Mit lehet tenni, hogy ha az egyik fél ragaszkodik egy adott névhez (gyerekvállalás), de annyira, hogy semmilyen kompromisszumra nem hajlandó és nem érdekli, hogy a másiknak kifejezetten nem tetszik?
2. névnek adnám az elsőre meg "kötelezném"(ha már ő is így "határozottoskodik"..) hogy közös döntés legyen
mi amúgy a másik szélsőség vagyunk, a párom abszolut nem mondott nevet, de amikor nemegyszer kértem erre, akkor sem.szerinte én válasszak..
Már úton van a baba?
Egyébként ennek mindenképp közös döntésnek kell lennie, nem úgy megy, hogy az egyik fél azt mondja, amit akar.
Nem tudom, hogy te az anyuka vagy apuka vagy, bár a kérdés szempontjából mindegy is, szerintem mindkét fél hozzájárulása kell hozzá. Javítsatok ki, ha tévedek, de ha jól tudom pár nappal a születést követően van a végleges név lepapírozás. (tudom, hogy a szülőágyon is kell mondani, de ha igaz, akkor az anyakönyvvezető is megy pár nap múlva)
ó egyszer akkor
keress olyanokat ami szintén összefonható és neked is tetszik
pl Tünde Boglárka
hívhatná Tündérbogaramnak
millió ilyet lehetne szerkeszteni
Jaj nekem ez nagyon tetszik , tök jó ötlet! :)
Persze ha a kérdezőnek nem tetszik, akkor nem nyilván nem adnám. Az jó ötlet, amit valaki írt, hogy ha már a vezetéknév tőle származik, akkor ne erőszakoskodjon már, hogy majd még két keresztnevet is egyedül választ.
Tündérvirágnak becézgetheti akkor is, ha pl. Andrea a neve. Ez egy becézés, nem név. Ezért felesleges a Tünde Virág. Bármilyen nevű gyereket lehet így becézni. (Meg akárhogy máshogy is.)
Nézegessétek a neveket, biztosan lesz még egy csomó, ami tetszik.
Egyébként nem "neki lánya lesz" hanem a ti közös lányotok. Szóval neked is ugyanannyi jogod van beleszólni a névválasztásba.
Vagy reménykedjél, hogy fiú lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!