Az idős rokonaitok milyen cifraságokat szoktak mondani? Mi is ilyenek leszünk ha öregek leszünk?
"vigyen el a rézfaszú bagoly"...függöny-"firhang"
.."hogy a pék rakjon tele"..."ilyen idős korunkban örültünk, hogy luk volt a seggünkön és szelelt".....:D
ja, ez a papim dumája: majd még annak is örülni fogsz, h egyáltalán luk van a fenekeden.
meg ha vkinek saját magát kellett eltartania: majd ha a saját fenekedrű kakálgatsz :)
Nagymamám mondta minap: "Voltam fönn az osiba, vettem a dédinek rugit" Mondom neki hol voltál? Osiban. Mami az mi? Hát az auchan! Jaaaaa.
Nagypapámnak megszokott helye van a családi asztalnál, egyik alkalommal a férjem a helyére ült, papa jön be, téblábol, nem tud a helyére ülni, erre odalép a férjemhez: "Add vissza a király trónját!". Férjem mosolyogva ugrott fel: Persze papácska üljön csak le!
Mamám mondja a hamburgerre: vegyetek magatoknak egy hamburgit :)
Meg van egy szomszédja, Roland, ő meg mindig úgy hívja, hogy Lórán :)
rózsafüzér- olvasó
füzet-irka
meg nem érti, hogy ha lemerül a mobil telefonjának az aksija, akkor azt hiszi, hogy a pénz megy le róla... :) olyan aranyos, a legjobb mama a világon!!!
De jokat nevettem a vàlaszokon :)
Az én dràga nagyim 3 éve halt meg , elotte 9!!!! evig szenvedett Alzheimerben, mig nem volt beteg, nem nagyon mondogatott cifrasàgokat. Utàna sokszor "viccelt" velunk ugy, hogy rànknézett és azt mondta : " de surmo vagy!!!" Mai napig nem tudom, mit jelent ez :)
Volt egy jo sztori, mikor màr eléggé elorehaladott àllapotban volt a betegsége,felvett egy olyan szokàst, hogy étkezésnél mindig kikapta a màsik tànyérjàbol a kajàt :D Egyszer nagyapàm csirkecombjàt akarta elhalàszni, az oreg nem engedte, erre mama: " Mi vaaaaaan, sajnàlod tolem a kajàt, te sz@rjanko???" :D :D
Eszembe jutott nekem is pár még.:
Gyros bár helyett azt mondta, "GYROS" bár(fonetikusan kiejtve), nem érette, mi az.:)Ja és dédim,míg élt..sose tudta magát rendesen kifejezni, és egyszer azt mondta:"add már ide a hogyhíjjáknak az izéjét"..XDDD Na ebből gyere rá, mit akart. :)
Na akkor egy gyöngyszem az én gyerekkoromból is.
a nagyapámnak nem ízlett az ebéd, amit a nagyanyám főzött és ezt a tényt szóvá is tette.a nagyi erre nagy
mérgesen ezt mondta:akkor egyéé meggymagos kur...sz@rt,nem lesz tollas a szád!
gondoljatok bele a mi unokáink mit fognak írni x év múlva a GyIK-en...
"Drága nagyanyám/nagyapám olyanokat mondott, hogy ciki, meg gáz, meg ha valami tetszett neki, felüvöltött, hogy sirály!
Minden mondatot úgy kezdett, hogy vazze, ha bosszúság érte, de nem akart csúnyát mondani, csak annyit rebegett elhalóan: basszus!
Olyan édes kis öreg volt...
nagyapám mondta, csak úgy randomszerüen:
inga tonga, fing a tornác :D
meg apcent a férnác (ezt is csak úgy, ha viccelni akart)
meg szerette a német tudását csillogtatni, sokszor úgy köszönt, hogy "kisszián" :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!