Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyámat?...

Hogyan győzzem meg anyámat? Tetoválás kérdés!

Figyelt kérdés

Egy éve bejelentettem otthon, hogy tetoválást akarok a csuklómra. Anyámat előre felkészítettem, tavaly decemberben, hogy a következő év (2012) februárban tetováltatni fogok (akkor töltöttem be a 18-at). Nem mondott semmit, csak annyit, hogy jól gondoljam meg, fájni fog, örökké rajtam marad, nem tudom leszedetni, stb. Februárban lett is időpontom egy szalonba. Anyám akkor odajött vergődni, és végül nem lett belőle semmi.

Nem tettem le a tetkóról, még mindig akarok. Nem kaptam 'érdemi' választ arra, hogy miért nem lehet, csak annyit, hogy bűn (vallásos anyám, én is, már beszéltem erről a lelkészemmel, azt mondta, hogy nem bűn, csak higiéniai okok miatt meggondolandó), vagy ha megcsináltatom, elköltözik a szüleihez. 'Ha szeretem, nem csináltatom meg', stb...

[link] Ilyet szerettem volna a csuklómra (nem érdekel, hogy elterjedt a minta, sok mindenkinek van ilyen. Közöm is van a zenéhez, gitározom, zongorázom, énekkaros voltam, de idő hiányában abbahagytam). Viszont arra gondoltam, hogy az egyik csuklómra egy violinkulcsot, másikra egy basszuskulcsot varratnék (max 3-3 centiset). Jobban takarható.

Szóval egy jó éve nem tudunk dőlőre jutni. Azaz, ő az fújja, hogy 'nem, nem, nem', én meg rágom a fülét, hogy 'de, de, de!!!!' Nem akarom sutyiban, titokban megcsináltatni.

18l (kevesebb, mint 2 hónap múlva 19)

u.i.: nem érdekel, hogy fogok kinézni öregen, tetkóval, arra sem vagyok kíváncsi, hogy 'megfogom unni!'

2012. dec. 26. 19:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
22%
Nekem ugyanez van a szeméremdombom felett jobb oldalt,barnával.rakasd olyan helyre ahol nem látszik annyira
2012. dec. 26. 19:42
 2/21 anonim ***** válasza:
87%
Minek győzködöd? Jó, tudom..Hiába vagy 19, ha azt mondják, hogy : "Nem" akkor nem. 1x mondd, hogy: Anya, megyek csináltatni tetoválást, mára van időpontom" és menj el. Lehet nem fogja elhinni... Aztán, ha meglesz nem tud mit tenni ellene. Majd megnyugszik idővel.
2012. dec. 26. 19:43
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz a minta, de pont a csuklódra?

Ott pont hogy nem jól takarható.

Képzeld el az alábbi helyzetet:

40 fok, vállalati kötelező, kiöltözős(!) rendezvény

dress code: koktélruha

Hogy mégy el? Hosszú ujjú? Vagy teleaggatod a csuklódat fuksszal, hogy eltakarja? De ám szimmetrikusan?

2012. dec. 26. 19:44
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
A megunáshoz pedig: a fejed egy egész életen át bámulod mégsem unod meg szerintem :D
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

nekem van tetkóm, több is, csuklón is :)

nem lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a csukló egy olyan hely, ahol nem igen lehet eltakarni, és azt hiszi, így kisebb esélyed lesz munkát kapni? régen valóban így volt, ma már nem nagyon foglalkoznak vele. Esetleg ha az oldaladra, a melltartóív alá varratnád, így:

[link]

ezt könnyen el is lehet takarni, és mivel nem divatból csináltatod, nem az a fontos, hogy mindig mutogasd.

vagy csak bejelented neki, hogy márpedig a jövő héten megcsináltatod, pont. de nem kell megmondani, hogy konkrétan mikor és hol, így nem tud odaesni "pampogni"

6/21 anonim ***** válasza:
100%
költözz el, onnantól kezdve nyugodtan csináltasd meg :)
2012. dec. 26. 19:45
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon jól gondold meg a dolgot, főleg a helyét.

Nem egy munkakör van, ahol nem látszódhat a tetoválás.

2012. dec. 26. 19:46
 8/21 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező!

Anyukádnak jelentsd be, hogy x hónapban fogsz tetoválást csináltatni! Helyet, időpontot ne mondd el neki, hogy ne tudjon helyben "balhézni".

Első tetoválásként, ennyi idősen ne a csuklódra tetesd! Feltételezem még nincs kialakult munkahelyed stb és gondolom nem egy álmod hogy nyáron hosszú ujjúban izzadj a munkahelyeden! Csináltass olyan helyre ahol ha akarod látszik, ha akarod nem, pl váll, mell, derék, comb, boka! Ezek közül több is van amiből kettő van, ha azt a két mintát szeretnéd!

2012. dec. 26. 19:53
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 15 éves kora óta nyaggatott tetoválással. Én is nemet mondtam neki évekig. Indokaim között szerepelt az hogy ez a divat, vagy megunja, vagy tucat tetkót akar, vagy elcsúfítják stb. A végén már csak annyit mondtam neki, hogy ha betöltötte a 18 évét akkor a sajt pénzéből csináltassa meg, de nekem ne is mutassa meg. Vagy vár 20 éves koráig és ha akkor is akar akkor én magam viszem el egy jó nevű tetoválóművészhez és kifizetettem a tejes összeget. Jövőre lesz a lányom 20 éves. Még mindig nincs tetoválása, pedig lehetne már ha annyira akart volna..De én állom a szavam. Ha 20 évesen elé áll, hogy tetkó kell neki,akkor fizetem ahogy ígértem.
2012. dec. 26. 19:55
 10/21 A kérdező kommentje:
A csuklómón egy-egy 3 centis minta nem hiszem, hogy olyan feltűnő lenne.
2012. dec. 26. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!