Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem van az életben?

Mennyi esélyem van az életben?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, fél éve végeztem főiskolán, de sajnos nem túl keresett diplomát szereztem. Nyelvtudásom sajnos nincs, eddig dolgoztam, de onnan most elküldenek. Nincs félretettem pénzem (kb. 2-3 hónap amit még kibírok itt pesten, abból ami van), a szüleim nem tudnak támogatni, ők is nagyon nehezen jönnek ki, vidéken laknak ahol nincs munka. Félek, hogyha haza kell költöznöm, akkor még rosszabb lesz nekik miattam, és nekem is ezáltal. Kevés barátom van, és rájuk sem számíthatok, hogy ilyen téren segítsenek (nem is várhatom el).

Attól félek, hogy utcára fogok kerülni, és onnan még nehezebb lesz a visszajutás. Mennyi esélyem van így az életben, hogy normális életet élhessek, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt aggódnom. És mit tegyek most, hogyan alakítsam a dolgaim? Tudom, hogy az első, hogy munkát találja (folyamatosan keresek), de mivel még tapasztalatlan vagyok, és a diplomám sem túl jó, ezért félek, hogy hónapokig munka nélkül maradok, és elfogy az a kevés is, ami most van. Mivel segíthetnék még magamon?

2009. aug. 27. 10:12
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Igen, egyre jobban érdekel a külföld is, de félek, ha közvetítőn keresztül megyek ki, akkor azok közül sok a kamu, és lehúz pénzzel. Ha meg magamtól vágok bele, akkor nem tudom, hogy hogyan kezdjek neki, mennyi esélyem lenne, csak úgy, "az utcáról betérve" bárhol állást találnom.
2009. aug. 27. 10:51
 22/54 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nagyon értelmes vagy, jól látod a dolgokat. Menj ki külföldre, ott több lehetőséged lesz és szerintem ha használod az eszed jó pénzt kereshetsz. Szerintem megállnád a helyed, ne aggódj. Ha mást nem, akkor más jellegű munkát vállalsz eleinte, de ott bármiért jó pénzt adnak szinte. Igaz, most mindenhol érezhető a válság (mindenki azt mondja) de külföldön az itthoni helyzethez képest még így is mennyország van. Ég és föld a különbség.

Azt mondom vágj bele. Esetleg keress valakit akivel ki tudsz menni, aki jobban beszéli a nyelvet. De amúgy ha csak valami sima munkát vállalsz akkor boldogulsz, meg lehet értetni magad akkor is ha csak pár szót tudsz. Idővel úgyis megtanulod, sokkal többet ér ott élőben tanulni, mint iskolában vagy tanfolyamon évekig.

Ha esetleg mégsem sikerül (aminek kevés az esélye) akkor hazajössz a szüleidhez akik örülni fognak neki, hogy újra látnak. Én is vidéki vagyok, én is szabadulni akarok innen, nem akarok itt ragadni, mert én más vagyok, mint az itteniek.

Nem tudom mennyire rossz a jelenlegi helyzeted, esetleg vállalj takarítást vagy ilyesmit. Tudom, hogy hangzik én is így voltam mindennel, hogy én nem takarítok meg hogy nem fogom arra pazarolni a tehetségem stb. De ha adsz fel hirdetést vagy ilyesmi akkor akár házakhoz is elmehetsz. Nem wc-t takarítani, hanem kb. mint egy bejárónő. Férfiak is végeznek ilyen munkát amúgy. Ez még annyira nem gáz, mert mégse az utcán kell söpörni meg felszedni a csikkeket... vagy szórólapozás vagy valami hasonló. Bár tudom semmi sincs, én vidéken élek itt se diákmunka (bár arról már amúgy is lekéstem...) se semmi. Én szórólapozni akartam de még azt se lehet itt. Nem tudom BP-n milyen a helyzet, de gondolom annyira szuper már ott se lehet.

