1/74 anonim válasza:
Csak úgy, ad hock :)
Szóba került a Brigitta, de végül Bernadett lettem. Szerencsére - szerintem legalábbis - nincs még egy ilyen nevű a családban, én ennek örülök.
2/74 anonim válasza:
A 4 éves nővérem nevezett el a legjobb barátnőjéről.
Azt mondta anyának, hogy ha fiú tesó lesz, haza se hozzátok.
Ha meg lány lesz, kizárólag Henriett lehet a neve. Így lett ez a nevem.
Anyám Edinának akart hívni, de meggondolta magát.
3/74 anonim válasza:
Anyukám bújta az utónévkönyvet, mert az elsődleges szempont az volt, hogy passzoljon a vezetéknevemhez (nehéz hozzá nevet választani), és normális legyen. Nem filmből, hírességről, rokonról stb. kaptam a nevem. Egyébként Dorottya Zsófia vagyok.
5/74 anonim válasza:
Anyukám azt akart Tamara legyek, végül apukám nevezett el és így lettem Dóra
6/74 anonim válasza:
Apukám után :) Ő Péter én Petra lettem. Anyukámnak két kedvenc fiúneve volt, egyik sem a Péter, így miután én lány lettem (és tudta hogy nem fog utánam 3 fia lenni) ki akarta iktatni apukám névörökítős vágyát :) És tényleg két öcsém lett "csak" Anyukám kedven férfineveit kapták.
7/74 anonim válasza:
Anyám 13 évesen a fejébe vette (nem viccelek,tényleg a fejébe vette),hogy neki az első gyereke lány lesz,és Viktóriának fogják hívni...esélyem sem volt xD
Lány vagyok,és Viktória :D
8/74 A kérdező kommentje:
:D
Nekem a szüleim nem tudtak dönteni így Gergő lettem mert november 17-én jöttek össze.
A hugomnál sem tudtak dönteni, én neveztem el az akkori ovis szerelmemről Fanninak :D
2012. dec. 6. 22:10
9/74 anonim válasza:
Anyám terhessége alatt olvasott egy könyvet. Leon Uris: Meghalsz tengerész. A könyvben a főszereplő neve Daniel volt akiért végig szurkolt anyu. Akkor megfogadta hogyha fia lesz Dániel lesz. Így lettem Dani.. Tetszik, mert a nagy családban csak én vagyok Dani senki más.
10/74 anonim válasza:
Én fiúnak készültem, így anyu úgy ment be szülni, hogy Levente leszek. Aztán megszülettem, és hát lány vagyok. :) Teljes sokk és lefagyás, 7 hónapja csak a fiúneveket bújták, aztán apukám úgy gondolta, hogy legyek Réka. Réka lettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!