Miért tették ezt?

Figyelt kérdés
Szinte minden családban vannak olyan apróságok, amik az idillhez tartoznak. Például valaki helye az étkezőasztalnál vagy a kocsiban. Még régen anya vett két macis szegélyű tányért és a normálisnál kicsit kisebb kanalat, villát és kést. Az a két gyereké, a miénk volt a nálam két évvel fiatalabb öcsémmel. Aztán megszületett a kihúgunk, nagyon örültem (örülök) neki. Ekkor tizenegy éves voltam. Azóta az a hely, ahol én ültem, már az övé, mindenütt (itthon, autó, nagyszülők, stb.). A szobámban tartották (tarják) a játékait, az az ő játszószobája, az öcsémében nem pakolászhat. Az én régi játékaim, ceruzáim, filctollaim mind az övéi lettek, már jóformán csak az ágyam és a szekrényem maradt az enyém (de még abban is van egy pár játéka). Én meg úgy éreztem, hogy ki lettem taszítva a családból. Már senki nem törődött velem, csak vele és az öcsémmel. Ha szülinap van, azt meg szoktuk ünnepelni nagycsaláddal is. Az enyém csak itthon lett megtartva, minyonnal és málnás apentával. A mostani szülinapomra már ajándékot se kaptam. Semmit. A két tesóm szülinapján fel van díszítve az egész ház, van torta, gyertya, gyerekpezsgő. Tizenegy éves korom körül még nagy szükségem lett volna a család közelségére, de már nem kaptam meg. Ugyebár a tinik legtöbben az egész napot a szobájukban töltik, nem a családdal. Engem ebbe beleszáműztek. Bár már saját szobám sincs igazán... Az egyetlen igazi lelkitársamat, a kutyámat elvitték. Ha valami bántott, mindig felvidított valahogyan, imádtam őt. Még mindig imádom, bár azt se tudom, él-e még. Az előbb az éjjeliszekrényemre néztem, éa megláttam az,egyik barátnőmtől kölcsönkapott könyv alcímét: kitaszítva. Na, pont így érzem magam. Az összes időt, amit itthon töltök, írással ütöm el; az Álomvilágomban, ahol sosincs semmi gondom. Persze nem a hugira haragszom, szoktam vele játszani (ha hagyja). Még sosem veszekedtem vele, az öcsém már nagyon sokat, mégis, őt szereti jobban. Velem csak azt teszi, amit a többiektől látott: elnéz mellettem és nem hagyja, hogy közeledjek. Már úgy érzem, hogy ők egy család, én meg csak egy külső szemlélő vagyok. És az összes érzelmemet magamba fojtom. A barátnőim előtt mindig mosolygok, velük boldog vagyok. Nem tudom, de nem is akarom elmondani nekik ezt, mert akkor teljesen más szemmel néznének rám, és akkor már tényleg semmim se maradna. Az idő múltával ez lett a mottóm: Sírni sosem szabad, mindig csak nevetni. Ugyanis ha itthon észerevették, hogy sírok, leszidtak, hogy ne hisztizzek és nem hallgattak meg. Mit tegyek? 14/L, 12 éves öccsel és 3 éves kishúggal

2012. dec. 15. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálam ugyan ez volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy nem volt fiatalabb tesóm. Na és persze engem folyamatosan megaláztak anyámék. 18 évesen elköltöztem, azóta nem tartom velük a kapcsolatot. Persze nem volt ilyen egyszerű és rövid az út odáig, míg megelégeltem a rosszindulatot, de ez életem eszenciája. :-) Azóta saját családom van, gyönyörű gyerekeim, és bár két házasságom ment tönkre, mégis boldog vagyok és szinte elfelejtettem a gyerekkoromat.

Neked csak azt tudom tanácsolni, hogy próbálj meg beszélni a szüleiddel, talán nem annyira rosszindulatúak, mint az enyémek. Ha sikerül, nagyon sokat nyersz vele, hidd el! Nekem is nagyon sokszor hiányzott, hogy nincs normális családom... :-(