Kérdezd meg az összes ismerősödet nem tud-e bármilyen munkát. Én a helyedben vagy összeszedném magam és mennék külföldre vagy mindenképpen küzdenék BP-ért és elvállalnék valami sz.r melót is. Később legalább elmondhatod, hogy a semmiből küzdötted fel magad ;) Kicsit lejebb kell adni a büszkeségből is és elvállalni bármit amiért mégis elfogadható pénzt adnak, hogy valahogy meg tudj élni.

Jelentkezz mindenhová, add be az önéletrajzod. Próbáld meg eladni magad, ha látják, hogy jó vagy illetve meg tudod őket győzni (szövegelj kicsit) akkor ha normális, jófej a főnök felvesz így tapasztalat nélkül is. Elvégre valahol el kell kezdeni.

Sok sikert kívánok neked az életben, remélem előbb-utóbb megoldódnak a gondjaid. Én is ebben bízom, hogy ennél rosszabb már nem lehet, csak sikerül már normalizálni a helyzetet. Fel a fejjel, ami nem öl meg, az erősebbé tesz! (Legalábbis ezt mondják...)

:)

2009. aug. 27. 10:57
 23/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez vigasztal,én is kakiban vagyok már 1 éve...21 vagyok és levelezős turizmus szakon...nem kellek a kutyának sem,mert diákmunkára nem vesznek fel(ugye levelező nem diák),rendes munkára meg azért nem mert sokat kell elmenni a suli miatt.Nekem annyi szerencsém van,hogy apu viszonylag jól keres és ha szűkösen is de megvagyunk:)Én viszont napról napra nagyobb lelkiismeretfurdalással kelek,hogy már meg sem érdemlem az ételt amit eszek,úgyhogy amit tudok eladok addig is.

Neked csak azt tudom tanácsolni,hogy ne csak olyan munkát ami a szakodhoz van.Én tavaly például eladó voltam,pedig közöm nincs hozzá,nyugodtan vállald el ha tudod,melllette meg csinálj vmi olyan okj-t ami ingyenes...

2009. aug. 27. 11:03
 24/54 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem egyszerű én is hasonló cipőben járok érettségivel és 3 okj-vel...

Az okj-t sem veszik már komolyan mindenhol annyira kevés pénzt fizetnek hogy nem éri meg bejárni meg dolgozni mert a havi költségek annyira jönnek ki mint a fizetés és már a hónap közepén probléma kaját venni...

A párom most 4 ik hónapos terhes...

Lényegében a semmire szülünk uh hidd el vannak nálad rosszabb helyzetben levők is..

Ebben az országban már semmi másból nem lehet megélni csak az átverésekből..

2009. aug. 27. 11:37
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

Hol vannak iylen cégek ahol nem számít hogy milyen csak diploma legyen?? Pl

Tesco vagy auchan vagy a többi "multi" pénzügyi osztályai, vagy expanziós osztályai de az a gond ezekkel is hogy gyakorlatot kérnek úgyhogy valami alsóbb pozicióba kellene bejutnod pl aszisztens vagy ilyesmi aztán ha szerencséd van pár év alatt elöbbrejutsz de semmire sincs garancia...

Volt ismerős aki szakközépiskolai informatikai tanári diplomával a tesco belsö biztonsági osztályán dolgozott havi 150 netto ért..

Megélni meg lehet belöle hónapról hónapra de előrelépni semmi esélyed, és ha vmi sogorkomának kell a helyed vagy nem tetszik a képed valakinek fentről akkor pápá van...

Amúgy ezzel a diplomával próbáltál már közszolgálati dolgozó lenni? pl hivatalok vagy kórházak vagy ilyesmi?

2009. aug. 27. 11:46
 26/54 anonim ***** válasza:
100%

Külföldöt nem ajánlom mert oda 700-800 ezer ft felesleges kp nélkül el se indulj...

