Van itt valaki aki nem akar családot az élete során?
Miért nem akartok?
Minden ítélkezés nélkül fogom olvasni a kommenteket, csak kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul ki az ilyen gondolat.
Én szeretnék, de volt egy ismerősöm, aki irtózik a gondolattól is. Sokat beszélgettem vele erről, így most az ő álláspontját írom le.
28 éves. Rettentő sokáig hajtott rám és ez állt tulajdonképpen kettőnk közé. Én szeretnék gyerekeket, normális családot, stb. Ő inkább az a tipikus filmbeillő drogos pasas, aki csak élni akar kötelezettség nélkül.
Azt hiszem ezek az emberek a felelősségtől és a kötelezettségtől félnek. Egyszerűen nem akarják magukat lekötni soha annyira, hogy az már kényelmetlenséget okozzon. Nem akarnak alkalmazkodni túlzottan. A szóban forgó hapsi egyébként úgy gondolta, hogy ő nem lenne jó apa ás a világ rossz irányba halad, nem akar tehát "egy felesleges embert" még a világra, aki feltehetőleg szenvedne.
Nos, nem osztottam az álláspontját soha, de kezdem megérteni a gondolkodását. És úgy gondolom, hogy inkább ne legyen gyereke valakinek, minthogy rossz szülő legyen, megnyomorítva ezzel egy embert.
Én "csak" gyerekeket nem akarok.
Nem igazán szeretem őket és ha sikerül elhelyezkednem a szakmámban akkor nem is lenne rájuk időm.
Hű, én a 3-4-5-ös válaszokat meg összevonnám. Még fiatal vagyok, de azt hiszem elmondhatom idáig:
-szeretnék gyógyszerészként sikeresen megállni a helyem;
-utazni is szeretnék, sőt ha majd meglesz a lehetőség a világ egy legszebb helyére költözni-hisz ha a Földünkön léteznek békés helyek, miért éjünk egy zsúfolt, koszos tömegben-, természetesen védeni, óvni a környezetet és gyóynövényeket kutatni stb.
-írtózom a gyerekneveléstől, testvérem most 7 éves és olykor alig lehet bírni vele, mi lesz ezután; nem tudnám megtalálni a középutat; el sem tudom képzelni, hogyan tudnám rávezetni a helyes útra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!