2012. dec. 15. 20:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Már próbáltam velük beszélni, de megkaptam, hogy mindig csak panaszkodok és hisztizek, és hogy milyen gyerekes, hogy még mindig nem szoktam le erről. Azt se hagyták, hogy végigmondjam. Igaz, hogy fizikailag nem bántanak, de mondanak egy-két olyat, hogy úgy érzem, tényleg jobb lenne az utcán megfagyni... Lassan kiölnek belőlem minden jóérzést.
2012. dec. 15. 20:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Anya most jött haza a munkából. Leült a többiek közé, észre sem vette, hogy köszöntem. Ők ott nevetgéltek, én meg csak álltam, majd végül visszajöttem a szobámba. Azt se vették észre, még mindig nevetgélnek. Hogy romlott így el minden?
2012. dec. 15. 20:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ha ennyire reménytelennek látod a helyzetet. Úgy fest, hogy magadra vagy utalva, ami egyfelől elég fájdalmas tud lenni, másfelől viszont azt mondom neked, hogy TE saját magad vagy az egyetlen, akiben soha nem fogsz csalódni, akire mindig számíthatsz. ;-) Eleinte nagyon nehéz, tudom, aztán megszokod, végül hálás is lehetsz még a szüleidnek, hogy megtanítottak arra, amit sokan szörnyű nehéznek tartanak: magadra vagy utalva. Én kb. 10 éves korom óta élek így, és bár sokkal jobb lett volna, ha vannak a gyerekeimnek nagyszülei, nekem szüleim, de ennek ellenére boldog vagyok. Sok erőt, kitartást, és ne félj, elég erős vagy ahhoz, hogy túléld, sőt, a legjobbat hozd ki az egészből! ;-)
2012. dec. 15. 21:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Velem is ez volt amikor megszületett az öcsém (3 éve). Nagyszüleidhez nem tudsz elmenni időnként? Én oda megyek ha valami nagyon bánt, ott mindig szivesen látnak. :) 15/f Ha gondolod beszélgethetünk privátban. :)
2012. dec. 15. 21:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

velem ugyaz ez ment évekig, mint veled:

édesapám halála után anyámnak lett új pasija, én ekkor voltam 6éves. a pasi addig volt velem jó arc, amíg be nem vágódott anyámnál úgy igazán. majd 3év múlva megszülette a közös gyerekük...-nekem lett így egy féltestvérem.

onnantól kezdve én voltam a plusz személy, ők meg 3an a család. ezzel még úgy nem is lett volna olyan nagy problémám, hiszen soha nem tudta volna átvenni az apa szerepét az a pasi, csak a féltestvér megérkezése után a szemében egy nemkívánt személy lettem: egy hihetetlen alattomos fickót képzelj el. írok ehhez néhány példát: minden reggel suli előtt valamennyire rendbe raktam a szobámat, hogy délután ne kelljen annyit pakolnom, ha hazaérek a suliból. egyik napról a másikra vettem azt észre, hogy valami nincs rendben, hiszen én rendet rakom, de délután kupi lesz a szobámban úgy, hogy nincs otthon senki nappal, csak a macska. egy ideig betudtam a macska szokásainak a dolgot, de amikor azt vettem észre, hogy ekkora rendetlenséget (ruhák szétdobálva az egész szobában) nem tud csinálni egy 3kilós macska, akkor elkezdtem gyanakodni, hogy biztos a hapsi csinálja ezt, hogy feldúlja a szobámat, hiszen voltak neki ilyen idióta dolgai.

említettem anyámnak a dolgot, de le se sz@rta, így csak tűrtem. egyik nap, már tényleg betelt a pohár és közöltem anyámmal, hogy csináljon valamit, beszéljen az ürgével, mert tuti, hogy az ő keze van a dologban.

ennél a beszélgetésnél ott volt az öcsém is, és csak csendben ült feltűnően. anyám rákérdezett nála, hogy tud e erről valamit és a válasz számomra nem volt meglepő: igazam lett, bevallotta az öcsém, hogy a faszi csinálta ezt, minden reggel megvárta, míg én elmegyek otthonról és elkezdte a szobámban való rombolást (anyám korábban ment dolgozni, ekkortájt már nem volt otthon). na akkor anyám rendbe rakta, befejeződtek ezek a dolgok.

a kaját folyamatosan eldugta előlem mindig, vagy felzabálta az összeset.

nálunk is volt az a dolog amit te írtál: családi összejöveteleken engem észre sem vettek, mert ott voltak a kisebb gyerekek.

folyamatos volt a lelki terror, anyám élettársa tett róla, hogy ne érezzem jól magamat a saját házamban (ugyanis azt én örököltem édesapám után). a nevemen soha sem szólított, állandóan gúnyneveket aggatott rám,anyám ez ellen nem szólt semmit úgy befolyásolta ahogy csak tudta.

18évesen úgy hozta a sors, hogy eltudtam kötözni onnét: eddigi életem legjobb döntése volt.

annyit mondanék neked: higgy magadban, legyen önbecsülésed, higgy abban, hogy mások találhatnak benned olyan dolgokat amiket szerethetnek- nekem ez vált be, hogy tudtam, vannak kívülállók a családon kívül, akik szeretnek. persze ehhez meg kell találnod a megfelelő barátokat. ne folytsd el magadba a gondolataidat, vagy az érzéseidet, mert komoly problémák adódhatnak belőle.

engem sem hallgattak meg soha én is csak szidást kaptam, ha rossz kedvem volt...- de hittem abban, hogy ennél már csak jobb lehet és így is lett.

2012. dec. 15. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!