Szerintetek elfogadható indok egy nagymamától az, hogy azért nem látogatja az egyik unokáját, mert nem akar betegséget elhozni hozzá a másik unokájától?
Kíváncsi lennék, hogy kívülállóként hogy látjátok a helyzetünket, mert nekem nagyon rosszul esik anyósom viselkedése.
Van egy 7 hónapos kisbabánk, a férjem nővérének pedig 2 kisiskolás gyereke. Anyósom egyikünkkel sem lakik együtt, de egy városban élünk. Anyósom gyakorlatilag egyáltalán nem látogatja a babánkat, novemberben volt itt utoljára, de előtte sem vitte túlzásba. Összesen 4-5 alkalommal volt az unokájánál, amiből kettőt végigaludt a baba, akkor rövid idő után azt mondta, hogy akkor Ő megy, egyszer 5 percet volt itt, egyszer kb. fél órát, meg talán egyszer 1 órát. Mi voltunk nála Karácsonykor.
Állandóan arra hivatkozik, hogy azért nem jön hozzánk, mert a másik két unokája beteg és nem akarja a kicsit megfertőzni. Hozzájuk tudomásom szerint napi rendszerességgel átjár, ők nagyon közel laknak hozzá.
Anyósom fitt, fiatalos, bulizni jár, van autója és nem lakik messze. Nem dolgozik, ráér, simán el tudna jönni.
Mi a véleményetek?
Köszönöm neked is a választ, átgondoltam, amikt írtál.
Valóban én csak a menye vagyok, a lánya meg a lánya. Maximálisan egyetértek azzal, hogy engem nem kell úgy szeretnie, mint a lányát, sőt az sem zavar, ha engem egyáltalán nem szeret. Nagymamaként viszont a másik két unoka a lánya gyereke, a mi gyerekünk pedig a fia gyereke, nem a menye gyereke. Ilyen alapon a másik két unoka lehetne a veje gyereke is. Véleményem szerint egy normális nagyszülő nem tesz különbséget az unokái közt.
Amit még írtál nálunk az nem fordult elő. El sem jön hozzánk, nem akar segíteni, nem akarja felvenni a gyereket. Én soha nem mondtam neki, hogy bármit rosszul csinálna, mert nem csinál semmit a gyerekkel. Kétszer volt itt úgy, hogy ébren volt a baba, mindkétszer odaadtam a kezébe, de nem nagyon akarta fogni. Meg akkor még nagyon kicsi volt a lányunk, amikor utoljára itt volt, nem nagyon lehett még játszani vele. Anyukám sem lóg állandóan itt, mert 100 km-re lakik és még dolgozik is. Nem is találkoztak mióta megszületett a babánk.
Egyébként, ha feszélyezném, vagy nem érezné jól magát a jelenlétemben, egy normális nagymama akkor is eljönne az unokájához. Érdekes apósom tud jönni hetente többször.
Lehet, hogy egy 7 hónapos babával még nem tud mit kezdeni. Vagy tart attól, Neked nem tetszene, ahogy felveszi, vagy bármit csinál. Nem érzi magát Nálatok otthonosan. Lányát meg már ismeri, tudja a rigolyáit is..
Ne keress bajt, közeledj hozzá Te. Kérd meg néha valami apróságra, mint ahogy a családtagot szoktuk. Kérd ki a véleményét, kérdezd, milyen volt kicsinek a fia.
Anyám nálunk tett-vett, annak idején. Sógornőmnél nem "mert". Mert előírás szerint volt az etetés, séta, mint ahogy egy egészségügyben dolgozó anyánál illik. Anyám meg egyszerű, logikával, tapasztalattal megoldotta volna.
Beszélgess Vele, érezze magát családtagnak, mint egy nagymama.
Ne keverjük össze a szeretetet a kötődéssel.
Nyilván ugyanúgy szereti az összes unokáját, de a lánya gyerekeihez, mégiscsak jobban kötődik.
Bízd ra a gyereket, mert elszeretnél menni a fodrászhoz.
Menj is el. Kettesben hamarabb kialakul a kapocs köztük.
Érezze magát fontosnak. Hiszen a lányánál is nélkülözhetetlen, azért megy.
Nincs több tippem.
Nem tudom értitek-e a valós problémát.
Nem tudom rábízni a gyereket, mert nem jön el hozzánk. Állítása szerint éppen beteg a másik két unoka és Ő csak megfertőzné a picit. Ez nyilván nem igaz folyamatosan. A gyerekek valószínűleg voltak betegek az elmúlt 7 hónapban, de nem folyamatosan. Jártak iskolába, sőt velünk is találkoztak 3-4 alkalommal. Akkor sem voltak betegek.
Egyébként lenne lehetősége úgy jönni a gyerekhez, hogy én nem vagyok itthon. Pl. holnap is egész délelőtt iskolában leszek és a férjem fog rá vigyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!