Hogyan győzzem meg anyámat? Tetoválás kérdés!
Egy éve bejelentettem otthon, hogy tetoválást akarok a csuklómra. Anyámat előre felkészítettem, tavaly decemberben, hogy a következő év (2012) februárban tetováltatni fogok (akkor töltöttem be a 18-at). Nem mondott semmit, csak annyit, hogy jól gondoljam meg, fájni fog, örökké rajtam marad, nem tudom leszedetni, stb. Februárban lett is időpontom egy szalonba. Anyám akkor odajött vergődni, és végül nem lett belőle semmi.
Nem tettem le a tetkóról, még mindig akarok. Nem kaptam 'érdemi' választ arra, hogy miért nem lehet, csak annyit, hogy bűn (vallásos anyám, én is, már beszéltem erről a lelkészemmel, azt mondta, hogy nem bűn, csak higiéniai okok miatt meggondolandó), vagy ha megcsináltatom, elköltözik a szüleihez. 'Ha szeretem, nem csináltatom meg', stb...
[link] Ilyet szerettem volna a csuklómra (nem érdekel, hogy elterjedt a minta, sok mindenkinek van ilyen. Közöm is van a zenéhez, gitározom, zongorázom, énekkaros voltam, de idő hiányában abbahagytam). Viszont arra gondoltam, hogy az egyik csuklómra egy violinkulcsot, másikra egy basszuskulcsot varratnék (max 3-3 centiset). Jobban takarható.
Szóval egy jó éve nem tudunk dőlőre jutni. Azaz, ő az fújja, hogy 'nem, nem, nem', én meg rágom a fülét, hogy 'de, de, de!!!!' Nem akarom sutyiban, titokban megcsináltatni.
18l (kevesebb, mint 2 hónap múlva 19)
u.i.: nem érdekel, hogy fogok kinézni öregen, tetkóval, arra sem vagyok kíváncsi, hogy 'megfogom unni!'
Nem rossz a minta, de pont a csuklódra?
Ott pont hogy nem jól takarható.
Képzeld el az alábbi helyzetet:
40 fok, vállalati kötelező, kiöltözős(!) rendezvény
dress code: koktélruha
Hogy mégy el? Hosszú ujjú? Vagy teleaggatod a csuklódat fuksszal, hogy eltakarja? De ám szimmetrikusan?
nekem van tetkóm, több is, csuklón is :)
nem lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a csukló egy olyan hely, ahol nem igen lehet eltakarni, és azt hiszi, így kisebb esélyed lesz munkát kapni? régen valóban így volt, ma már nem nagyon foglalkoznak vele. Esetleg ha az oldaladra, a melltartóív alá varratnád, így:
ezt könnyen el is lehet takarni, és mivel nem divatból csináltatod, nem az a fontos, hogy mindig mutogasd.
vagy csak bejelented neki, hogy márpedig a jövő héten megcsináltatod, pont. de nem kell megmondani, hogy konkrétan mikor és hol, így nem tud odaesni "pampogni"
Tényleg nagyon jól gondold meg a dolgot, főleg a helyét.
Nem egy munkakör van, ahol nem látszódhat a tetoválás.
Kedves Kérdező!
Anyukádnak jelentsd be, hogy x hónapban fogsz tetoválást csináltatni! Helyet, időpontot ne mondd el neki, hogy ne tudjon helyben "balhézni".
Első tetoválásként, ennyi idősen ne a csuklódra tetesd! Feltételezem még nincs kialakult munkahelyed stb és gondolom nem egy álmod hogy nyáron hosszú ujjúban izzadj a munkahelyeden! Csináltass olyan helyre ahol ha akarod látszik, ha akarod nem, pl váll, mell, derék, comb, boka! Ezek közül több is van amiből kettő van, ha azt a két mintát szeretnéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!