Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek van ideális kor a...

Szerintetek van ideális kor a szülésre? Ha igen, akkor melyik kor az?

Figyelt kérdés
Egyéni véleményekre vagyok kíváncsi, hogy ki mit tart ideálisnak, túl korainak, túl későinek (ha van ilyen).
2009. nov. 28. 17:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
71%

Az első gyermekemet túl korán szültem: 18 évesen. Együtt nőttünk fel. Azt hiszem, túl lazán vettem az anyaságot.

Az utolsót 37 évesen, ez meg túl késő.:) A terhesség, szülés borzalmas volt! A babázást viszont sokkal jobban élvezem és azt hiszem, felelősségteljesebb is lettem.

2009. nov. 28. 17:34
 2/24 anonim ***** válasza:
61%
Szia! Az én véleményem az, hogy az első gyermeket 30 alatt kell megszülni. Eltorzult dolog ez a 30 felett szülés.Volt, hogy én is a nagymamának néztem az anyukát. Egy anya gyermek kapcsolat akkor a legjobb, ha nincs nagy korkülönbség anya és gyermek között. Én azt mondom 22-28 éves korban a legideálisabb.
2009. nov. 28. 17:37
 3/24 anonim ***** válasza:
23%
Kamaszkorban a legtermékenyebb az ember.
2009. nov. 28. 17:38
 4/24 anonim ***** válasza:
77%
Amikor a fiamat szültem 20 éves voltam..Nem tudtam "szigorú" szülő lenni,és néha úgy éreztem még nem voltam kész az anyaságra..Most 37 évesen egy 17 éves fiú mellett sokkal szabadabb vagyok,és örülök,hogy barátként,jó kapcsolatban vagyunk..Most megengedhetném magamnak ,hogy újra szüljek,de érzem már túl késő lenne,így nem is vágok bele..
2009. nov. 28. 17:40
 5/24 anonim ***** válasza:
88%
Úgy gondolom, hogy ez abszolút személyfüggő! Minden nőnek először meg kellene érnie az anyaságra, de ez igy sem tökéletes válasz, mert honnan tudjuk, hogy valóban felelőségteljesen tudjuk- e nevelni azt a babát. A fiamat 22 évesen szültem, és annyira bizonyitani akartam, hogy én tökéletes anyuka vagyok, hogy mindent megtettem, csak élvezni nem tudtam az anyaságom korai szakaszát, tehát mégsem voltam elég érett hozzá. Szerintem nincs sablon, példát és ellenpéldát ugyanúgy tudnék mondani, biztos, hogy a végleteket kerülni kellene, de azt hiszem, hogy egy nő talán megérzi, amikortól szüksége van babára, hogy kiteljesedjen az élete!
2009. nov. 28. 17:45
 6/24 anonim ***** válasza:
74%
Én egyszerűen nem akartam gyereket. Nem éreztem sem magamat, sem a világot arra alkalmasnak, hogy gyerekem legyen. Aztán 37 évesen utólért a "kapuzárási pánik", ugyhogy bevállaltam egy gyereket. 38 éves koromban született. Nagyon nem jó már így...
2009. nov. 28. 17:48
 7/24 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Más az a kor, amit az orvosok ideálisnak vélnek, és más az, ami személyre bontva esetleg az ideális

Te egyéni véleményt kértél, és eén erre válaszolok. Neked.

Szerintem az az ideális kor gyerekszülésre, amikor megvan hozzá az alkalmas partner a szülőszerepre, megtemtetted hozzá a gyermekvállaláshoz szükséges tárgyi feltételeket, megélted már a számodra fontos dolgokat, testleg alkalmas vagy rá (még), és szívből várod a gyermeked érkezését.

Én 35 évesen szültem, előtte 1 évvel találtam meg a számomra igazit, megépült a családi házunk, az érkezéséhez fontos dolgokat meg tudtuk vásárolni, és anyagilag bevállalhatjuk azt, hogy én 3 évig normális pénzt nem keresek....De már tervezzük a tesót, mert a gyermek nagy boldogság. Bármikor is érkezik. Én leírtam most Neked a személyes véleményem. De mások története is tanulságos lehet.

2009. nov. 28. 17:51
 8/24 anonim ***** válasza:
71%
En igaz csak meg 18 vagyok , de nagyon szeretbnek majd egy kisgyereket. Mar alig varom legyek min 20 es legyen egy szereto parom , vagjunk bele a gyerekgyarba:P
2009. nov. 28. 17:56
 9/24 anonim ***** válasza:
72%
Én 35 évesen szültem, ha tudtam volna milyen érzés anyának lenni, már sokkal előbb meg tettem volna, és akkor lehetne tesó is. Szerintem fizikailag az ember a 20-as éveiben van legjobb formában, én komolyan mondom alig élek:( Szóval, ha anyagilag stabilnak érzi valaki magát 20 évesen, szerintem nem érdemes sokáig halogatni!
2009. nov. 28. 17:59
 10/24 anonim ***** válasza:
46%
Egyéni véleményt kértek, egyéni választ adtam. Mindenesetre köszönöm a lepontozást, gondolom olyan nő tette, aki 40 évesen akar gyereket.
2009. nov. 28. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!