Mennyit kell költeni egy gyerekre?
Arra azért gondolj, hogy jó esetben másfél-két fizetésből megy a dolog, illetve 70 ezres fizetés azért szerintem már nagyon ritka. Annak ellenére, hogy a környezetemben mindenki közalkalmazott... :)
Persze papíron sokan ennyit keresnek...
Én nem emlékszem pontosan, mert már idősebb a gyerek és szerencsére nem szorultunk rá, nem kellett minden fillért számolni, de azért szerintem a havi 10ezer ruhára és 5ezer cipőre csak akkor áll, ha a trendi cuccokat veszed, ennél sokkal olcsóbban is meg lehet úszni, ha pedig valakinek nagyon spórolni kell, akkor irány a vatera, szélsőségesebb esetben a már felnőtt kisbabájú ismerősök.
És szerintem a pelenkázás is sokkal olcsóbban megúszható, bár nem tudom, hogy most milyen árban vannak az olcsó pelusok.
Azt fontos tudni, hogy azzal, hogy a legdrágább pelust, ruhát, cipőt veszed a gyereknek csak mások előtt lehet imponálni, a gyerek számára semmilyen előnnyel nem jár. A gyereked számára hosszú távon sokkal hasznosabb az, ha babakorában használt ruhákat adsz rá, olcsó pelust teszel rá és a megmaradó pénzt félreteszed a tanulmányaira, önállósodására.
Azt viszont alátámasztom, hogy ha beteges a gyermek, az nagyon, nagyon sok pénzt el tud vinni és sajnos mindig erre is készülni kell.... :(
Van egy fiam, egy lányom, a páromnak egy lánya.
A fiú egyetemista.
Szállás, bérlet, 20 ezer, kaja,utazás stb. 10 ezer, ő is dolgozik az egyetem mellett, s ösztöndíjat is kap.
Amúgy sztem kellene még 40 ezer a kajára, utazásra, s akkor nem költött még semmit, nem vett tollat, papírt cd-t, kólát a lányoknak, nem telefonált, nem internetezett.. Ez 60 ezer. Cipő, ruha, ajándék neki évi 60 ezer, s táska kaja ha itthon jár 6 ezer, s még számítógép, utazás évi ötven.
Így a gyerek átlag havi 70 ezer szerényen nagyon. Jobbaknak vesznek autót, s elküldik nyaralni is. A lakásról ne is beszéljek, de az is kéne, legalább egy 3 milliót kellene adni gyerekenként.
A leány: Kaja, itthon és a suliba visz dobozban+uzsi: 30 ezer, rezsi ráeső 20 ezer, telefon ötezer,bérlet 2ezer papír, ecset, festék 5 ezer utazás 5 ezer, ruha, cipő, illatszer 10 ezer
tanfolyam, előkészítő, jóga évi 150 ezer, fesztivál, nyaralás, buli évi 150 ezer, bicikli(javítás, pótlás) 10 ezer ajándék 30 ezer
Összesen havi 107 ezer.+ biztosítás 4 ezer.ennek egy részét megkeresi ő. Macskatartás havi 4 ezer.Nyaralni is vittük magunkkal.Jogosítvány, ballagás, nyelvvizsga, néptánc efölött van.
A párom lánya nem velünk él, s anyja elég jól áll. Így alkalmi bevásárlások, telefontöltések, ajándék, zsebpénz, utaztatás, nyaraltatás, havi 30 ezer.
Tehát veled élő gyerek 80-100 ezer, különélőt 30-40-ből is "megúszol",ha van más, aki eltartsa helyetted :P
Bútor, padló, függöny ilyesmi évi 50 ezer/gyerek, nálunk, de többre lenne szükség.
A gyerekeink szerények, turkálóból öltözünk, könyvtárba járunk, zenét lopjuk, szórakozni egy macifröccs mellett.
Márkás cuccuk sminkszerük, cipőjük akkor van leginkább, ha öröklik egy baráttól. Barátaiknak több jut, ami néha rossz.
Ha akarod járatni is valahová, különóra, lovaglás, s azt akarod, hogy rendes ruhában járjon, mehessen el ahova vágyik, akkor 200/hó/gyerek.
De ha csak fűtessz rá, s eteted, mosdatod, akkor havi 60-ból kijön. De akkor rajzolni kell neki!
Az ötvenötezres fizetés sem igazán ritka. Esetleg nem a válaszoló környezetében. Ehhez jön mondjuk 30 cs. pótlék, 20 ezer segély, meg ingyenétkezés, esetleg 14 ezer gyerektartás. Sokan megoldják ennyiből. Gondolhatod. Fáznak, nélkülöznek, ruhát kapnak valahonnan.Ne higgyétek, hogy kevesen élnek így. Ahol kevés a munkahely, örül, akit minimálbérre felvesznek. Az bruttó 70, nem netto!
De ha rendesen akarod nevelni, kellene rá 100/hó s később 200. S jó lenne még valamit gyűjteni mindegyiknek.
Anya rákölti majdnem az egész fizetését a hugomra 16 éves(én már önálló vagyok).
Az (elvált) apja szerint sok a 10.000,- Ft. gyerektartás, mert nem kerül annyiba egy gyerek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!