Ma reggel tudtam meg, hogy tegnap este meghalt az anyukánk. Mit lehtne most tenni?
Részvétem. Hagyatéki tárgyalás biztosan lesz.
Árvaságit biztosan kap, de hogy még mi mást lehetne, azt így nem lehet megmondani. Kérdezd meg az önkormányzatnál inkább.
részvétem.ne haragudj,de tegnap este halt meg szegény ma meg a neten már az öröklésről kérdezel...mikor az én anyukám meghalt,hetekíg nem vettem tudomást semmiről.idő se volt utána mert temetést kellett intézni.
amúgy törvényes öröklési jogon jár neki az anyukád vagyonának negyede.a többi 3/4 a másik 3 testvéré.persze ha van végrendelet vagy egyéb rendelkezés az módosítja.az öcséd kivel fog élni?ez összetettebb dolog azért.
válaszoltam a kérdésre...és voltam ilyen helyzetben.azért írtam hogy mi lesz.és komolyan.ha nem volt semmilye és nem is voltak apuddal házasok akkor csak az ő jó indulatán múlik mit kap.de anyud után jár neki árvasági,mivel kiskorú.apud pedig kap özvegyit 1 évíg ha tudják bizonyítani hogy élettársak voltak.lehet kérni az önkormányzatnál egyszeri segélyt.nem sok,25000ft a max.de az is valami.
és tényleg bocs ha bántóó voltam,nem volt célomcsak nem értrettem hogyan járhat ez a fejedben egyből.de te érzed a helyzeted nem én,ezért nem volt jogos.beismerem és elnézésed kérem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!