kezd, akkor szólj, hogy nem vitatkozni szeretnél, hanem BEJELENTETTED. És hagyd ott, ne állj le vitatkozni. Menj el rögtön utána otthonról pl.
Ne hallgasd meg soha többé a zsarolásait.
Az nem jelenti azt, hogy ne szeretnéd és ne tisztelnéd és ha TANÁCSOKAT szeretne adni, ne hallgatnád meg, de már önálló döntéseket hozol. Ezt el is mondhatod neki, miheztartás véget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!