Szülők, ti nem szégyellnétek az iskola/tanárok előtt, ha a 15-18 éves lányotok terhesen járna iskolába?
Azért ez nem így van.
Oké, támogatjuk, stb, de attól még ez igenis szégyen és mondom, nem a gyereknek, hanem a szülőnek.
Én magamat szégyelleném első körben, amiért vagy nem tanítottam meg a lányomat arra, hogy megfelelő időben (értsd: nem túl fiatalon) , és megfelelő védekezés mellett létesítsen szexuális kapcsolatot, utána pedig azért, mert nem bízott bennem annyira, hogy ezt a dolgot időben megbeszéljük.
igen, ez marha nagy szégyen.
szerencsére én elég jó színvonalú suliba jártam, és egyetlen lány sem lett terhes a 8 év alatt, amíg odajártam, lévén, h ez egy 8 osztályos gimi volt.
normális, nem proli szülők íratták abba az iskolába a gyerekeiket, egyikünknél sem volt divat 14 évesen kefélgetni jobbra-balra.
a másik, ami sokat dobott a dolgon, az a biosztanárunk volt, bármily meglepő.
13 évesek, hetedikesek voltunk, mikor ezt tanította. 40es fickó volt, de nagy lazasággal és hatalmas tudással rendelkezett.
elmagyarázta nekünk, h megszakítás az nem a védekezés formája, és már az előváladéktól is terhes lehet az ember lánya. szóval gumi vagy tabi. volt felvilágosító óránk is., azt egy kedves védőnő tartotta.
szóval több fronton bombázva voltunk az infókkal. :)
most 25 éves a volt osztályom, és még senkinek nincs gyereke, mert felelősen gondolkodtunk mindig is, és először a hátteret teremtjük meg, aztán a babát :)
anyukám is elég korán elmondta a lényeges dolgokat, gumi nélkül még soha életemben nem szeretkeztem senkivel. ebben a módszerben bízom. egyszer kiszakadt, másnap reggel rohantunk a receptért. örülök neki, hogy soha nem kerültem olyan helyzetbe, h abortuszon kelljen filóznom.
bár ha tényleg megtörténne, amire nem számítok, akkor azt hiszem már vagyok abban a korban, hogy megbírkóznék a feladattal, viszont tudatosan egyelőre nem tervezünk gyereket.
Izé, szerintem az ivarérett nő természetes állapota a terhesség, egy természetes állapoton meg a világon semmi szégyellni való nincs. Nyilván nem állítom, hogy a kérdésben szereplő helyzet a szívem titkos vágya, de ha egyszer a lányom ebben a korban terhes lett volna, és a párjával közösen a megtartás mellett döntenének, akkor ezt vettem volna tudomásul, ez egy megoldandó helyzet, probléma, de szégyen, az szerintem semennyi sincs benne.
Ellenberger pl. egy terhes nőre a terhessége okán sanda megjegyzéseket tenni, no az nagy szégyen, úgy hívják, hogy tahóság.
#36, ez egyszerűen nem igaz, az az egyetlen baja, az én ex párom is simán terhes lett fogamzásgátló rendszeres szedése mellett, pusztán annyi történt, hogy orvosi tanácsra alacsonyabb hormontartalmút szedett, mint az előző hónapokban.
Mellesleg megjegyzem, hogy amíg a kérdésben szereplő helyzetet egyáltalán nem tartom szégyennek, addig a más feje felett mondjuk egy elfelejtett tabletta okán erkölcsi pálcát törögetést, lángpallos-lóbálást azt gyalázatnak vélem... az embernek joga van olykor hibázni is, azért ember. Zérótoleráns-fajta előttem meg nem áll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!