Te azt irtad hogy van még párszázezred aztán utánna semmi biztosítékod...

Azért se menj ki mert igy nem biztos hogy haza tudsz jönni..

És ha haza is jösz mihez kezdesz majd pénz nélkül...

És hidd el külföldön sem jobb a helyzet nyelvtudás nélkül meg tök esélytelen komoly állást szerezni..

Amúgy meg eléggé rossz idöben keresel állást...

Augusztus van, szabadságolások...

Ilyenkor mindenkit inkább elzavarnak szabira nemhogy még embert vegyenek fel..

2009. aug. 27. 11:53
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:37

te figyu, azé valahol elég gáz, hogy nem mész el dolgozni mer annyi lesz a kereseted amennyit elköltötök. Így most minuszban vagytok. ha van lehetőslg melózni akkor menni kéne nem pedig azon rinyálni, hogy keveset fizetnek. Elhiszem, hogy szar, de jobb lenne mint egy gyereket szülni úgy, h munkanélküliek vagytok....

2009. aug. 27. 11:54
 28/54 anonim ***** válasza:
64%

ma 10:48

Mit akarok az élettől??

PÉNZT !!!! SOK SOK PÉNZT!!!

és semmi más nem nagyon érdekel csak az amiért kp-val fizetnek!!!

2009. aug. 27. 11:54
 29/54 anonim ***** válasza:
54%

ma 11:54

Megmondom neked miért nem gáz az hogy nem megyek el dolgozni!!

Ha munkát is találnék annyit kellene utaznom hogy a bejárás elvinné a fizetés nagyrészét...

Azt a pénzt pár ügyes boltolással is meg tudom keresni a piacokon, és nem kell érte mindennap összeszorított seggel egyenes háttal vigyázba vágni magam az irodába + kapom a segélyt ami kb havi 60 ra jön ki..

Múlthéten pl szereztem egy gipszkartonos melót amit tovább is passzoltam vmi vidéki bandának egy 20 asért.

Ha két hét alatt van 3-4 ilyen az már majdnem annyi mint egy havi fizetés..

És csak odamentem, előadtam magam aztán én is feladtam a hirdetést amire jelentkeztek is szarér hugyér elvállalták és még előre fizettek is érte csakhogy dolgozhassanak...

Mégis minek járnék be dolgozni és viselném el mindennap ugyanazokat az életunt sovárgó más zsebében turkáló képmutató arcokat?

2009. aug. 27. 12:08
 30/54 anonim ***** válasza:
72%

ma 11:54

Még hozzátenném hogy ha minden hónapban minuszba dolgozom magam akkor mit tudok félretenni?? semmit sőt még leamortizálom a ruhatáramat, a kocsimat meg a saját szervezetemet is... Aztán beüt egy betegség vagy vmi krakk és ott vagy meglőve mert a pénzed még mindig nem elég semmire se... Így meg cska akkor mozdulok meg ha valóban érdemes és a költségek nem épphogy csak fedezik az eröfeszítéseimet hanem még marad is utánna néhány ezer forint amit zsebre vághatok..

Azt mondod nekem hogy ez nem biztos megélhetés.. Én erre azt mondom hogy egy állás sem az csak elhitetik veled... Valójában akármelyik percben kirughatnak, nekem már 14 munkahelyem volt 26 éves fejjel és az autóeladáson keresztül a gépkezelésen át a biztosításig mindent csináltam..

Sehol sem sikerült egy évnél tovább maradni mert nem érte meg, volt ahonnan én jöttem el volt ahol ellehetetlenítették a munkavégzést és nem volt más előrelépés mint a lelépés..

Postás is voltam, olyan körzetet adtak hogy nem lehetett bejárni oylanok voltaka terepviszonyok meg tele volt kóborkutyákkal...Kocsival meg nem érte meg mert elbenzinezed a fizetésed!!

Egy hétig melóztam ott...

2009. aug. 27. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!